Ahojte ako zvládate obdobie vzdoru ? Môj má 2r5m všetko je zle, nemá problém sa uprostred námestia hodiť na zem a plakat ako pavian bezdôvodne. nerobím si z toho tazku hlavu ani nič podobné ale není mi príjemné keď všade kam sa pohneme na nás ľudia zazeraju ako by sme ho tyrali.🙏
Ahoj .. no občas zvládame, občas nezvládame. U nás je ten vzdor povedala by som, že až extrémny. Jediné, čo ti viem poradiť, je snažiť sa zachovať si chladnú hlavu. A opakovať si, že to je len obdobie.
Njn. Tiez si opakujem. Chladna hlava. On za to nemoze. Prejde to. Predyyychavam.. :D Na mojho to prichadza pomaly...len dufam,ze to nebude aj odchadzat takto pomaly... :/
No asi len fakt opakovať že je to len obdobie . Ale chvalabohu vonku alebo v podstate medzi deťmi sa vie krásne vyhrat ponahanat a máme takých dvoch kamosoch Damian a Branko a obaja majú 3r3m ale oni majú tiež to obdobie a povedala by som že troška horské a mali ešte môj všetko po nich opakuje 🤣🙏 sú to taki traja muskatieri všetko navzájom opakujú minútu sa hrajú minútu sa štuchaju potom zas dobre a dookola 🤣 ale fakt na tom ihrisku to není nič hrozne horšie je to doma a v obchodoch všetko chce chytať nanuk keď mu neotvorim reve jak pavian o minútu už vidí nejakú buchtu chce buchtu a furt niečo 🤔🤔🤔😭
@talikudelkova len sa obrniť voči takým pohľadom, prípadne prihlúpnutým poznámkam. Sú väčšinou od ľudí, ktorí takéto niečo nezažili, pre dieťa je to normálna vývojová fáza, nedokáže ešte zvládať svoje emócie. Nedokáže to ani časť dospelých. tak čo také malé dieťa. Skôr, či neskôr zistí, že si revom nič nevymôže, ale teda dospelí okolo neho nesmú zlyhať, len aby dieťa stíchlo. Možno pomôže pred vchodom do obchodu povedať, že si môže dať do košíka jednu vec a keď začne revať, tak ju vyložíš a nekúpite ju.
@elizabet173 keby som mu toto povedala tak nerobí cirkus v obchode ale aj pred obchodom . Ja mu poviem pekne niekoľko x že nie ale niesom papagáj ale keď nepochopí po siedmi krát tak dostane po zadku a potom plače ešte viac .. a my sme 340km od rodiny sme len ja priateľ a malý . Jediná záchrana je priateľova sestra ale tá má tiež svoju rodinu a svoje povinnosti . Aspoň že tu mám tie kamaratky a sem tam sa ideme odreagovať bez detí ... Trocha reset
Moja staršia ma 57 mesiacov a vzdoruje stále kvalitne. 😁
@talikudelkova ak by začal robiť cirkus ešte pred obchodom, otočka domov, nejdeme do obchodu vôbec. Maj v mrazničke chlieb a maslo, doma mu natri maslom chlieb, nemáme jogurt ani banán, nemohli sme ísť do obchodu, lebo si sa nevedel správať. Nabudúce mu hneď pripomeň, že keď začne ziapať, idete domov. Musí pocítiť dôsledky svojho správania. A neopakuj 7 krát, povedz prvý krát, že sa ti nepáči, čo robí, druhý krát to zopakuj s tým, čo bude nasledovať, keď neprestane, tretie upozornenie už nebude, nasleduje trest. Chce to pevné nervy a byť dôsledná. Niektoré dieťa to skúša, dva tri krát, iné tristo krát.
@nominativ prepáč, ale 57 mesiacov, nedá sa to písať v rokoch?
@elizabet173 to je akože vtip na tie mesiace v názve, ja som tomu nikdy nerozumela ale nechcem byť zlá... 🙊 musela som na svoj komentár použiť kalkulačku. 😄
@nominativ sorry, ja som si to v názve vôbec nevšimla, zaujalo ma len to obdobie vzdoru, alebo že by ten pohár červeného? 😎
@talikudelkova tak ono to prijemne nie je, mali sme to u oboch. Nevsimat si okolie. Nie je jediny, co sa hadze. Je to na nervy, ale treba sa nad to povzniest.