Novorodenc a problém so zaspávaním.

ivuka
12. apr 2020

Ahoj, poraďte nám v čom je problém. Máme týždňové dieťatko, kojené. Spinká cca 3hodiny a potom vstane, dám mu mlieko, prebalíme, dám z druhého prsníka papať a papá aj 40 minút a nie a nie zaspať. Vidno na nej, že je unavená len nedokáže zaspinkať a aj 2hod8ny resp 3 trvá kým zaspinká. Ďakujem za odpoveď kto má skúsenosť

smejko25
12. apr 2020

@ivuka spanok v takomto veku sa meni zo dna na den 🙂 skus ponosit na rukach pospievat a tak 🙂 mozno poskackat na fitlopte 🙂

nickpick
12. apr 2020

@ivuka kazdy den su tu prispevky na rovnaku temu, skus pofiltrovat, babatko sa este len aklimatizuje, ma iba tyzden, nemozes cakat ze bude lahucko zaspavat ked uz je mimo prostredia ktore dosial poznalo, kazdy den bude iny, treba byt trpezlivy a pomoct jej zaspat, bud v naruci pohojdat, alebo v kociku, ci v nosici...

malfea
12. apr 2020

@ivuka ahoj, ak je dlho na prsníku, môže sa nahltať vzduchu a potrebuje si odgrgnúť, môjmu synovi sa to stáva. Ak inokedy nepije tak dlho, skús ju po ,,bežnom" čase odcucnúť (daj jej malíček do kútiku) a dvihni hore, chvíľu počkaj, prípadne aj potľapkaj, či nevyjde vzduch

katka8382
13. apr 2020

A hlavne si ju pevne k sebe pritulit. Deti do 4 mesiaca potrebujú cítiť pocit bezpečia, oni inak nezaspia. Môžu byť akokoľvek unavené. Žiadne nech sa vyreve alebo učím ho zaspávať samé tu neplatí ešte. Na to príde čas neskôr. A pokojne, pomale pohyby vo všetkom. Aj pri tom hojdani, vynechať prihováranie sa v noci.

ivuka
autor
13. apr 2020

Ďakujeme veľmi pekne. Odgrgnut ju dávame vždy keď je to možné, resp ked nezaspinka pri papani. Skúsime teda tak ju uspavat na rukách aj keď to tiež už robíme a bude už len a len lepšie

katka8382
13. apr 2020

@ivuka ja našu po každom jedle, aj keď zaspí pri nom, poctivo držím 30 minút vo zvyslej polohe (stopujem si to, hlavne v noci), lebo sa stávalo, že sa potom moc pucila, niekedy aj zobudila po hodine a potom nemohla zaspať.

smejko25
13. apr 2020

@ivuka hlavne ked ju davas odgrgnut tak hlavicku zeby mala az nad tvojim plecom vtedy to ide rychlejsie 🙂
Ja tiez sa trapila s odgrgnutim a potom som niekde citala ze treba dat babo vyssie a do 2 minut grgala 😁

bakita24
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
smejko25
20. aug 2020

@bakita24 nikoho tvoje videa nezaujimaju

veronikaszabova
20. aug 2020

@smejko25 ja jej vsetko nahlasujrm

ledgerka
20. aug 2020

Skus zavinovat. Nas sa napapa, odrgne, zaviniem, polozim do postielky a spinka. To zaspavanie na rukach sa mi nezda ako stastny napad. Teda ja by som to nerobila, nezbavis toho.

veronikaszabova
20. aug 2020

@ledgerka riesila to v aprili

smejko25
20. aug 2020

@ledgerka ale zbavis ja som moju jeden cas uspavala na rukach 🙂 teraz by tak nezaspala ani nahodou

malfea
21. aug 2020

@smejko25 detto 🙂