Obdobie vzdoru

11. apr 2023

Baby povedzte,ze to raz skonci lebo to uz niekedy nedavam..este nema ani 2r a uz to je niekedy na gulku do hlavy..nepocuva,robi podla seba,ked uz nechce jedlo vypluva na zem potom vsade bordel..vysvetlujem,aj po zadku capnem a niekedy 0bodov

jane1987
11. apr 2023

Vies co, jedine, co ti pomoze, je ze sa s tym zmieris a skludnis. Niekedy si staci k nemu sadnut a normalne vysvetlovat a obcas ho aj pocuvat- ked sa nikam neponahlate, daj mu tu moc a nech vybera trasu on. Spravi bordel, tak ho uprace- spolocne. Nechat ho najest sa sameho- mas aspon chvilu cas pre seba. A ber to tak easy, uvidis, ze to pomoze tebe i jemu. Mam rovnakeho a namiesto toho, aby som s nim bojovala, sa snazim mu byt ,,partakom" a urcite sa citim pri tom lepsie, ako ked som ho neustale napominala, zvysovala hlas a islo ma slahnut z bordelu 🙂 pevne nervy

betulinka1
11. apr 2023

Presne tak, skludni sa ty. To s pľuvanim vysvetluj dookola. Porad mu, ze ako ti ma povedat, ze uz nechce. Napriklad, ked nechces tak dvakrat zatlieskaj. Nestaci, ze nesmieš ale povedz ako na to inak. A neboj do 5 rokov to bude este vela imaginárnych guliek 🤣🤣🤣

andreatytler
11. apr 2023

Skus vysvetlit pricinu a dosledok. Dosledok musi byt vysvetleny dopredu aby malo dieta moznost sa rozhodnut ci urobi zakazanu vec alebo nie. Dosledok musi byt logicky a nadvazovat na prehresok, musis to vysvetlit s kludom a bez emocii, lebo to nie je tvoj trest ale iba univerzalne pravidla zivota. Musis vzdy dodrzat a urobit dosledok, ktory slubis, inac z toho su len prazdne hrozby.
1. Ked vypluje s kludom poved: Nechcem aby si plul jedlo na podlahu. Je z toho spina a musim to upratovat. Ak vyplujes este raz, nebudeme moct citat knihu pred spanim/hrat a s vlacikom (alebo cokolvek co ma velmi rad) lebo budem musiet umyvat dlazku.
2. Ak vypluje znovu, s kludom povedz: Teraz nebudeme moct citat knihu lebo si vyplul a musim to ocistit. A skutocne to cisti aspon 15 minut a vynechaj jeho oblubenu aktivitu. Ak koli tomu place a hneva sa, nechaj ho. Iba mu v klude opakuj ze aj teba mrzi ze nemozes citat knihu ale kedze vyplul na zem a musis to cistit, nemas cas na knihu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
st_277
11. apr 2023

moje dieta ma nonstop bije a vrieska cele dni ak nedam to co chce, ani obraz ani zvuk, v poslednej dobe pomohlo, ze za trest ak nieco taketo urobi, ide do postielky. Tam si nijako neublizi a proste len reve, necham revat az kym neodide celkova agresia, uz je to lepsie ovela ale stale na tom pracujeme, ale uz aspon vie, ze taketo chovanie ma nasledky.