Ahojte, máme 3 týždňové bábätko. No posledný týždeň sa pravidelne zobudí o 2:30 - 3:00 na kŕmenie, napapá sa a odvtedy nonstop mrnčí až do raná, do nejakej 8-9. Väčšinou znovu zaspí cez noc, ale mrnká zo spánku naďalej, niekedy ho až celého trhá. Ale cez deň aj večer tieto problémy nie sú a spinká kľudne.
Nemali ste tiež niekto takéto problémy, čo ste s tým robili?
Mám dve kamošky, ktorým dieťa takto mrnčí celú noc ... Jedna to nedávala, tak dieťa dala spať do svojej izby, už od narodenia a dala si ho na kameru a druhá mi len spomínala, že sa na to dosť často budí :D je to uplne beznéé 🙂)
také malé bábätko...vôbec by som to neriešila, tak by som zasvietila a prechádzala sa s ním, rozprávala mu dačo,alebo by som proste, bola ticho a chodila, hladkala ho, pozerala sa naň, stále by som ho mala pri sebe, nech ma cíti, ja som to tak mávala som synom, a potom sám zaspal, položila som do postieľky a spal...takéto malé bábatko nemá režim a ani mať nemôže a ani mať nebude budeš hore hala bala, musíš sa jemu prispôsobovať, cca po ukončenom 5mesiaci môžeš nastaviť režim...pre mňa to bolo najkrajšie obdobie...
je to bezne, oni spracuvaju podnety z celeho dna. moje obe deti takto vzdychali, ochkali a achkali. vzdy som skontrolovala, co sa deje. vidim, ze spi, neriesim. pokial sa nepreberie, nechala by som to tak. viem, ze clovek pri tom velmi spat nemoze 😅 pripadne pohladkat, ak by bolo nekludne velmi, ale inak by som do toho nezasahovala. niekedy sa zda aj, ze su hore, ale potom aj zaspia sami.
rozsvecovat by som nerozsvecovala, nemaju sice este rezim dna a noci (formuje sa az okolo 3m), ale preco mu ho nenavodzovat? osvedci sa ti to neskor. skratka je noc, v noci je tma. rozpravame potichu, mame tmu, spime.
Myslim si, ze je to u novorodencov uplne bezne, velakrat totiz ani dovod nepotrebuju. 😉 Mozno je to len v tom, ze nie je pri tebe, je to normalne, chce byt s tebou, chyba mu tvoja pritomnost.
Aj moje mladsie dieta to robilo. Nadranom zacala mrnkat, tak som ju nakojila, ona pritom zaspala, dala som ju do postielky, zhasla a o 5 minut zacala ochkat, achkat a mrncat zase. Pomohlo nam nechat rozsvietenu malu lampicku. Trvalo to asi mesiac, potom to preslo uplne.
Moja od 3.00 do 7.00 mlaskala pusou, nemohla som spať, ale prešlo to 🙂
Z mojej skúsenosti je to úplne bežné.
Časom som sa to naučila ignorovať 😅