Ahojte, idem si zas po radu
Mam 10 mesačného syna
Od 3 mesiacov spi zhruba celu noc, pokial nie je chorý
Od 6 mesiacov ma cumlík, čiže zaspáva s ním
V noci sa budí aj 30x len kvôli tomu že ho nemá, začne vrieskať na cely byt. Aj tak vstával okolo 8 ráno, niekedy okolo 9 (kúpať sa začíname o 8 večer, o pól 9 už leží napapany v postieľke, hneď zaspí)
Áno dobre budete mi tu pisat že “to je obdobie” “dieťa spi stále inak, hľadá si svoj systém”
No my sme to mali pekne nastavené - o 8 budíček, o pól 12 spánok, o 2 vstával a o 6 zaspal zas na 30 minút, max hodinu. A o 8 večer sme sa kúpali stále.
Pisem preto lebo aj tá hodina je veľa- nie pre mna ale pre malého. Je zvyknutý ísť spat o pól 12, ako ho ukladám skôr ak teda vstane skôr- nezaspi, čiže mi od pól 11 do pól 12 reve na rukách. A tak isto aj večerný spánok. Mliečko v noci nepijeme. Ďakujem za každú radu a odpustite si prosím fakt odpovede typu “buď rada že spi celu noc”, “je to obdobie”
Ďakujem. 🙂
@sapetka pytam sa vlastne to, že ako ten spánok dám do normálu. Cumel je teraz nepodstatný.
@sapetka veď v noci sa vkuse budí kvôli tomu že ho nemá- vstanem, dám, a spí ďalej.
K tomu cumľu minule som videla članok ako jedna mamička tiež mala problem s tym cumľom tak dieťa vnoci obklopila asi 20 cumlami 😁
@smejko25 to som skúšala , on keď zisti že ho nemá tak vrieska, nevie si ho dať sám naspäť🙄
@saska121212 ale problem spanku sa rovna cumel. Ti vravim ze to nie je obdobie ze to tak bude dokym ho od cumla neodnaucis.. je uplne normalne ze dieta sa zobudi ked cumel strati. To ze vrieska na cely byt to zavisi os povahy dietata asi, nas len mrnka a pretaca sa to vieme ze chce cumel. Chvalabohu nevrieska a neplace
Otázka je pre mna že načo ste mu dali cumlík keď do 6. mesiaca nepotreboval ? A keď dobre rozumiem od vtedy nespí a budí sa takze problém je cumel
@saska121212 ja by som skor skusila dat v noci trocha mlieka,mozno sa na nom ukludni.a skusit dat okrem cumla aj nieco do rucicky,napr.oblubenu hracku alebo mojkacika,ci koncek z plienky latkovej.ak by dudel vypadol v noci tak hracku skor nahmata a prituli sa.dcerka ma od narodenia takeho latkoveho mojkacika,hlava zajka s uskami a telo je taka handricka,a bez toho nezaspi,drzi ho v rucicke.neskusali ste?
Ďakujem každému za odpovede- problém je že nám prekáža ta hodina od 7 do 8- nie cumel. O 7 sa postaví a ani náhodou aby zaspal, aj keď ma cumel.
@fridi96 keď mal zhruba pól roka našiel jeden a už nie a nie vzdať sa ho, skúsim všetko čo mi bolo poradené🙈
@saska121212 tak skus mu dat o tej siedmej mlieko, možno ešte zaspi. Ale takéto deti by mali spať v noci 11-12 hodín, tak keď spi od ôsmej večer tak do siedmej mu to asi stačí. Možno skús upraviť čas tých denných spankov, časom si zvykne cez deň spať aj v inom čase.
A čo zuby? Alebo niečo iné, čo ho budí? Možno to nie je len cumel? Prípadne ho naučiť nejako si ho zobrať. To by už mal zvládnuť, hlavne ak mu dáte viac do postieľky alebo na jedno miesto, kde ho naucite, že tam budú? Môj sa budil 3x, potom 2x, potom 1 po polnoci a odkedy idú zuby, tak ma nepokojné dní ale v noci sa budí 2x a potrebuje mlieko, ktoré pred tým tak nepotreboval... Mal teraz rok.
Skúsim teda mlieko davat, hoci len trosku, aby sa na raňajky najedol normálne 🙂 a aj do postieľky skúsim dať cumle. Zúbky to nie sú, teraz vyšli 4 naraz a keď idu zuby mame iba sople,nič iné 🙂
Toto robila naša tak som jej začala robiť o fľašu naviac v noci a žiadne pomrnkavania nič skončilo to predtým som každú hodinu pchala cumel
@lenvam áno to poznám, dnes zas bez cumla bez fľaše celu noc, ani jedno zobudenie a furt spi 🙈 asi fakt budem na ráno robiť to mlieko
@saska121212 teraz sa pytas vlastne co? Budenie kvoli cumlu? To nie je obdobie to tak bude dokym bude spat s cumlom🤷♀️Ak ho strati v spanku a zobudi sa na to ze ho nema bude ho chciet