7 tyzdnovy syn sa vie sam obratit na bok a zostat tak lezat a neviem, ci su moje obavy opodstatnene, ale bojim sa, ze sa v noci prevali na brucho a zadusi (asi prehanam).doteraz spal v perinke a bol polohovany na bok. doktorka povedala, ze uz moze spat normalne na rovnom a uz mu nechcem davat perinku, aby sa mohol hybat. len neviem, co s tym obracanim na bok. je to normalne tak skoro a nemam sa toho obavat?
@andreatytler praveze ked ho davam na brusko, tak hlavu velmi nechce dvihat, spravi to iba ked je velmi rozuleny
@andreatytler roczuleny. a ano monitor mame
@hanaxxx a vie sa sam prehodit na brusko? Videla si ho? Lebo nas sa tiez uz velmi dlho prevracia na bok sam ale na brusko sa neprehodil sam ani raz. A to uz ma 7 mesiacov ochvilu. A pokial mas monitor dychu tak sa neboj, len naozaj nemaj v postielke nic zbytocne, len matrac.
@hanaxxx robíš dobre, že perinku nedávaš, nedávaj ani žiadnu prikrývku, radšej vak a okrem toho do postieľky už nič nedávaj. Podporuj dieťa počas dňa v dvíhaní hlavičky, ľahni si na brucho oproti nemu, aj zrkadlo je fajn, polož hračky a pod. viac krát denne po chvíľke
Ahoj. Moj druhorodeny bol taky. Perinku nechcel od narodenia a keď sme ho dali na chrbát, tak vždy sa pretočila na bok. A áno našli sme ho aj na brušku. Stávalo sa to zriedka, ale stávalo. Spal na monitore dychu, takže som nejak nevidela problém. Neovplyvnis to nijako. Dokonca keď bol na Tom druhom boku, vždy sa dovtedy mrvil, kým sa nedostal na chrbát a na svoj obľúbený bok. Podkladali sme ho všelijako a nič nepomohlo. Spokojný bol až, keď sa dostal na svoj bok. Nedalo sa tomu nijako zabrániť, tak sme ho proste často kontrolovali.
Skôr som mala obavu zo zlezanej hlavičky, keďže spal väčšinu času rovnako, ale tento problém nas obišiel. Inak aj nám skôr sedel, skôr behal.
Moja od prichodu z porodnice spi bez perinky (nechce v nej byt) davam ju spat na bok a striedam raz lavy raz pravy, na brusko sa nepretocila, vecsinou sa pretoci na chrbat a tak spi
@katulastraka nie nevidela som ho pretocit sa na brucho, len na bok.ako som napisala,len sa bojim, ze sa z boku zvali na brucho. troxhu si ma ukludnila
@hanaxxx wow... 7 tyzdnov... to je dobry borec.
Tiez by som mala obavy ale asi tomu tazko zabranis... predpokladam ze je aj hlavickou vie dobre hybat, takze ak sa aj prevali na brusko, bude mat dost sily si otocit hlavicku, tak aby mohol dychat... hlavne nech nema v postielke nic do coho by sa mohol zaborit... hniezdo, mantinely, vankus, deku, hracku.
A ak pouzivas monitor dychu, tak bud v klude.