Obliekanie 7-mesačného dieťaťa

28. nov 2023

Ahojte, mám 7 mesačnú dcéru odmieta aj kočik aj nosič takže na prechádzky chodíme tak že ju mám na rukách ako obliecť dieťa na takúto vychádzku keď je taketo počasie ja mám vždy pocit že je málo oblečená

hendikep
28. nov 2023

body, pancusky mikinka leginky a overal ..

2006_1211
28. nov 2023

Malú do kočíka dávam ze tielko dlhé body pančušky legíny ponožky mikinka hrubý overal na ňu deku a do fusaku a ma rukavičky a čiapku a aj tak je vždy studená takže neviem ako na dieťa co by bolo len na rukách to by som jej musela dat aj skafander predsa teraz aj ja mama zimnú bundu mikinu dlhý rukáv a aj tak cítim zimu a to malé ju musí cítit niekoľko krát viac

asdfka
29. nov 2023

@2006_1211 paneboze to fakt? 😳

barbora0308
29. nov 2023

@2006_1211 A to kolko je u vas stupnov? 😳 U nas okolo 3 cez den a moje 1,5 rocne dieta odmieta byt aj vo fusaku 😅. To ma oblecene body, pancusky, flisove nohavice a mikinu + overal, ciapka, nakrcnik a rukavice, kym si ich nezhodi 🫣. Ja sama mam iba tricko s dlhym rukavom a zimny kabat a za mna pohoda...mne vzdy vraveli, ze dieta ma mat vzdy o jednu vrstvu viacej ako my.

veronikaszabova
29. nov 2023

@2006_1211 omg. U nas je 1st - mala (8m) ma body s dlhym rukavom, pancuchy, ponozky, overal, ciapka, nakrcnik a je vo fusaku. Obliect jej vsetky tvoje vrstvy, tak sa uvari chudatko.

lucia13022023
29. nov 2023

Syna (9m) do fusaku obliekam ze pančuchy, body, nakrncik, čiapka, overal.
Keby ide bez fusaku, dám mu body, pančuchy, tepláky, mikinu, bundu a capacky. Samozrejme nakrncik a čiapka.

patka06
29. nov 2023

@2006_1211 kde kontroluješ, že je studená?
Obliekaš strašne veľa, podľa profilu si z juhu SK - tu ani zimu poriadnu nemáme.
Autorka: Dávala by som bavlnený overal - ako spodné prádlo, tepláky, mikinu a zimný overal, čiapka + rukavice.

maryetta
29. nov 2023

Skusala si uz aj sportovy kocik? Do oboch smerov??ono niektore deti nechcu kočik-moje v nom vydrzali max pol hodku. Ale stale lepsie ako nic.
Kazdopadne body+pancusky. Overalik.
A ked bolo v minuse tak do fusaku. Ak bolov pluse tak hrubsia deka. A to sme hore sever kde ta zima zvykne byt paradna.
Ale ja som mala v zime mensie deti narodene september/oktober.

basska_b
29. nov 2023

Autorka: hrubu kombinezu urcite. Mam kamosku, co ma takeho synceka a aj moj sa pyta na ruky casto z kocika a tak ma kombinezu. A hrube ponozky na nohy. Take tie baby topanocky mu padaju

autor
29. nov 2023

@maryetta skúšala som aj športový a odmieta ho

autor
29. nov 2023

Ďakujem aj som ju tak obliekala len sa mi to zdalo vždy málo ale studená za krkom nikdy nebola

zuzanaete
29. nov 2023

@2006_1211 Nie je nahodou uz aj spotena a z toho studena? Pri takom vrstveni nema sancu pohnut rukou, nohou. Ak ma tesne ponozky, tak brania prudeniu krvi. To je tak obliekanie do krutych mrazov, co zatial na SK nie su.

januska12323
29. nov 2023

@2006_1211 tvoje dieťa nemá šancu na získanie termoregulacie, obliekaš ako do arktickej zimy. Ty máš tiež po 3 bundy na sebe?

luckajozko21
29. nov 2023

Aktualne mame -2, na juhu. Moje dieta (1r)spi vonku v kociku (dlhe balvnene body, flisova mikina, pancusky, perovy fusak, v rukach si mojka tenucku deku). V tatrach minuly tyzden cca -5 a snezilo, chodil po snehu a sankoval sa cca hodinu (perovy overal Columbia Snuggly Bunny™ Bunting, leginy, ponozky, dlhe body a tenka teplakova mikinka). Na hlave flisova kukla z HMka. Zima mu este nebola. Ked dieta zoberiem dnu, tak ma normalnu teplotu. Studeny nos neratam, to by sme mali vsetci 🙂

2006_1211
29. nov 2023

@asdfka áno jej je furt zima

2006_1211
29. nov 2023

@januska12323 dávali sme jej len overal bez fusaku a deky a celá bola studená. Bunda zimná mikina dlhé tričko mam ja

2006_1211
29. nov 2023

@zuzanaete nie není spotena a nemá tesne ponožky a rukami vie hýbať lebo furt chce nieoc chytat. Doktorka ju videla ako je na obliekana nič nepovedala ani ona

drianaa
29. nov 2023

Syn 8m, v kočíku nespí len sedí a kuká, ak vydrží, fusak/nánožník neexistuje. Tak keď je menej než 5 stupňov tak má zimný overal, podtym body, pančuchy, capačky, tenkú merino kuklu a čiapku. Ak je teplejšie a nefúka veľmi studený vietor tak tenší overal a pridávam pod to tenkú mikinu a leginy. Keby ho nosím na rukách, obliekam ho rovnako

mima172
29. nov 2023

@2006_1211 Podľa mňa je studená preto, lebo sa telíčko snaží ochladiť. Veľmi, naozaj veľmi ju babušíš. Skúšaš pokožku na správnom mieste áno? (tj šiju, zadnú časť krku).
Autorka - moja mala tiež fazu odmietania kočíka, no vytrvala som, keďže som ju nechcela navyknúť na nosenie vonku. Zvykla si, no chvíľu to trvalo. Ak si ale ochotná takto sa prispôsobiť, tak pančušky, tepláčky, ponožky, hrubé ponozky, body, svetrík, čiapka, sal, rukavičky, overal.

januska12323
29. nov 2023

@2006_1211 bunda, mikina, tričko u teba sa rovná body, mikina, overal u dieťaťa. Kočiar je ďalšia vrstva tak už v takomto stave je akurát oblečené. Je studená lebo sa snaží vyrovnať s vrstvami navyše.

2006_1211
29. nov 2023

@januska12323 mam zimnú bundu co by sa rovnako jej 3 vrstvam. Ona je malinká a jej telo potrebuje viac tepla ako moje

januska12323
29. nov 2023

Nuž rob ako myslíš.

tetapetra
29. nov 2023

Dávala som ponožky tepláky, tričko ,mikinu, vetrovku a šup do fusaka. Na hlavu čiapku, šál, rukavice a išlo sa. Na fusak deku

autor
29. nov 2023

@tetapetra ale ja ju nemám v kočíku takže fusak a deka nemôže byť

autor
29. nov 2023

@mima172 skúšam to od narodenia len sa priblížim ku kočíku a plače akoby sme ju z kože drali áno viem bolo by to pohodlnejšie a lepšie ale naozaj ho odmieta

autor
29. nov 2023

@2006_1211 podľa mňa je to tiež moc, pozor aby si ju neprehriala

tetapetra
29. nov 2023

Ale vláčiť na rukách to tiež nie je výhra. Chrbát máš len jeden!!!

autor
29. nov 2023

@tetapetra a mám iné riešenie? Nie

tetapetra
29. nov 2023

Musíš ho nájsť. Dlho takto fungovať nevydržiš. Zima ty naobliekana, dieťa. Musíš si dávať pozor aj na seba

misinka0611
29. nov 2023

Chápem autorka. Tiež mám také dieťa, no už ma 2,5 roka ale veľmi rada sa na ruky ešte vypýta. Nastastie aj niečo prejde už.

Kolko je stupňov? Je rozdiel či si v BA, alebo niekde na severe.