Novorodenec - umývanie po stolici

fallenkaa
11. okt 2022

Ahojte umývate zadok po každej stolici? Alebo vám stačí aj utriet vlhčenými ?

sirka9
11. okt 2022

@fallenkaa ja som vždy utrela aj s handričkou mokrou, osusila. zapareninu nemala ani raz za 10 mesiacov

pribinak
11. okt 2022

Umývala vodou a mydlom. Veď to trvá len chvíľočku. V umývadle cez ruku preložené bábätko

Utierky som používala len vonku

sense
11. okt 2022

Doma len vodou a handričkou....

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matkahelka
11. okt 2022

@fallenkaa doma vzdy cistou vodou a osusila. mydlom nikdy, neodporucali mi to ani v porodnici ani nasa pediatricka. vonku som pouzivala vlhke utierky.

bolarazjedna
11. okt 2022

Ja umývam zadoček v umývadle po každom kakaní. Nám tak radili v nemocnici. Vlhčené utierky používať len výnimočne, na cestách a tak. Ze tým trením pri utieraní vznikajú mikrotrhlinky kože. Takže iba umývam a uterákom suším, netriem.

beronsche
11. okt 2022

Mnohe vlhcene utierky, aj tie detske, su plne chemie, mali by sa pouzivat vynimocne.. Ja som ich pouzivala, len ak to inak neslo, napr. vonku. Inak som pouzivala len vodu.

ankare
11. okt 2022

@fallenkaa vlhčené čo najmenej. Ja som si vatove tampóny namacala do teplej vody. Ak bol veľmi zakakany, dala som si ho na ruku a v umývadle som ritku umyla.
Vlhčené len vonku a malo.

lenkakravcova
11. okt 2022

@fallenkaa Pri synovi som používala vlhčené obrúsky, pri dcére zo začiatku tiež, dokiaľ nedostala zápal obličiek. Takže pozor na to. Vraj tie obrúsky nie sú dobré pre dievčatká (nie sú postačujúce pre hygiénu po veľkej potrebe), ako to tam majú všetko poblízku, tak treba skutočne vždy dôkladne vodou a poriadne všetky záhyby vyumývať.

joannita
11. okt 2022

Vyutierala som vlhcenymi (daju sa kupit aj take len s cistou vodou bez chemie) a potom sup umyt este aj v umyvadle pod tecucou vodou.
Dcera ma rok a stale to tak robim. Pri starsom synovi som ho umyvala kym mal plienky, cize do 2 rokov.

sirka9
11. okt 2022

Inak, nechápem tie detské utierky co v tom je za bordel. Lebo často s tým umieram všeličo a teda, mastnota s tým ide dolu jedna radosť, škvrny tiež. A toto dávame na ritku malým babatkam 🤔

domak2
11. okt 2022

Používam vlhčené 99% vody. Som v UK takže tocka v umývadle nehrozí a kym nastelujem sprchu bude mat tretiu plienku 😅 Zapareniny nemal, plienky mením často.

dominikamacakova
11. okt 2022

Ja iba vhcenymi. Mala som problém ju aj chytiť do ruky, takže nehrozilo umývať jej zadok. Ja som sa bála, ze mi spadne... Samozrejme, že pred pôrodom som mala iné predstavy 😀

jarnajar
11. okt 2022

Cez deň v umývadle čistou vodou, v noci vlhčenými.

zooeynka
11. okt 2022

Ja len vlhcenymi obe deti. Treba hladat take s co najmenej chemie. Za mna je to velka pomoc, nemusiet chodit pod umyvadlo xkrat za den.

gabika128
11. okt 2022

Dá sa kúpiť aj perlan, nastrihat a namočiť do čistej vody. Používam vlhčene kúpené, ten perlan, aj čistú vodu v umývadle.

rk123
11. okt 2022

umyvam. aj pri kazdej vymene plienky. vlhcene len ak sme mimo domu

hederamonstera
11. okt 2022

Ja len vlhcenymi, co obsahuju len vodu. Tiez som ho ako maleho nevedela tak chytit, aby nebol cely mokry a aj ja. A teraz ked uz ma cez 10kg, tak uz vobec.
Ak je to hovnova katastrofa, ide s nim manzel do sprchy😂

veroonr
11. okt 2022

@fallenkaa vodou navlhcim gazovy stvorcek, ten vsetko krasne umyje. Po velkej spusti aj okupem vo vandliku. Vlhcene obrusky len velmi velmi vynimocne mimo domu

antonia15
11. okt 2022

@zooeynka môžte poradiť konkrétne?

nikpa
11. okt 2022

@fallenkaa nie, nestačí utrieť vlhcenymi, je to hnus. Akurát tak môžeš tým bábätku spôsobiť zapareniny alebo kľudne aj zápal močových ciest keď mu fekálne baktérie prejdu do močového mechúra. Tie totiž zmyjes jedine mydlom a tečúcou vodou. Pretože nános hutneho krému a stolice a všetky tie fekálne baktérie nezotries predsa vlhcenym obrúskom. Pre dobro svojho dieťaťa si to nezlahcuj a pekne ho po každej stolici umy. Viem sama dobre, že je to občas otrava ale mne osobne to stojí za to. Umývam tak obe deti.

kristella
11. okt 2022

@antonia15 https://www.mojadm.sk/waterwipes-vlhcene-utierk...
Tieto sú super, keď už treba vlhčené.

diewcatqoo
11. okt 2022

Pouzivala som nariedeny myci olejcek Medvidek a handricky.

zadarmo1
11. okt 2022

@fallenkaa ja som chcela len v umývadle ale moje bábo bolo také maličké že som ho nevedela vôbec v tom umývadle chytiť a až po roku som si bola istá že ho udržím v ruke a nebuchnem o murované poličky nad umývadlom

monaona
11. okt 2022

Vždy som umývala vodou. Aj teraz, keď má dva roky a kaká do nočníka mu dupku neutieram, lebo mu to nie je príjemné. V teplej vode umyjeme, osušíme. 🙂

mandzula
11. okt 2022

Vzdy pod vodou. Neviem si ani u seba po velkej predstavit, ze sa len utriem, cela rodina chodime pod sprchu.

beronsche
11. okt 2022

Tiez som pouzivala len waterwipes, co obsahuju len vodu a grepovy extrakt.
Tu je ale potrebne si uvedomit, ze kedze ide o bunicinovy obrusok a vodu, je to v podstatne to iste, ako ked si doma navlhcite obrusok vodou z vodovodu, takze sa to zbytocne preplaca. 🙂

beronsche
11. okt 2022

@diewcatqoo medvidek! Na to som aj zabudla, ten som veru pouzivala tiez.. 🙂

antonia15
11. okt 2022

@kristella ďakujem pekne, vyskúšame 🙂

zuzanka.zuzu
11. okt 2022

vlhčené by mali mať upozornenie, že do 6 mesiacov nepoužívať 😈 len čistou vodičkou... vlhčené sme začali používať až keď sme začali chodiť na ihrisko kde drobec všetko pochytal a potom cestou v kočíku papal, ale aj to som v lete mala vodičku ktorou som umyla rúčky (teraz v zime to bude horšie s vodou, ale zase už je starší)