Oblečenie do kočíka

puperka
16. okt 2023

ahojte, ako aktualne obliekate babatko do kociara?
Malá ma skoro 3 mesiace, do kociara jej vobec nefuka a ma tam prijemne no nechcem nic podcenit co sa tyka oblecenia 😅 dakujeem

t1nusa
16. okt 2023

@puperka záleží od počasia, u nás bolo von 5 stupňov a dosť sychravo, obliekla som zavinovacie body s dlhým rukávom, pančušky, huňatý teplý overal, čiapočku a dala som malú do prechodného fusáku a zakryla dekou keďže u nás fúkalo

patka06
16. okt 2023

@puperka Menej je niekedy viac, dve vrstvy úplne stačia, dala by som body, pančušky + overal napr. huňatý alebo prechodný. V kočíku prikryla dekou.

@t1nusa Len tak zo zvedavosti, nebolo bábätku moc teplo? Ty si mala na sebe tiež 4 pomerne hrubé vrstvy?

maranco
16. okt 2023

Slovom kočiar sa v slovenčine pomenúva ľahký, obyčajne štvorkolesový dopravný prostriedok ťahaný koňmi, ktorého synonymom je aj slovo koč.
https://hovormespisovne.sk/portfolio/detsky-koc...

hortenziaj
16. okt 2023

@t1nusa podľa mňa celkom dosť si ju obliekla.

andreakotesova
16. okt 2023

@maranco tiež mi to napadlo 😅

monvitka
16. okt 2023

@t1nusa celkom ma zaujíma, že keď bude napr. -5 čo jej oblečieš?

kitycat
16. okt 2023

@monvitka vymeni prechodny fusak za nejaky zltra paperovy a dieta zhori 🙈

lasona
16. okt 2023

@t1nusa môj by bol cely vychádzania kebyže ho takto oblečiem...ja by som som určite jednu vrstvu vynechala...keď bude vonku mínus co jej dáš?

monvitka
16. okt 2023

@lasona keby len vyhádzaný...taký cirkus by bol v kočíku že až...ale chápem, každý sa to musí raz naučiť. Obliekanie detí je jadrová fyzika 🙂

lasona
16. okt 2023

@monvitka jj ale tak rozumiem.
.tiež som nevedela ako obliecť malého...keď som ho riadne naobliekala, sama potnicka...potom som prišla na to ze musím menej...a môj proste nemá rád veľa oblecenia....takže tak

patka06
16. okt 2023

Pre mňa najdôležitejšie pravidlo neobliekať príliš. Radšej vonku vrstvu pridať ak je chladno, ako má byť dieťaťu teplo - zbytočne sa potiť, resp. by som mala vonku vyzliekať / odkrývať.
Imunita sa buduje od narodenia a primerané obliekanie je podstatné

puperka
autor
16. okt 2023

dakujeem za odpovede, ja som tiez za, ze obliekat menej ale je to moje prve babo a babky ma idu zjest stale, ze je slabo oblecena a preco nema ciapku, deku a neviem co, no podla mna jej je dobre, telo ma teple .. 😵‍💫

maryetta
16. okt 2023

Sleduj hlavne zatylok. Resp za krkom vzadu. Tak mi kazala dr.
Napr taky nos. Ci rucky nie su absolutne smerodajne 😉 to len tak pomimo.

patka06
16. okt 2023

@puperka daj na svoju intuíciu, keď má teplé telíčko a vzadu krk je všetko ok.

puperka
autor
16. okt 2023

@patka06 aano snazim sa, zatial nemam pocit ze by jej bola zima 🙂 ale pre istotu sa opytam, zaujima ma ako obliekaju ostatni

puperka
autor
16. okt 2023

@maranco 👍🏻

patka06
16. okt 2023

@puperka ako sama vidíš, každý oblieka inak - väčšina príliš - je tu kopec rôznych diskusíí
Nedaj sa ovplyvňovať diskusiami ani babkami v okolí, keď je dieťaťko spokojné je oblečené správne, ak bola zima alebo teplota dá ti to najavo

andy37
17. okt 2023

@puperka ja som sa vždy riadila pravidlom aby bábo malo o jednu vrstvu viac ako mám ja. A kontrolovala som za krkom či nie je spotené 🙂 a reči typu že je málo oblečené som ignorovala

t1nusa
17. okt 2023

vďaka dievčatá že ste sa do mňa tak pustili, predstavte si nie nebolo jej horúco, skúšala som jej zátylok a nebola ani spotena ani horúca, prechodný fusak je tenký a keďže moje dieťa je živel a nie je jej po krk tak sa rada odkopáva, preto jej na vrch dávam ešte ľahkú deku…

hortenziaj
17. okt 2023

@puperka no babky by som ignorovala tomto to budeš počúvať este dlho, mne svokra dieťa pri 8stupnoch navliekla do pancusiek, body, overal, čiapky, fusaka zimného a poprykryvala dekou, ale tak ze jednu deku prehľad na 4krat,cize dieťa bolo akoby prikryté 4dekami a zospodu pod usak ďalšia zložená deka. A ja s hrôzou dávala preč, že chudák dieťa. Ale aj moja mama to isté, ked som sa jej pýtala keď bol novorodenec ako obliecť,