Ahojte, chcem sa spytat o kolkej vecer davate spat dieta- 7.mesacne. Ja davam spat okolo tej siedmej vecer ale zaspi az tak po pol hodine alebo aj neskor. Je to skoro? Lebo mame zavedeny taky rezim ze sa kupe kazdy druhy den, poobede mi pospi len pol hodinky aj to okolo tretej a potom uz nespi vobec tak aj preto davam spat o siedmej lebo dlhsie hore uz nevydrzi. Dakujem za reakcie.
@martina374 Bez ohladu na vek a rocne obdobie chodi aj nas spat pomerne skoro, co tak sledujem ine deti. O siedmej vecera a ide sa spat. Niekedy zaspi za par minut, niekedy mu to trva aj pol hodiny. Rovnaky cas pre veceru a zalahnutie ma bez ohladu na to, kolko cez den spi a dokedy spi. Podla mna - ak to vyhovuje Tebe a dietatu, nemas co riesit. 🙂
Nas maly ma 11 mesiacikov a od prveho mesiaca ho davam spinkat na noc o 17 hodine. Je to extrem, ale nechce byt dlhsie hore, sam sa pyta a zaspinka takmer okamzite.Niekedy uz aj o pol piatej musim, lebo len place.Moc mi to nevyhovuje, lebo so starsim (5 rockov) musime chodit uz o stvrtej z ihriska a ten sa hneva☹ A starsi chodi o 19:30
my bez ohladu na rocne obdobie davame spat deti o 20:00. moj 8 mesacny zaspi okamzite a starsiemu to trosku trva ale je v posteli.
@lanugo Moj maly sa niekedy pyta uz o 18.00 a aj to uz extrem podla mna...ale vsak, ked je unaveny, tak ho dam. O kolkej ti potom maly rano vstava, ked chodi spinkat takto skoro? A spava aj pocas dna?
Ja mám dve baby 1 a 3 ročné a od narodenia sa nám zmenilo. Najprv sme chodili o 7mej spať potom vždy o pol hodinku dlhšie sme boli hore. Teraz už máme taký super režim na večer že o pol8 do 8 je kúpanie u nás každý deň baby to proste potrebujú, potosm spolu zapneme rozpràvku menšia zaspí do pol9tej a väčšia do 9tej. Akurát už spia obi dvaja 🙂
zavisi od toho kedy sa zobudi z poobedneho spanku, cize niekedy o 18 niekedy o 19, budi sa standardne rano o 6. A dobra rada: rob tak ako to vam resp. jemu vyhovuje, mate vlastny rezim a ty ako mama najlepsie vies kedy mu treba ist spat, spoliehaj sa na intuiciu, ta ti vacsinou najlepsie poradi😉
U nas kazde jedno chodi cely rok rovnako spat, o 20,00 lezia v posteli, teraz to ucim aj najmensieho 😉
My o 20.00 oddavna, menil sa len pocet spankov za den.
@seahorse27 , spi do rana do piatej, medzitym sa vzbudi na mliecko 1x. Cez den spi 3x polhodinku
Nerozlisujem leto,zima....vzdy je v postielke oklo 19.30 a zaspi podla toho ako je cez den unaveny,ale skoro vzdy tak do 1/2 hodinky...to iste plati aj pre starsieho ,len tomu to zaspavanie trva trosku dlhsie 🙂
@martina374 ja mam tiez 7mes. a presne tak ako ty....o 19tej nakojim a ide spat...do 20-30min. zaspi...nemienim to menit...moj starsi syn (6r.) je tak nauceny odmala a doteraz spi o 8ej!.....preco by som mu mala menit rezim?....som rada, ze mi obe deti o 8ej spia 🙂
Ja som davala do roka malu spat okolo 18.30h,teraz ked je trosku starsia (bude mat 2) chodi o 19.00h. V noci pyta napit cajik,vycikat a schrupne do tej 6.30h. Je tak naucena a je jej jedno ci je vonku svetlo,slnko svieti este a pod.. Vie ze spat a hotovo. Vacsinou zaspi do 15min. Cez obed vsak uz len taku hodinku si schrupne.
Tak ja mam 6,5 mesacneho syna a davam ho spat o 21.00. Ale tiez zalezi ako cez den spi.Ak doobedu pospi min.1,5h a poobede 30min+1h (1,5h) uz mi nespi vkuse poobede tak ho ulozim do postielky pred 21.00 tiez kym zaspi tak dakedy aj 20 min.A ak mi poobede pospi len 30 min.(dakedy viac nechce spat) tak ide spinkat medzi 20.00-20.30. Dakedy zaspi za moment od unavy no dakedy az o 21.00
Moj 6 mesacny chodi tiez okolo siedmej bez ohladu na to, kolko cez den spi. Ja som ho skusala dat aj neskor, ale uz je velmi unaveny a umrncany, tak chodíme takto...tiez mu trva dlhsie, kym vecer zaspi - cca 30 minut a je dost nepojony a nervozny. Cez den zaspava ovela lahsie, ale my spime pocas dna 3x cca po hodine.