Nočný spánok trojmesačného bábätka

majca1581
22. dec 2013

ahojte maminky ..mam doma 3 mesacnu dcerku a chcem sa Vás opytat ci mate niektora take skusenosti,že ked ju uspavam vecer no teda na noc okolo tej 22,00 nemoze zaspat ,ale vidim na nej ze chce bubat ,ocka ma unavene , zýva sa jej , ale cely den v pohode slusnucka zlatucka milucka ale ako nastane 21.00 tak sa z nej stane maly diablicek krici ,vresti...a uspavam ju od tej 21.00 do 1.00 ale potom uz spi tak ja neviem nemozem ju uspavat 4 hodiny ...mate niektora nejaku radu ??przivali ste to ??, dakujem 😀

radkanika
22. dec 2013

@majca1581 vcera som citala clanok, ze dietatko potrebuje spanok cez den a cim viac spi pocas dna, tym lepsie spi v noci...treba dbat na to, aby si ju dala spinkat uz pri prvych priznakoch unavy, trenie si ociek, zyvanie, pokles aktivity ci zaujmu o hracky atd. a je dobre vytvorit vecer pravidelny ritual. Ja maleho uspavam vzdy medzo 19.30-20.00. Spinka celu noc az do 7 rana s jednou nocnou prestavkou na papanie, ale to len sa napapa a hned spi dalej. Cez den mava potom doobedu aj poobede take kratsie spanky (pol hod. az hodina) a jeden obednajsi 2-3 hod.spanok. Pred nocnym spanim sa okupe (kazdy druhy den), a pocas celeho dna spi vsade mozne, kocik, postielka atd., ale vecer zaspava vylucne v nasej posteli so mnou. Obednajsi ma vzdy vonku. Tym chcem len povedat, ze dietatko potrebuje pravidelnost, aby vedelo, co ma nasledovat a co ma robit, co od neho ocakavas, kedze hodinkami sa riadit este nevie. Ja ak nahodou presvihnem jeho cas uspavania, tiez trva potom uspavanie aj hodinu, ale za normalnych okolnosti zaspi do 15 minut. Skus ju davat spinkat skor.

alexandra5
22. dec 2013

@majca1581 sme na tom podobne,tiez by som bola vdacna za nejake rady.. mne ale zaspi krasne hned ako ju dam spat,lenze spi tak cca 20 minut.niekedy potiahneme max na tych 45 a potom taka hodina-dve kym zaspi...nechapem preco sa vzdy budi,aj ked je napapana spokojna...nocny spanok celkom v pohode,az na caste budenie v noci..

majca1581
autor
23. dec 2013

@radkanika ale ja ju davam spat pravidelne lenze ona kym zaspi skreni place o sto sest a zaspi potom ale neviem preco kym zaspi je taka nespokojna ???

sense
23. dec 2013

skus ju dat spat vzdy dve hodiny po zobudeni, myslim ze pre tak male babo je 21.00 dost neskoro teda pokial nema treti spanok do 19.00

radkanika
23. dec 2013

@sense suhlasim...moja lekarka mi povedala, nech maleho nedavam spat po 17.tej a potom o 20.tej zaspi ako dudok...no urcite...skusila som 2x a mala som dost, bolo to hrozne, nevedel zaspat, plakal, suchal ocka, mrvil sa, ale spanok nijaky...a tak som si povedala, ze ho dam spat kedy on chce a vcera napr.spal o pol siedmej vecer na 20 minut a o 20.tej mi zaspal uplne kludny. Oni tak zle zaspavaju, ked uz su prilis unaveni. Ja nap. viem, ze podla toho, ako rano vstane, hodinu a pol vydrzi a zas zaspi...a dookola cely den, spi, od casu prebudenia hodinu a pol sa hrame, robime cokolvek, prejde hodka a pol a ja automaticky ho vezmem a ukladam spat a vzdy to funguje. Treba si odsledovat, po akom case je uz unavene babo.