Ahojte, chcela by som sa poradiť, či ste nosili dieťa v nosiči, aj keď ste boli znova tehotné. Môj syn má 4 mesiace, veľmi rád sa kočíkuje, čo mi vyhovuje, avšak má problém s denným spánkom. Zatiaľ ešte potrebuje tak 3 denne spánky s ja trikrát za deň kocikovat nechodím. Pri zaspavani v posteli sa jeduje niekedy aj hodinu, ale keď ho dám do nosiča, zaspí za pár minút. Keďže som zistila, že som tehotná, trochu sa tomu noseniu bránim, avsak niekedy je naozaj jednoduchšie uspať ho v nosiči, ako sa pozerať hodinu ako reve na živé raty. Len neviem, ako to pôjde ďalej, keď mi bude rásť bruško. Podotýkam, že som ho zatiaľ v nosiči uspala asi päťkrát, takže nie je to tak, že som si ho naučila na nosič a teraz sa ho nevieme zbaviť.
@mogaa oj, Len ja som myslela na nosenie v nosiči a zaspávanie v ňom ;)
@sweetdreams1 aký máš nosič? spredu alebo na chrbte?
@mogaa Rischino, tam píšu, že do 9 mesiacov sa má nosiť vpredu, na chrbte až od 9 mesiacov. Ale podľa mňa aj tak by tlačil na brucho
Sup ho do nosica/satky, alebo len tak na ruky, a hup sa na fit lopte.
@sonnenshein no hej, len či ten nosič časom nezačne brušku vadiť. By som potrebovala nejakú skúsenosť
@sweetdreams1 ja som mala dceru naucenu tak, ze ked zaspala v nosici, cca po pol hodine som ju opatrne prelozila do postielky, vyzliekla som si tricko a dala jej ho do postielky, tak aby ho mala pri nose (v polohe na boku alebo na brusku). Takto si myslela, ze je stale pri mame. Postupne sa naucila zaspavat v postielke len s mojim trickom a cumlom.
@sweetdreams1 prepáč ale to by si nemohla ani sexovať......dieťatko je v brušku chránené, dieťatku môže ublížiť len silný náraz do brucha alebo naozaj ťažká váha ktorú stále zdvíhaš.....veď si zober že väčšina tehotných chodí do nástupu na materskú normálne do práce - upratovačka nosí vedro s vodou, kuchárka prekladá plné hrnce...ak ti bude nosič na brušku vadiť - dáš si ho na chrbát alebo uspíš v šatke či na rukách....sama zistíš čo ti robí dobre a čo nie.....bábätku ale nosením druhého dieťaťa neublížiš....tehotenstvo nie je choroba....iná situácia je ak budeš mať rizikvé tehotenstvo a napr.krvácanie - vtedy sa poraď s gynekológom....
@sweetdreams1 Potom ho odlozis... Ja som mala deti s rozdielom 18 mesiacov, a teda pouzivala som satku, lebo nosic ma tlacil....
@sonnenshein super, tak vyskúšam fitloptu a šatku ;)
@mogaa viem že tehotenstvo nie je choroba...len či je vôbec technicky možné ten nosič cez brucho zapnúť. Nechcela som ťa mojou otázkou nijako pobúriť, proste som chcela reálnu skúsenosť, čo ženy nosili v nosiči aj ako tehotné
@sweetdreams1 ano nosili🙂a nepobúrila si ma😉ono to záleží od konkrétneho nosiča a v pokročilom štádiu aj od toho čo ti bude vyhovovať.....
@sweetdreams1 a u tak malého dieťatka sa situácia mení z mesiaca na mesiac....v lete je možné že ti bude už v podode zaspávať aj v posteli, hlavne keď s ním budeš dopoludnia vonku🙂
@sweetdreams1 záleží aj od toho či máš dobrý krčok a či nemáš nejaké problémy v tehotenstve 🤔
@777januska777 to sa zatiaľ nevie, som len na začiatku....
@mogaa tak keby sa naučil zaspávať v posteli bez revu a ideálne ešte aj s babkou alebo s manželom, bolo by to do budúcna ideálne. Snažím sa ho to naučiť, len nie je to také ľahké s týmito bábätkami ;)
@sweetdreams1 treba len skúšať🙂ideálne v noci keď sa zobudí alebo nad ránom - dať si ho k sebe do postele a nech zaspí že ho držíš za ruku....postupne si zvykne aj že cez deň keď si s ním lahneš a budeš ho držať za ruku - zaspí....naša spávala sama vo svojej postielke cca od roku - ale v noci🙂teraz má 2roky, večer si ide sama lahnúť a spinká....ale napr.cez den stále je plač s revom, jedine ak zaspí v kočíku vonku na prechádzke vtedy neplače....a to má 2roky...len tvoj je ešte maličký a potrebuje cítiť mamu, preto ti sám ešte nebude spávať...
@mogaa no zatiaľ spí v noci ukážkovo....cez deň je to horšie. Ja som nebola nejaký zástanca nosenia, ale uznavam, že nosič je veľmi veľmi praktický. Len teda dúfam že s ním budem môcť fungovať aj vo vyššom štádiu tehotenstva, teraz to je ešte ok.
@sweetdreams1 neboj, keď ťa bude nosič tlačiť, uspíš na rukách alebo v šatke...neviem či kojíš, naša zaspávala výlučne na prsníku🙂takže rukám sme sa nevyhli😉
Skús onbuhimo nosič, nemá bedrový pás 😉 ja som nosila malú jedenásť mesačnú na uspávanie a skončila som v nemocnici s odlúčenou placentou, potom som ju zvyšok tehotenstva vôbec nemohla dvíhať a niekoľko mesiacov som preležala, ale našťastie to dopadlo dobre. Tak hlavne s mierou...
@lavender21 ďakujem, vôbec som nevedela že také niečo existuje, to by mohla byť cesta ;) ja sa ho snažím dávať do nosiča minimálne, ale je to niekedy fakt najjednoduchšie uspavanie.
@sweetdreams1 ja dodnes tak malú denne uspávam a to má 13 mesiacov takže mne to je jasné 😁 a zaspí úplne kdekoľvek a kedykoľvek, takže je to veľmi veľká pomoc 🙂 len po mojich skúsenostiach by som bola opatrná. Ale sú ženy čo nosia staršie dieťa aj tesne pred pôrodom a všetko je ok. Je to o náhode podľa mňa...
@lavender21 veď to, človek nechce ohroziť to v bruchu, ale zároveň chce pomôcť tomu staršiemu. Ja som predtým 2x potratila, ale problém bol v zrazanlivosti krvi, no ale aj tak mám pred tehotenstvom veľký rešpekt. Zase malý bude mať rok, keď sa to druhé narodí, čiže ešte nebude taký ťažký, ako by bol napríklad keď bude mať 2 alebo 3 roky. Jasné že sa ho snažím naučiť, ze ľahne do postele, pomojkame sa a spí, no ale nauč to 4 mesacne dieťa :D
@sweetdreams1 ahoj prosím ťa ako si to vyriešila? Mám aktuálne ten istý problém
@tyll vieš čo, bojovala som s tým, aby sa naučil zaspávať v postieľke a podarilo sa. Niekedy ľahšie, niekedy ťažšie, ale ide to. Išla som podla stránky lepsispanokbabatiek.sk . Keď niekam ideme , kde je zlý prístup, nosic berie manžel. Ja používam iba kočík. Aktuálne zacinam ôsmy mesiac a neviem si predstaviť, ako by som si nosič vôbec zapla.
@sweetdreams1 a koľko má teraz už prvé dieťatko ? Rzp. ako ti to vychádza koľko bude mať prvé keď príde druhé?
@tyll bude medzi nimi presne rok
@sweetdreams1 presne rok no paráda nám to vychydza že rok a 1 mesiac.
Potom mi prosím nápis akobto zvladas 🤣😂🙏🙏😍
@tyll napíšem, dúfam že z toho nezosediviem :D kedy čakáš?
@sweetdreams1 my sme len na začiatku tehu. V januári bude mať prvý chlapček 1rôčik a februári mame termín s druhým babom🤩
@sweetdreams1 a prečo ho nespis v kociku doma? Môj spával cez deň iba v kociku a veeeelmi dho a bolo to super
@sweetdreams1 jasne že ho môžeš nosiť aj na rukách, veď má 4mesiace🙂a čo myslíš, mamičky ktoré majú ročné dieťa alebo aj 2ročné a keď plače a potrebuje pomojkať ho nevezmú na ruky?jasne že ano...4mesačné bábo nepotrebuje len ležať alebo byť na zemi, či v kočíku🙂ešte potrebuje cítiť mamu - je to stále bábo😉 snaž sa ho pestovať v sede, ak ti ide o spanie tak kočík na balkon a uspi tam...ono to bude horšie ak pôjdu zubky alebo viróza lebo bude chcieť byť stále nalepený na tebe....pokiaľ nebudeš mať rizikové tehu , tak v pohode...