Ahojte, mam 4rocnu dcerku,po ktorej mam viac odlozenych topanociek,gumakov ,sandalok pre mladsiu dcerku.
Aky mate na to nazor?Nechala som fakt take co vyzeraju dobre,niektoré len parkrat nosene.
Starsia dcerka ma trosku ploche nohy, ale zatial to lekar neriesi,ze je to len malo.
Vyhodili by ste vsetky topanky?Alebo nie?Nechcem tym poskodit nohu mladsej dcerky,ale zase otazne je,ci by vobec topanky,co mala parkrat na nohe,mohla tak vychodit.Topanky su znacky Superfit,Primigi,Lurchi atd
@miirkka1 Nie, určite nie. Každý má mať nové topánky a vychodiť si svoju stopu. Ortopéd by vám dal. Toto je veľmi zdraviu škodlivé. Ja som mala plno topánok po sestre a mám ploché nohy, miernu skoliózu, lordózu (nie je to vidieť bežným okom). Moje deti majú nové topánky aj keby som suché rožky mala žuť.
Urcite nie - okrem gumakov, tie sa nosia malo. Ja si z detstva pamatam, ako mi na konci leta raz dala mama sandale po sestre a ako zle mi v nich bolo... oni boli take uslapane inak ako na moje nohy...zle sa mi v nich chodilo, hoci som pred tym mala take iste v mensom cisle.
@miirkka1 topánky určite neodkladaj s výnimkou možno lakoviek obutých na jednej svadbe. Radšej kúp oblečenie z bazárika, o dve bábiky menej, ale na topánkach by som nešetrila.
Pokial sú to pár eurové topánky či sandále tak by som to už druhému dieťaťu neobuvala.
Odložila by som len kvalitne drahšie topánky
Tenisky,platenky,papučky som vyhadzovala. Obom dcéram kupujem Superfity. Odložila som po staršej a tie čo boli dobre nosí mladšia. Staršej dcére rýchlo rástla noha a vychádzalo to že jedny topánky nosila tak možno 3 mesiace, na jeseň už boli malé. Všetky topánky vyzerajú ako nové ,vložky ani zoslapat nestihla.
moje deti ak sú nositeľné topánky tak nosia...Lenže to väčšinou nie sú...😉
kupujem barefoot, su ako zuvacka -nema sa tam co vyslapat a mladsi dedi po starsom .
Ja nechavam...co znicia, vyhodim, ...prvy mal do skolky, druhy uz len na dvor. Takze kazdemu 1 nove aj tak vzdy kupim. Co nosia malo ci len niekrdy tak ostava. Urcite par krat obute kvalitne topankt by som nevyhadzovala. To nie su tenisky, ze v nich chodi cele leto. Pri 3detoch by som skrachovala.
Keď su v dobrom stave odkladám. Ale vždy im kúpim nové topánky, ktoré majú na "hlavné" nosenie a tie podedene majú príležitostne, napr u babky na dvor nech nemusíme stále vláčit topánky hore dole, alebo na bycikle a odrazadla, lebo tsm mi vždy riadne oderu špičky.
* 🙈 bicykle 🙈🙈
Dakujem vam zienky.
@miirkka1 keď si písala,že niektoré sú obuté párkrát,tak také kľudne nechaj. A také čo nosila dlho, bez diskusií preč! Také narobia škody a za pár eur to nestojí😉
uprimne? Ja kupujem barefoot a tam sa nema co vychodit, takze nemam problem kupit topanky z druhej ruky. Ale "klasicke" topanky, najma v dnesnej dobe roznych podrazok/stielok s pamatovou penou a podobne by som z druhej ruky nebrala, pretoze tam sa ta topanka vytvaruje podla sposoby chodze a tvaru nohy. Najma ak bola dlhsie nosena, casto to vidno napriklad na opotrebovani podrazki/opatku a podobne...
Ale zalezi od Teba, my sme tak vyrastli a sme tu ako by povedali niektori. Pokial mas skutocne nove topanky, obute raz-dvakrat a chces nechat pre mladsie dieta (ak maju rovnaky typ nohy) tak by som vymenila aspon stielku...
Oki tie co nosila napr.2mesiace vyhodim,ale take.,co tyzden,necham.Dakujem.
Ako dieťa som nosila podedene topánky a teraz mám drapovite palce na nohách. Topánky by mal každý nosiť nové, svoje..je veľmi dôležitá správna veľkosť topánky ale aj ponožky a pančuch. A pokiaľ má tvoje dieťa čo i len náznak plochej nohy, tak jednoznačne ortopedické vložku, ktorá podporí klenbu. Klenba slúži na odperovanie tela, pokiaľ je zlá, trpia členky, kolená, bedrá...proste všetko..keď bude staršia, tak môže mať rôzne zdravotné problémy, ktoré spôsobili práve topánky...a čo je to za doktora že to nechce riešiť, lebo to je ešte v počiatkoch?🤦🤦však prave s včasným zásahom viem pomôcť...nechapem
Moja dcerka ma tiez topanocky po starsej dcerke.Rovnako v mesiaci su narodene len rok iny ale topanocky jej nesadnu.Dcerka starsia ma vysoky nard a mladsia ma dlhu a uzsku nozku.Max tak gumaky nosi,Co sa tyka plochych noziek starsia dcerka nema plochy nohy,mladsia trosku ano.Najlepsie topanocky kupovat s klembou.Na vasom.mieste ak su bez klemby v peknom stave popredat a kupit jej s klembou nove
@lasina to je nazor kazdeho... podla mna urcite nie vlozky pri plochych nohach, skor fyzioterapeuta, cvicenie a podobne. V prvom rade zavisi od veku, pri takych malych detoch sa to este neriesi...
osobne nie je nic horsieho ako podpora klenby v topanke... pretoze noha nepracuje! Preco po vacsine zlomenin/zraneni a imobilizacii chodime na rehabilitaciu? Kvoli ochabnutemu svalstvu? Ale pri topankach dame dobrovolnu imobilizaciu? a podporu?
No ja som s nou bola u ortopeda a vravel ,ze to ma malo,ze kontrola o rok,ze zatial nic nepotrebuje.A to nosila od mala len barefoot topanky,nechapem
@miirkka1 aj moja dcerka ma ploche nohy ale mierne.Akurat sme boli vcera na kontrole povedala ort.topanky a cvicit cviky na ploche nohy.Moja tiez od narodenia ortopedicke a jedna dcerka dobre nozky a druha mierne ploche
Bežne topánky vyhodiť. BF a topánky typu gumáky a snehule, nechať.
@miirkka1 nebude to topánkami. Syn nenosil po nikom topánky od mala pediped, superfit, protetika, mal aj normálne tenisky, niekedy úplne obyčajné lebo bola na nich jeho obľúbená postavička, ake vždy nové a bol najviac barefood aj rád behal bosý v lete po tráve a má ploché nôžky a jednu vtáča dnu. Prostredná dcéra aj podelila topánky a nôžky má v poriadku. Zdedená predispozicia z mužovej strany, jeho otec, sestra a netere majú nôžky ako môj syn. Ortopéd nám predpisuje ortopedické vložky do obyčajnych topánok, ale väčšinou má teraz protetiku. Tam už netreba.
@lasina je to vec nazoru 🙂 ani lekari medzi sebou nesuhlasia... kolkokrat ortoped povie nieco uplne ine ako fyzioterapeut. Neviem, v com spociva podologicke minimum a netusim ani aku vekovu kategoriu to obsahuje, ono je nieco uplne ine male deti a pubertaci ci dospeli podla mna... ale casto sa stretavam s roznymi nazormi a kolkokrat bohuzial zastaralymi... este aj dnes pocut niektorych lekarov, ze pri urcitych poruchach treba obuvat topanky naopak :( :( :(
Ahoj, ja tiež mám tak odložene. Starší ma 4 a pol,a mladší syn ma pol roka, čiže mi sedi aj sezonne a uvidíme či aj velkostne☺️ nechaj,a vyskúša druha dcérka.