Ahojte,
momentalne som 29tt a minulý týždeň sa mi podarilo tak blbo stupiť, že som si potrhala achilovku. Operovať ma nemôžu, čiže do pôrodu v sadre a potom operácia a opäť sadra, rehabilitácie,atď., skrátka buď budem na barlách alebo vozíku - tak ako teraz. Prosím vás o rady, tipy, triky, vychytávky...ako sa plnohodnotne starať o novorodenca v takomto stave? Čo si mám zabezpečiť? Čo sa mi zíde? Mamičky čo ste na vozíku - ako to zvládate? Ďakujem za pomoc :-*
Určite si niekohi zazpecit. Na OCR na teba môže ísť mama a muž. Tak 10 dní jeden, 10 dní druhý. Potom pripadne nejaké voľno atď. Bude to náročné aj skrz bolesti a zas treba byť aj v kľude po operácii, čiže sama by si to mala veľmi náročné a aj komplikovane. Drz sa
@zuzi0911 dakujem...no OCR odmietla manzelovi lekarka vydat, ze nie som v stave ze by som potrebovala opateru...rozumej som v siedmom mesiaci na rizikovom tehotenstve s potrhanou slachou na nohe ale dovod nevznikol...cize tu to pada, mama samozrejme pride a aj svokra, len som chcela ze ci sa da nejake veci si zjednodusit a byt co najviac sebestacna...cil hopsam na barlach ale tym padom odnesem len to co uvladzem medzi zubami...no komedia a muz mi este prenajal vozik kde si aspon oddychnem ale tiez to problem neriesi
@tinqua to je trúbka ta Dr. Nech to skúsi aspoň po pôrode keď budeš po operácii atď. Zjednodušiť. No neviem. Jedine, ze dieťatko budeš mat niekde položené a zatiaľ mu na chystáš veci, či papanie ak nebudeš kojiť, či navaris posediacky atď. S dieťatkom na rukách by to asi nešlo všetky tie činnosti. Ale hlavne, že prídu aj mama ci svokra. Nech navarila na viac dní a pomôžu aj s drobček om. Nejako to určite zvládneš. 🙂 Ja ti veľmi držím palce 🍀
@tinqua ideálne prvý mesiac mama, svokra alebo muž čo pomôžu....vozíčkar má skôr prispôsobený byt a aj nábytok tak aby na všetko dočiahol...nevieš či nebude nutné dokrmovanie UM - to potrebuješ pripraviť hneď, kúpanie, prebalovanie - skoro všetko robíš v "stoji", nehovoriac o tom že aj ty potrebuješ niečo jesť keď je muž v práci, takže niečo si uvariť...na tú nojh sa po operácii minimálne prvé 2 týždne nebudeš môcť postaviť, ak sa budeš stavať len na jednu tak si ju preťažíš