Ahijte chcem sa len uistit urcite sa to zide aj inym maminkam. V dome mame tych 23,5-25 stupna a nas syn ma 5tyzdnov. Pri tychto junovych teplotach myslite ze je ok ho na noc obliekat do body s dlhym rukavom, ponoziek sholymi nozkami - nakolko ho zavinujem este do tej hrubsej zavinovacky podobnej nemocnicnej? Prehodila som cez neho tenku plienku este mozno ani netreba. Ale pride mi ze uz by mu nemala byt zima...jasne skusam zatylok, aj hole nozky na stehienkach ked vyberiem ale je to prvy krat dnes. Zase v overaliku s ponozkymi a v zavinke ako byval donedavna mi prislo ze to uz je moc teple plus beruc do uvahy tu teplotu v dome...viem te to netreba prehanat s babusenim lebo aj zato byvaju zlostne deti
@bashee moje dieťa by takto oblečené revalo ako o dušu. Narodené v zime, izba otočená na SV, pyžamo, spací vak, keď na jar prestali kúriť a mali sme v spálni tak maximálne 18, tak ešte deka cez spací vak. Chorý nebýval vôbec, presne ako píšeš, keď mu bolo teplo, bol zlostný.
Ok, dakujem za rady
A to plati aj po kupani? Napr nas je pod ciapkou spoteny po kupani. Tak mu ju nechavam chvilu ale potom v polke noci dole kludne...nema vlasky velmi
ciapku vooobec. osobne si myslim ze mu staci dupackove pyzamko a prikryt jemnou dečkou
@bashee vy máte tam kde spíte 23-25 stupňov? No v prvom rade by som v takej izbe nespala ani za nič 😄 Celoročne máme otvorené v spálni okno, sme zdraví, žiadne respiračné problémy, alergie, choroby, nič podobné. Hlavne spať s vypnutým radiátorom. Je to extrémne nezdravé. A ešte k tomu má dieťa zavinovačku tak to je pre mňa extrém. Takéto deti sú potom náchylnejše na soplíky, trošku ich vonku ofukne a už sú choré. Je to proste príliš. Takto by som obliekla v zime. Max keď sa odkopáva tak nejaký spací vak alebo niečo podobné a pod to len ľahko obliecť podľa hrúbky vaku. Neviem ja mám na to asi iný pohľad a pre mňa je toto moc 🤷♀️ Ale to už musíš ty vedieť či nie je moc horúci alebo tak. Hlavne tak malé bábo ešte nemá úplne vyvinutú termoregulaciu tak môže mať stále studené ručičky aj nohy. Nemusí to znamenať že je mu zima 🙂 Ak je zvyknutý na zavinovačku tak nejakú ľahšiu alebo len tak zviazať. Už by som určite neprikrývala
@bashee samozrejme, že aj po kúpaní, veď spať ide po kúpaní. Čiapku som nedávala nikdy, len keď sme išli von, už z toho, že je spotený vidíš, že ho obliekaš príliš. Inak, vy kúrite? Lebo v noci je okolo desať stupňov, my nemáme toľko v spálni, ale máme stále otvorené okno
@kkovacovak ano suhlasim s tebou. Ja som si tu teplotu v izbe nevymyslela, mne to bolo poradene ked sme prisli z porodnice svagrinkou ze oni mavali tolko stupnov v izbe. Aj tu ciapocku po kupani 🤷♀️ Ale cim je maly vacsi a rastie tym viac sa mi to nezdalo a mala som pocit ze treba obliekat daleko menej, preto som sa opytala tu. A kurit ani nemusime ono mame tu aj tak teplo. Musim viac vetrat v dome aj na noc to je pravda.
@kkovacovak my mame doma tiez takto horuco, v lete. Byvame na najvyssom pod strechou, v lete je to masaker, doma nemam ani jeden kvet, vsetko uhynulo. Klimu sme dat nemohli, kvoli znizenym stropom, nezmestili by sa rury, mame vsak stropne ventilatory, tak sme to leto nejako prezili a ja osobne zvladnem radsej horucavu ako zimu. Tiez som premyslala, ako to tu nase babo vydrzi, uspokojujem sa jedine tym, ze ked sa narodi v oktobri, bude do leta dostatocne velke na to, aby sa odkopalo alebo vytiahlo rucicky spod deky aj samo. Aspon dufam.
Syn bol taknpred rokom v takomt veku. Mal oblečené pyzamovy overal s nohami z pepca alebo HM tie su také letné tenučké (nikdy nie body, tepláky a ponožky nech ho nič netlačí) a ešte bol zabalený v letnej perinke. Čiapočku vnútri nemal nikdy,moNinorve dva tei dni iba. Neviem kolko stupňov sme mali v izbe, nikdy som to nemerala, jeidne čo tak som mala cez noc zatvorené okno nech na neho nefuka. Určite sa ale nebolo teplo, my máme v doke chlad a mame to tal radi. Vyskúšaj a kontroluj na zátylku ci nie je spotený,ked mu bude nepohodlne tak ti dá vedieť o to sa neboj 🙂
@kkovacovak ono nie vždy sa ta teplota da az tak ovplyvniť... u nas byva v lete cez najväčšie horúčavy na poschodí,kde sú spalne aj 28 stupňov. Ešte že sme na Kysuciach a horúčavy mame tak 2 tyzdne v roku 😄
@bashee Ahoj, ja mám májovú dcérku, teraz má rok, čiže v júni minulého roka mala tiež tých cca 5-8 týždňov. Pamätám si ako sme to tiež riešili. Mali sme okolo tých 21-22°C v spálni, hoci sme sa snažili byt vždy večer vychladiť, tak aj tak bolo takto aj s otvoreným oknom (zatepleny panelák). Co sa oblečenia týka, tak malá mávala body s dlhým rukávom a bývalá zavinutá v ulitke alebo v tenučkej zavinovačke (hľadala som tu najtenšiu, len kvôli stiahnutiu ručičiek, mala silný Moorov reflex). Keď sa mi v noci zdala chladná, tak som na ňu len šupla tenkú dečku.
@bashee ciapocku dnu zrus, obliekaj ho menej, vetraj najma v noci, aby si znizila teplotu. Svagrina ma dieta zdrave? Lebo prave tie deti, ktote su teplo obliekane a su v miestnodtiach, kde je prilis teplo, byvaju najviac chore. Poznala som jednu rodinu, mali tri deti, nikdy nemali v skolke pyzamo s dlhym rukavom a dlhymi nohavicsmi, pod oteplene nohavice nenosili nikdy pancuchy a ich mama nevedela, co je to kasel, sopel, mali iba kiahne.
@dmk_1 leto to je veru iná kapitola. My sme dali kvôli teplu vonkajšie žalúzie nech trošku utlmia a pomáha to našťastie. Keď peče máme zatiahnuté a neprehrievajú sa tak okná. Ale pod strechou to moc nevymyslíš. Ja by som to nevydržala neznesiem veľké teplo. Ono je to potom už o zvyku samozrejme
@bashee za mňa až moc. Ja mám rada chladnejšie a na moc máme tých 15-18C. Neviem si predstaviť spat pri takej vysokej teplote