Mala ma 17m ...nosi este velkost 92 ale tricka su jej uzke ma 14kg.Ma velkost aj 98 a tricka su jej normalne volne.Je to normalne ci nadvaha?
mam 33 rokov a nosim velkost 40. som normalna ?
obe moje deti nosia 98. dcera 3,5roka a syn 19mesiacov. su zdravi a spokojni. kazde dieta je predsa ine, ako aj my dospeli sme rozni. naco skatulkovat a stresovat? to je zaklad poruch prijmu potravy.
moj syncek ma 5 rokov a ma 14 kg je sice trochu drobnejsi , urcite je z tych chudsich ale hlavne nech je zdravy 🙂
Malá má 25 M, 14 kg,veľkosť 92..na poradni čo ti povedala dr?
Ja mám síce chlapcov, ale starší nosí stále väčšie čísla, 98 začal nosiť niekedy po roku a pol, neviem presne. Teraz ma 4,5r a každý že či už chodí do školy, nosi veľkosť 122 pomaly uz 128.
On je takej pevnejšie postavy a vysoký, ale tučný nie je. Tiez bol baculaty ako bábo.
Mladší zase nosí menšie, má 2r3m a nosí ešte 92 ale pomaly už prechádza na väčšie teda len tričká zatiaľ.
Vôbec nerieš takéto veci, hlavne že je zdravá. Keby bola tučná dr ti povie.
Určite to či je dieťatko v poriadku nezáleží na veľkosti oblecenia. Tričká sú rôznych strihov a veľkosť 98 je OK. Dcérka má 2r a nosí 104/110, nemá rada obtiahnute tričká z ktorých jej trčí pupcek 😆. Zato jej staršia sestrička je chuducka a vysoka, takže kratase a sukne majú na páse rovnaké len jedna má z toho mini a druhá maxi. Každý máme inú postavu 😊 sme originálny. Môžme byť len spokojne ako krásne rastu 😊
Oki baby dakujem...takze je to ok..lebo ziadne dieta 1,5rocne tu nepoznam co nosi 98...
Tak každé dieťa je iné..napr.môj má 20 mesiacov a nosí číslo 80-86
@zenaajmama na poradni ze ma nadvahu..kojim este v noci vravela ze je to tym...lebo inak nejak vela nepapa ani sladke
@ikissedagirl jasne mas pravdu...len som myslela ci je to ok...napina ju casto...v juni mame termin na gastro...preto som chcela vediet, ci su take deticky ako moja...
@miirkka1 osobne by som bola opatrna - pediatricka ju vidi a ak hovori ze je dieta obezne tak na tom nieco bude... pokial dieta nechodi tak je ok ze je buckate, ked zacne ale chodit tak by to postupne malo ist prec... teraz som pozerala studiu ze az 80% obeznych deti zostava obeznych aj v dospelosti.
@miirkka1 nechcem byť zlá ale myslím že je to trošku veľa.Ja tiež kojim ešte malú, má 25 M.Aj v noci, takže dávam pozor aby jedla zdravo, žiadne kasičky, ale polievky, celozrnne pečivo, ovocie.Jasne papa aj sladkostí, ale malo.A hlavne len čistú vodu.
Pravda je aj tá, že keď mala 20 M mala 13 kg, teraz ma 25M , a 14 kg.Tie deti niekedy priberajú rýchlejšie, inokedy pomalšie.
Treba to sledovať, snažiť sa papat zdravo, vela vela sa hýbať Proste zdravo ži5.A ak sa to nenapravý , tak hľadať príčinu 🙂
Držím palceky 💓
@zenaajmama ja to beriem. Moja pije len cistu vodu aj celozrnne pecivo...vela zeleniny...ja sama zijem zdravo...este som aj vegetarian .Praveze nevedia preco je taka siroka...ze mam odstavit. A ja neviem ako.Mame termin na gastro uvidime.Sladke mozno raz za tyzden.Ale moc jej to nechuti .Chodi od 13m
@miirkka1 ahoj, moji maju 19 mesiacov - jeden nosi 92-98 a druhy 92. Maju 88cm a 85cm, obaja cca. 12kg☺
Moja starsia dcerka bola vzdy vysoka, vzdy vacsia ako rovesnici. V 17tich mesiacoch nosila 98 cislo uplne s prehladom, teraz ma o mesiac 4 roky a nosi 122 (na 7 rocne deti), neni velka, je vysoka a vahovo primerane k svojej vyske. V 17tichh mesiacoch neviem kolko merala, ale vazila cca 15kg a k svojej vyske bola ok
Dolezity je power vyska-vaha. Na jej vysku ma fakt ze dost kil. Od 1,5 roka su v DE Eltern-Kind-Turnen. Poobzeraj sa po okoli. Nech sa riadne a hlavne cielene vybeha.
Nasa bude mat o 2 mesiace 3 roky, ma 95 cm a 13 kg. A nevyzera nejak vychudnute.
@miirkka1
jaaaj tiez nosi ca. 98/104. Zalezi od znacky a strihu.
Neviem ci je spravne sa riadit velkostou oblecenia... skor zdravym usudkom.. zvaz stravu, geny, pohyb a travenie.. za mna, podla fotky, je to moc, no hodnotim len foto.. ale ty ako mama by si to mala vediet najlepsie..
@miirkka1 No podľa fotky riadna buchtička. A nemyslím to zle....ja som tiež ako dieťa vraj bola riadna mischellinka a vždy som rástla postupne najprv do šírky, potom do výšky...a zase do šírky a do výšky. Nakoniec ako dospelá som vyzerala úplne normálne, teda žiadna vychrtlina ale ani tučná. Takže až takú veľkú paniku by som nerobila, ale určite by som sa radila s doktorkou, prípadne absolvovať nejaké vyšetrenia, aby ste mali istotu, že to nie je v súvislosti s nejakou diagnozou. Určite by som skúsila vylúčiť cukrovku a nejaké endokrinné ochorenia....takže hlavne nech je zdravá 🙂
Moj ma 16mes a 15kg. Neviem ake cislo nosi, ale niekedy im striedam so tricka so 4,5r, ktory ma 18kg.
No kazdopadne, ked mu kupujem nove, tak na 2-3r. Neviem, co by si tu chcela akoze robit.....zahajit dietu ? Je to v poriadku. Kazde dieta je ine.
Jo, sladkost este nikdy nejedol, do ruky dostava iba chrumky. Ziadne instantne kase nejedava. Pije kravske mlieko. Lepok nedostava. A pecene krkovicky tiez nie. Takze akokolvek clovek dava pozor, raz je taky a hotovo.
@miirkka1 to materské mlieko určite veľa robí.je toto v podstate vysoko kaloricky nápoj.Myslím že dôležité je že to riesite.To odstavenie...o keby som vedela ako.Moja má tiež na tých 25 m 14kg ,čo považujem za také hraničné v našom prípade.Ked beriem že vacsia bola kojena len 5-6 M a keď išla škôlky mala13 kg.Ale zas tato ešte nebola chora okrem soplikov a pritom chodi do jasliciek od 10 m na 2dni na týždni.Treba vylúčiť zdravotné problémy,absolvovat potrebné vyšetrenia.ak je všetko ok,časom sa to dorovna.
To sa opytaj pediatricky. Vela zalezi aj od typu postavy. Jedno 14kg dieta je buculate, ine OK. Aka je vysoka?
To sa neda takto povedat ci ma nadváhu