ahojte, ako aktualne obliekate babatko do kociara?
Malá ma skoro 3 mesiace, do kociara jej vobec nefuka a ma tam prijemne no nechcem nic podcenit co sa tyka oblecenia 😅 dakujeem
Slovom kočiar sa v slovenčine pomenúva ľahký, obyčajne štvorkolesový dopravný prostriedok ťahaný koňmi, ktorého synonymom je aj slovo koč.
https://hovormespisovne.sk/portfolio/detsky-koc...
@t1nusa podľa mňa celkom dosť si ju obliekla.
@maranco tiež mi to napadlo 😅
Pre mňa najdôležitejšie pravidlo neobliekať príliš. Radšej vonku vrstvu pridať ak je chladno, ako má byť dieťaťu teplo - zbytočne sa potiť, resp. by som mala vonku vyzliekať / odkrývať.
Imunita sa buduje od narodenia a primerané obliekanie je podstatné
dakujeem za odpovede, ja som tiez za, ze obliekat menej ale je to moje prve babo a babky ma idu zjest stale, ze je slabo oblecena a preco nema ciapku, deku a neviem co, no podla mna jej je dobre, telo ma teple .. 😵💫
Sleduj hlavne zatylok. Resp za krkom vzadu. Tak mi kazala dr.
Napr taky nos. Ci rucky nie su absolutne smerodajne 😉 to len tak pomimo.
vďaka dievčatá že ste sa do mňa tak pustili, predstavte si nie nebolo jej horúco, skúšala som jej zátylok a nebola ani spotena ani horúca, prechodný fusak je tenký a keďže moje dieťa je živel a nie je jej po krk tak sa rada odkopáva, preto jej na vrch dávam ešte ľahkú deku…
@puperka no babky by som ignorovala tomto to budeš počúvať este dlho, mne svokra dieťa pri 8stupnoch navliekla do pancusiek, body, overal, čiapky, fusaka zimného a poprykryvala dekou, ale tak ze jednu deku prehľad na 4krat,cize dieťa bolo akoby prikryté 4dekami a zospodu pod usak ďalšia zložená deka. A ja s hrôzou dávala preč, že chudák dieťa. Ale aj moja mama to isté, ked som sa jej pýtala keď bol novorodenec ako obliecť,
@puperka záleží od počasia, u nás bolo von 5 stupňov a dosť sychravo, obliekla som zavinovacie body s dlhým rukávom, pančušky, huňatý teplý overal, čiapočku a dala som malú do prechodného fusáku a zakryla dekou keďže u nás fúkalo