Ahoj,chcem sa opytat o ktorej ukladate,resp.ste ukladali spat svoje 9 mesacne dieta cez den a ako dlho spalo? Viem ze je to individualne ale chcem mat aspon trochu prehlad 🙂 dakujem
nas krpec rano vstava o 7.30 potom ide spat o 10.30 to spi do 12.00 a potom ide o 18.30 a to spi do rano do tej 7.30...takto fungujeme cca 3 mesiace.
o 7 vstaval potom od 10-12 spinkal-od 14-16 spinkal a vecer o 20 isiel spinkat 🙂 takto spaval cca do 20 mesiacov
Večer ide spinkať 19 - 19.30. Ráno vstáva o 6:30, cez obed spinka od cca 12.00 do 15:00 atd 🙂
Po hlavnom večernom programe 🙂 Hlavne vtedy keď potrebuje, zaspava prirodzene unavený.
ahoj, moj maly staval okolo 6.30 a spat chodil cez den 2x. Okolo 10 doobeda a potom okolo 3 poobede vzdy na cca 1 hodku. Vecer chodil spat okolo 8. Tak to bolo do 12 mesiacov, potom sa mu len 2 denne spanky zmenili na jeden dlhsi okolo obeda.
večer medzi 20-21hod akokedy je unavený dakedy zaspinká už aj o pol ôsmej 🙂
Naša vstáva pred šiestou, potom ide spat o 8h tak na 1,5hh a ešte spí poobede asi id 13h do 15h. Spávať chidi okolo 20h.
cca o 22.00h, budí sa o 7.00-8.00h
náš išiel do postele večer okolo 19-20h spinkal do pol 6, cez den od Pol 8 do pol 12 a okolo 15 do 17h
@anjelik87 no, aj teraz, keď už má skoro 11 mesiacov tak buď sa ráno zobudí o pol 6 a už nespí a potom už o pol 8 ho ukladám a tiž to ťahá do pol 12, alebo keď zaspi po mliečku tak spinka do pol 9, ale vtedy ho už dávam len okolo 13 do postele a to mi poslí aj do 17.. mám zlaté dieťa nemôžem sa sťažovať 😀
Moj ma za tyzden 9mes,chodi spat trikrat denne doobeda okolo pol 10 na pol hodku na obed okolo jednej na hodku a okolopol 5 na pol hodku a vcer ukladam okolo 20tej ,ale budi sa mi vnoci aj 15krat 😒
@lucia006 my sme mali tiež také obdobie keď mal asi 4 mesiace, nemohla som nič robiť, aby som ho nezobudila, keď už sa podarilo, že zaspal, takže to som len sedela na riti, lebo ináč to v jednoizbáku ani nebolo možné... poradili mi, že nemám na nič myslieť keď ho uspávam aby lepšie zaspal a aspoň prvý týždeň spať s ním alebo aspoň sa tváriť, že spím. Malý keď otvoril oči a videl, že som tam, tak sa pritúlil a spinkal ďalej. No na ničnemyslenie to bol problém, tak som si v duchu predstavovala mrázika ako sype sneh na stromy a spievala si v duchu vyrástla krásna jedlička 😀 .. pripadám si ako idiot do teraz ale stále to propagujem s tou jedličkou ale už nespím pri malom. už si spokojne varím, periem, upratujem a nič spinká krásne .. 😉
Moja mala 10 mesacna - rano vstava cca 7:15, spinka doobedu cca od 10-tej do 12-tej, poobede cca od 15:30 do 17:30, a na nocny spanok ju ukladam priblizne 20:40, v noci sa raz budi, okolo stvrtej, nakojim ju a chrape dalej. Samozrejme, niekedy sa stane ze su tie intervaly uplne ine, alebo ze napriklad vynecha poobednajsi spanok.. 🙂
my mame cez den dva spanky, dokopy cca 3 - 3,5 hod. a vecer zaspava medzi 20.30 - 21.00, spi celu noc a vstava rano cca 6.30 - 7.00
@lucia006 s uspávaním ani u nás, ide o to, že jeho srdiečko sa ukľudní a dlhšie pospí, a preto ležať pri ňom, lebo lepšie zaspí, či už je v postieľke alebo na posteli, a to že sa zobudí plný energie po pol hodine, to je len, že hľadá maminu.. aj keď tú energiu som mu ináč závidela 😀 ... tak to bolo vysvetlené mne.. jasné, každé dieťa je iné, ale u nás to zabralo 🙂 on je spokojnejší, ja si porobím čo treba a aj si oddýchnem 😉
naša mala chodi spavať okolo 20 hodiny. Cez den spí väčšinou dvakrat. Dokopy za celý den priemerne pospí 2 hodiny. Ale už sa stalo, že za celý den spala dva krat po pol hodke. V noci sa budí niekolkokrat na mliečko, ale nepočítam kolko krat, ja som si zvykla, resp, ešte ani nedovykla od synčeka, takže sa to celkom da
malú ukladám tak o 7mej večer, cez deň nespí vôbec , lebo staršia dcéra žiarli a nechce jej dovoliť spať tak ju budí. Mladšia má 14 mesiacov. Takto fungujeme od dvoch mesiacov, keď bola menšia tak plakávala cez deň teraz je to lepšie zvykla si na to, že sestra jej nedovolí spať. ☹
@lusia222 nasa mala rano vstava cca o 7, potom isla spinkat o 10, tak na hodinku a pol max, potom o 14.00 tiez na hodinku a pol a potom vecer okolo 20.00 - teraz zaspava trosku tazsie, takze kym zaspi je aj 21.00