Baby povedzte,ze to raz skonci lebo to uz niekedy nedavam..este nema ani 2r a uz to je niekedy na gulku do hlavy..nepocuva,robi podla seba,ked uz nechce jedlo vypluva na zem potom vsade bordel..vysvetlujem,aj po zadku capnem a niekedy 0bodov
Presne tak, skludni sa ty. To s pľuvanim vysvetluj dookola. Porad mu, ze ako ti ma povedat, ze uz nechce. Napriklad, ked nechces tak dvakrat zatlieskaj. Nestaci, ze nesmieš ale povedz ako na to inak. A neboj do 5 rokov to bude este vela imaginárnych guliek 🤣🤣🤣
Skus vysvetlit pricinu a dosledok. Dosledok musi byt vysvetleny dopredu aby malo dieta moznost sa rozhodnut ci urobi zakazanu vec alebo nie. Dosledok musi byt logicky a nadvazovat na prehresok, musis to vysvetlit s kludom a bez emocii, lebo to nie je tvoj trest ale iba univerzalne pravidla zivota. Musis vzdy dodrzat a urobit dosledok, ktory slubis, inac z toho su len prazdne hrozby.
1. Ked vypluje s kludom poved: Nechcem aby si plul jedlo na podlahu. Je z toho spina a musim to upratovat. Ak vyplujes este raz, nebudeme moct citat knihu pred spanim/hrat a s vlacikom (alebo cokolvek co ma velmi rad) lebo budem musiet umyvat dlazku.
2. Ak vypluje znovu, s kludom povedz: Teraz nebudeme moct citat knihu lebo si vyplul a musim to ocistit. A skutocne to cisti aspon 15 minut a vynechaj jeho oblubenu aktivitu. Ak koli tomu place a hneva sa, nechaj ho. Iba mu v klude opakuj ze aj teba mrzi ze nemozes citat knihu ale kedze vyplul na zem a musis to cistit, nemas cas na knihu.
moje dieta ma nonstop bije a vrieska cele dni ak nedam to co chce, ani obraz ani zvuk, v poslednej dobe pomohlo, ze za trest ak nieco taketo urobi, ide do postielky. Tam si nijako neublizi a proste len reve, necham revat az kym neodide celkova agresia, uz je to lepsie ovela ale stale na tom pracujeme, ale uz aspon vie, ze taketo chovanie ma nasledky.
Vies co, jedine, co ti pomoze, je ze sa s tym zmieris a skludnis. Niekedy si staci k nemu sadnut a normalne vysvetlovat a obcas ho aj pocuvat- ked sa nikam neponahlate, daj mu tu moc a nech vybera trasu on. Spravi bordel, tak ho uprace- spolocne. Nechat ho najest sa sameho- mas aspon chvilu cas pre seba. A ber to tak easy, uvidis, ze to pomoze tebe i jemu. Mam rovnakeho a namiesto toho, aby som s nim bojovala, sa snazim mu byt ,,partakom" a urcite sa citim pri tom lepsie, ako ked som ho neustale napominala, zvysovala hlas a islo ma slahnut z bordelu 🙂 pevne nervy