Novorodenec spí v manželskej posteli s matkou

pacica
25. jan 2013

aky mate nazor na to?da sa navyknut tak na to ze sa nebude chciet osamostatnit?a co monitor dychu?nebali ste sa ked ste ho nemali?moja mala chce spat so mnou.vzdy ked ju po papani zdvihnem a prenesiem zacne hrozne plakat.tak som ju nehala po ukludneni cicikom na posteli a tak aj zaspala az do rano.boli sme obe vyspate len ma hneva to ze nepouzivam tym padom monitor a taktiez obavy na navyknutie.ako je to s vami?dakujem

renata5
25. jan 2013

my sme monitor nikdy nemali a maly od malinkata spaval s nami v posteli teda medzi nami a teraz pekne spinka v postielke pekne si zvykol

andrea129
25. jan 2013

Aj nasa mala spava s nami...a sme vsetci maximalne vyspati 😉
Monitor nemame. Monitorujeme my 🙂

mirkakab
25. jan 2013

@pacica tiež dcera spávala s nami a monitor sme nemali, vyhovovalo nám to. a druhá dcera s nami spávať nechcela, tak som ju prekladala do postielky a bez monitoru.

nada1326
25. jan 2013

aj moje deti spavali s nami, dovtedy dokym nam to vyhovovalo 😉 a teraz v pohode spinkaju sami

kacena4
25. jan 2013

@pacica ak mas zdrave dieta tak je monitor len o komforte. my sme pri prvych detoch nemali spali s nami a pohoda, pri poslednom sme mali lebo mala problemy ale nezapipal ani raz a tu som prekladala do postielky. takze ak nie je predcasniatko, ak nema problem so srdieckom ci pluckami... nie je dovod odstrkovat babatko od seba, ono vie najlepsie co potrebuje - to je asi pocut tlkot srdiecka svojej mamicky 😵 😵 😵

vonicka
25. jan 2013

@pacica Teraz som si precitala druhykrat tvoj nazov temy a podvedome mi to buchlo do oci - slovo "novorodenec". To vsetko vysvetluje a ospravedlnuje 🙂 Teda nie ze by spanie v rodicovskej posteli u starsich deti bolo neospravedlnitelne 🙂 Ked sa na chvilku oslobodis od vsetkych pouciek a zvykov, vyjde ti z toho, ze novorodenec ma to najvacsie pravo na svete byt so svojou mamou aj ked spinka. Ozaj, na zaciatku, prave kvoli tym zvyklostiam, ktorymi nas masiruju o babatkach, budes nad tym premyslat, ci robis dobre ked si ho nechas v posteli, ale ver mi, ze po par mesiacoch budes tym druhym ludom nadsene vysvetlovat, ze to tak ma byt (spolocne spanie) a o dalsich par mesiacov nad blbymi poznamkami inych ludi o spolocnom spani len mavnes rukou a vobec sa nenechas vyviest z rovnovahy 😀 Uzi si babo aj to spinkanie!

cabby88
25. jan 2013

Ahoj,naša malá má 15 mesiacov a v postieľke spala asi len prvé tri dni v nemocnici 🙂 odvtedy len so mnou a s mm v manželskej...a neľutujem.Monitor sme mali,tam mam mrzeli len vyhodené peniaze za to,ale ty ako mamina si oveeeľa lepší monitor dychu,neboj sa,máš šiesty zmysel na to,zobudiť sa,keby dačo nie je v poriadku... 🙂

vejula
25. jan 2013

@pacica hihi podla mna je skôr riziko, že sa ty nebudeš chcieť osamostatniť 😀 😀 vravi mz vlastnej skusenosti. Momentalne spíme v posteli všetci štyria z jednej strany synček z druhej dcerka, oboch ešte totiž dojčím. Podla mna su to tie najkrajšie chvíle života a nechcem ich premarniť strachom, že sa to nezmení. Neboj nebude pri tebe spavať do 18 😉 sa potom ti bude luto, že bude chcieť byť viac s kamaratmi ako s tebou a budeš v dobrom spominať na tie časi ked mala rok a nechcela od teba ani na krok 😉

svetlusska
25. jan 2013

ahoj nas maly spinkal s nami asi do 3 mesiaca v posteli....postielku sme vyuzili asi raz...jednak to bolo pre mna pohodlnejsie a jednoduchsie v noci ako sa prekladat do postielky a z postielky kazde dve hodiny....sice sme sa troska zlostili ked som ho dala ked mal asi 4 mesiace do postielky ale nakoniec zaspinkal...mozno by spinkal doteraz ale ked som ho asi 2 razy preniesla z jednej strany na druhu bez toho aby som o tom vedela tak som ho zacala davat do postielky....ale monitor dychu sme nikdy nemali...

nanulik
25. jan 2013

@pacica to je uplnenormálne každé dieťatko cche byť čo najbližšie pri mamičke a tým viac také maličké ktoré sa len nedávno narodilo. vela toho nepozná iba mamu a tlkot jej srdca. pri mame sa cíti v bezpečí. netreba dieťa zbytočne stresovať že bude samé. ešte sa dosť naspí samé v postlei a užvaj si kým chce pri tebe byť. a navyše mať dieťa v noc pri sebe je ten najlepší monitor dychu a čohokolvek....
moj malý s nami spával v posteli kým som kojila. a aj potom som si ho dávala k sebe ked som intuitivne vycítila že chce byť pri mne a niekedy som ho ja chcela mať pri sebe. teraz je už "velký" tak si občas aj sám povie že chce spať s nami na velkej postelia čo sa týka navyknutia toh sa nebojím je to prirodzený vývoj (alebo vývin 😀 neviem) proste ked dieťa dsopeje do veku že už nechce tak to samé dá najavo

kveta
25. jan 2013

@pacica Existuju male prenosne monitory dychu, ktore sa zasuvaju za plienku. Moj ho mal stale.

andrejka1983
25. jan 2013

@pacica ahoj,tak moja dcerka bola vo svojej postielke od narodenia asi dva týždne, spala dobre, budila sa iba raz na papanie,potom raz v noci silno plakala, ale silno,neviem čo jej bolo, a vtedy som jej dala prvykrát do pusy cumlík a položila som ju k sebe do postele medzi mna a manžela, po chvíli sa utíšila a spali sme do rána. dalšiu noc som ju už automaticky dala k sebe aby sme kludne spali, a potom som ju tak davala stale, aj mi to bolo pohodlnejšie pri krmeni kedže som kojila, nemusela som v noci vstavat a vyberat ju z postielky, len som sa k nej otočila a papali sme a od vtedy do teraz spí medzi nami stáááále 😀 a to už ma 2.5 roka 😀 ...ale nevymenila by som ju za nič na svete,mne sa pri nej strašne dobre spí, ked sa k sebe pritulime, ešte aj tak krásne babetkovsky vonia ked sa spotí.....a ma to aj dalšiu výhodu, hned citim že má napr. teplotu alebo ked sa mi niečo nepozdava, a tak v postielke by som to tak skoro nespozorovala 🙂
.....a som toho nazoru že budem si to užívat kým sa da, lebo raz mi vyrastie a nebude chciet byt možno so mnou, bude chciet mat svoje súkromie, a mne to krásne bábatko bude chýbat 🙂 🙂 🙂

andrejka1983
25. jan 2013

@vejula presne tak!!!! 🙂 ja to už vidím na mojej malej, ma dva a pol roka a už to vooobec nie je male babatinko , je to už mala slečna, zo dna na den rastie, meni sa,ešte aj v tých malých dospelacko-detských oblečeniach už nevyzeraju ako bábatka,stale via a viac viac rozpráva ......preto si chcem užit každu chvílku s nou 🙂

cawes
25. jan 2013

@pacica pridam sa aj z mojou skusenostou. Moj maly spi od malicka sam v postielke. Nie ze by som nechcela aby spal s nami ale obaja spime ako kamikadze take chudak maly asi by sme ho fakt zahlusili. A takto mi to aj vyhovuje, dam ho do postielky zaspinka a my mame vecer pre nas. Cez den ked mam slabsi spanok tak si spolu lahneme. ALe vecer ma svoju postielku, monitor sme nemali a ani by som to nechcela.

anjelicek26
25. jan 2013

@pacica - prisposob sa dietatu. Spi v postielke - nechaj ho v postielke. Chce spat pri tebe - nechaj ho pri tebe. Nutenie ci preucanie v tomto veku nema absolutne ziaden vyznam, dieta len uspokojuje svoju primarnu potrebu. A nie su vsetky deti rovnake, takze ziadne "dieta ma spat vo vlastnej posteli" alebo "dieta patri k mame" neobstoji. Proste kazde je ine. Nas maly spal od porodnice vo svojom kosiku a potom vo svojej izbe a postielke. Jemu to proste vyhovovalo... do 1,5 roka a potom spaval rok u nas 😅 Zauradovala separacna uzkost. A teraz uz spi zasa u seba pekne celu noc.. neriesim. Ja chcem mat klidecek, kludne zaspavanie, ziadne place ci stresy pred nocnym kludom. Len tak bude babo fakt oddychnute.

sisaka
25. jan 2013

@pacica robis to spravne a okrem toho,ze si upevnujete vase vzjomne puto prispievas k znizeniu sance SIDS. Monitor dychu je ti na nic, SIDS - ked dieta spi s rodicmi je velmi zriedkavy (hrozia ine veci, ako udusenie perinou a pod. takze treba odstranit mozne nebezpecenstva ) SIDS sa stava detom, ktore su od narodenia ponechane same na seba a spia v svojich vlastnych izbach. Preto je jeho vyskyt v USA taky vysoky v porovnani s krajinami, kde je spanie s babatkami prirodzenou sucastou kultury.

rora
25. jan 2013

moja dcera so mnou spala od prveho dna narodenia (uz v porodnici som ju mala na posteli aj v noci) az do 4teho mesiaca. Ja som si to prve mesiace ani nevedela inak predstavit, nedokazala som ju proste dat do postielky a ist si lahnut a to som mala jej postielku hned vedla svojej postele ale som na nu nevidela )spanok nemavam tvrdy, neprehadzujem sa, takze som sa nebala ze by som ju napr.udrela, bola som ovela kludnejsia ze na nu vidim, casto som ju v noci kontrolovala ci dycha. len co zamrknala ked sa budila hladna som ju nakojila, nestihla sa ani poriadne rozplakat, mala som ju poruke 🙂 a spinkali sme dalej... od 4teho mesiaca uz spavala v postielke - zacala byt viac aktivnejsia a na mna po tolkych tyzdnoch zacala doliehat velka unava a to som ju uz pre istotu zo strachu ze by som ju nechtiac prilahla nechala spat v postielke. a spava tam dodnes 🙂 este teraz ked nadranom nema dobry spanok som si ju skusila vziat k sebe do postele aby sa ukludnila, ale to uz bolo pre mna len utrpenie, mala sa strasne hadzala, treskla mi do nosa, potom mi rozbila peru, tak som ju šupla naspat do postielky 😀

lucinocka
25. jan 2013

@pacica Mali sme monitor, pouzili sme ho parkrat, mala bola nervozna, nechcela byt v postielke , vrieskala, tak sme ho vyhodili / zeby ju rusili vlny?/ prve 2 mesiace som mala celu noc zasvietenu nocnu lampu, aby som na nu videla, teraz uz ficime len na svetielku z vysielacky co ma nad hlavou.. spala so mnou asi dvakrat, o nicom, vsetko ma bolelo , stuhnute, parkrat som ju tresla rukou ked som od unavy tvrdo zaspala..a tak som to stopla, mala do postielky a neni problem..beriem si ju k sebe az rano ked muz vypadne do prace :D tak sa este tulkame v teplucku🙂
Ja si myslim, ze dieta by malo mat tiez svoj klud, priestor na natahovanie, svoju hygienu v postielke..

zmrzlinka
25. jan 2013

@pacica nas maly tiez spi so mnou v posteli od narodenia.......niekedy prespi celu noc u seba v postielke a niekedy spi celu noc pri mne......parkrat som si od niektorych matiek vypocula ako ho rozmaznavam,ale podla mna dieta potrebuje matkinu blizskost.....

jajanulienka
25. jan 2013

@vejula toto ma zaujalo, v maji cakame druhe babo, syn ma 21 mesiacov, spi medzi nami, tiez sa ho snazim este dojcit, aj ked v tretom mesiaci tehotenstva mi zmizlo mlieko - vraj sa to stava. Rada by som ich dojcila oboch a premyslam, ze maly ostane medzi nami a to male si prisuniem v postielke bez bocnice k sebe. Ako to mas ty?

ocko78
25. jan 2013

ahoj, pri mne spavaju obe deticky, mala ma 3,5 je pri mne cca od 3 mesiacov kedy som bola strasne vycerpana nevyspata tak som si ju bravala k sebe najprv kym bola nekludna . ked sabudila, nakoniec si zvykla tak ze sme sa k sebe tulkali kazdu noc ,do toho sme cakali druhe babo a zacalo nam v tulkani zavadzat brusko tak si zvykla viac sa natlacit na manzela a teraz uz spolu hajame styria 🙂 polulkame sa , neodkopu sa, su stale pri mne v teplucku a ked starsia slecna nahodou sama zaspi vo svojej postielke...zafunguje nocna turistika a v noci pricupka medzi nas a vryje sa ku mne pod perinu 🙂 uzivam si to len manzel obcas frfli ci sa moze odstahovat do spalne...spavame s detickami v detskej 🙂ale rano tu radost ked sa zobudia pri mne nevymenim za nic na svete...inac drobcek mi v postielke spaval necele 3 tyzdne po narodeni , teraz ma rocik a nasa detska postielka uz davno kraluje na povale 🙂 , uzivam si to..ak vyrastu bude mi to male chrumkave telicko aj chybat pri mne, nedala by som ten pocit za nic na svete.....

vejula
25. jan 2013

@jajanulienka tak ja mam tiež k posteli prisunutu postielku bez bočnice, ale služi len ako poistka, spi tesne nalepena na mne, možno ked bude staršia tak to využijeme, ona sa ešte tak nepretača aby zletela z postele. Synček je v strede medzi mnou a manželom. Zatial to funguje super. A držim palce nech vam vyjde tandem 🙂

mam132
25. jan 2013

Moja malinka ma teraz 3 mesiace a spava väčšinou s nami 🙂. Pôvodne som to veľmi odmietala, aj sme jej pekne zariadili kutik v izbe aj monitor dychu sme kúpili no po dvoch týždňoch vyčerpania a plakania za každým preložením do postielky som to vzdala 🙂. Odvtedy spinká s nami a všetci sa vyspíme lepšie. Malá keď náhodou zaspí v postielke alebo lehátku tak priateľ hneď že nech ju dám k nám že on nevie bez nej spať :P . A je to aj lepšie, lebo ju kojím tak sa nemusíme v noci budiť len jej dám prso, ona sa napapá a spinká popri tom :D. Monitor využívam len teraz. Chytila ma chrípka tak som nechcela na ňu funieť celú noc, spinkala trošku horšie ale po 3 dňoch mám pocit že sa jej tam aj páči 🙂 , neviem možno nakoniec bude spávať sama. A teraz má chúďatko trošku soplík tak sa bojím aby vedela dýchať tak tiež mám vkuse zapnutý monitor.

jankatt1971
26. jan 2013

My sme ani postielku nekupovali, uz v porodnici som malu mavala v posteli aj v noci aj cez den. A ked sme prisli domov, tak tiez spava s nami a ziadne prebdene noci u nas neboli. Mala ma teraz tri mesiace, stale sa kojime, takze ked je hladna, len sa pomrvi, zobudim sa, dam jej papat, odgrgneme a spinka dalej, ani sa poriadne nezobudi. Okolo piatej ju prebalim, to sa trochu preberie, poskerime sa na seba a zase zaspinka. Rano sa budime okolo osmej, pol deviatej obidve vyspane do ruzova. Kazda mama, ktora ma dietatko pri sebe v posteli mi da za pravdu, ze tie pocity, ked sa vas drobec k vam v noci prituli a spokojne zaspinka, su neopisatelne krasne.

usiko
26. jan 2013

ja s tym nesuhllasim, nAsa je od narodenia v postielke, ma zdravy spanok zaspinkava sama, vyzaduje si zaspinkat sama, ak sme tam, tak nezaspi...ale to mame esti stastie, lebo od 2.5 mesiaca prespi celu noc bez zobudenia.....nemenila by somza nic na svete..par krat, ked bola chora alebo tak, sme ju dali medzi nas a bola to katastrofa...obaja sme boli nevyspati, ona zaspala asi o dve hodiny a bola v pohode ale my sme boli uplne rozbiti....

andrea129
26. jan 2013

@usiko Kazde dietatko je ine...Treba "pocuvat" ich signaly a zariadit sa podla toho. Nie som za to, aby sa nieco robilo nasilu...Takze, ked Tebe vyhovuje tak a dietatko je s tym spokojne, tak je to fajn 😉

pacica
autor
26. jan 2013

@usiko no len ked ti reve v postielke tak co nasilu by si ho tam nehala? 🙂 nevyberies si 🙂

usiko
26. jan 2013

@pacica no nie, ved vravim, ze asi mame stastie........co necitate? 🙂 🙂 asi keby som mala problem s tym, ze mi place a nechce presta, by som sa na veci pozerala inak.......uvidime, mozno toto druhe mi to vynahradi🙂

anjelik2509
26. jan 2013

naša keď bola mimi, tak spinkala aj vo svojej posteľke na monitore, aj s nami v manželskej posteli. Ale ak budem úprimná, istejšia som bola, keď som ju mala vedľa seba, neviem, nejak som cítila, že keby sa niečo dialo, zobudí ma to. A ani raz sa nestalo, žeby som ju priľahla, alebo tak, aj v spánku som cítila, že je pri mne..Pár krát nám aj monitor vrešťal v noci, ale bol to len planý poplach, malá vždy pekne spinkala a dýchala aj keď to pískalo...A aj teraz ešte spí s nami a už som sa pár krát zobudila na to, že som mala pocit, že ma niekto budí, tak som sa v strese rýchlo zobudila a posadila a pozerám, malá kúsok od kraja postele s hlavou takmer ovisnutou cez posteľ..Strašne v noci cestuje, prelieza cezo mňa, ešte že sme jej na zem k posteli dali staršie vankúše a paplóny 😀 Ale to kde spí bábo, je každého rodiča vec, aj jedno aj druhé má svoje pre aj proti...🙂

danuska4883
26. jan 2013

@anjelicek26 uplne s tebou suhlasím aj nas malý spinkal od zaciatku v postielke,len ked manzel bol preč vtedy spinkal so mnou,lebo mi bolo smutno samej,ale doteraz spinka v postielke ale pri nas v izbe,ale zaspavame spolu na posteli,potom ho dam do postielky,lenze kazdu noc vylezie z postielky a uz je pri nas ale nebránime mu,pritulime sa vsetci traja k sebe a spinkáme,lenze je pravda nedá sa tak spat celu noc,lebo fakt potom sme obidvaja s manzelom dobití a chceme si aj jeden druhého uzit,kedze pracujeme, a ked clovek sa dobre nevyspí nemoze fungovat cez den moj nazor! 🙂 ale ked malý chce nemáme problém,lenze sa hovori odjakziva je to podla mna tak,ze ako dietatko naucíme ,tak to bude a uz tazko sa to oduca.....,ale drzím palce a kazdá mamka vie,ako jej to vyhovuje!!! 🙂