Už som zúfalá... Mám dvoch synčekov a však prvý (5) mi nikdy neplakával v noci už od pôrodnice spával celú noc a cez deň bol tiež kľud. A druhý (1) synček je pohroma, v pôrodnici som nespala vôbec nakoľko bol v momente hore ak zaplakalo druhé bábätko a doma si zvykol na hluk vie aj sám zaspať a vie byť aj dobručký cez deň, no teraz sa pýtate prečo som zúfalá?? To je deň a keď nastane noc som aj 16x hore to napríklad túto no a to bývam pravidelne.. malinký má rok a dúfala som že to prejde samé ako svokra hovorila on z toho vyrastie... :(( ... len on sa budí na čajíček a dudulku... vie byť aj bez cumlíka(dudulky) a kľudne cez deň bez nej zaspí tak dôvodom zobudenia asi nebude dudulka v noci, a či hlad? neviem bo na večeru papá kašičku a mliečko a hladný by nemal byť, keď sa prvý krát zobudí tak som mu skúšala dávať mliečko som si myslela že je hladnučky už a on si len dva tri krát z neho potiahol a bolo :(( a znovu a znovu až do rána, x týždňov to tak bolo až v lete som mu dala čajík... a keď som mu namiesto mliečka dala čajík tak za noc vypil veeeeeľa cca za noc vypije 3 fľaše 300ml :(( keď mu dám mliečko už v noci nechce chce čajík.. čo sa týka postieľky je pohodlná má bavlnené návliečky a aj deka je príjemná a jemnučka.. ja už neviem čo mu chýba, skúšala som postieľku bez hračiek a aj s hračkami nič nepomohlo a zaspáva iba s plienočkou... to má zvyk aj môj starší syn ... svetlo ho nebudí spinká pod strieškou a máme tmavé rolovacie žalúzie... a na hluk je zvyknutý, ale v noci býva ticho a tak som skúšala aj v noci pustiť uspávanky ale nepomohlo to .. :(( skúšala som spinkať s ním na jednej posteli ale aj tak bol hore x krát ... ja už som v koncoch ... masáže robievam a aj kúpanie :(( a nič stále rovnako... u doktorky som sa pýtala že to sú zúbky mi povedala a dala mi čípky na upokojenie - homeopatické, pomožú ale len na chvíľku... viete mi nejako poradiť?? čo ešte môžem urobiť?? prosím a vopred ďakujem...
AHOJ, ja som toto mala pri Simonke....bola aj 10x hore za noc.....pocopkala trochu cajika a spala....no za chvilku sa to znovu opakovalo a takto až do rana....ona to zacala robit ked mala 6 mesiacov a skoncilo to ked mala 2 roky...su to urcite zubky....mali sme aj obdobie - asi tak 4 dni do mesiaca 🙂....že spala celkom ok...to bola vtedy hore len tak 4x za noc----to som povazovala za SUPER noc..... skusala dsom davat aj sedaliu---ale nic nepomahalo...
@eliska1444 nam delala dcera v noci brajgl sileny, tak jsem ji s tezkym srdickem odstehovala do pokojicku a od te doby spi celou noc. Kdyz nekam jedeme a musime byt v jedne mistnosti, tak se budi a zase dela curbes, takze jsme ji zrejme rusili.
@bbn dakujem vyskusam
@eliska1444 vyskusaj, je to sice hrozné, nikdy bych do sebe neřekla, že to někdy takto udělám, ale jiná cesta už nebyla. A teď máme oba klid.
už nám zaspal a tak som zvedavá čo bude :(( vyskúšam to
Ja mám tiež ten problém, že je malý hore niekedy aj 15x. budí sa na cumeľ a 2x na jedenie. Skús si prečítať knižku Každé dieťa sa vie naučiť spať. Dá sa stiahnuť z netu. Tam je to pekne rozpísané (aj to budenie sa na fľašu). Vyrevať by som ho nenechávala! Aj pre mňa by bolo deprimujúce v noci na niekoho volať a ten by neprišiel.
@eliska1444 toto som mala so starsim synom, ked mal okolo roka, teraz to mam s druhym synom-ma necelych 9 mesiacov, sme aj 10 krat za noc hore a tiez uz mam dost.
Chcela by som ta povzbudit, aby si vydrzala. Ja mam taku teoriu, ze toto prechodne obdobie nejak suvisi so separacnou uzkostou, objavuje sa casto, ked sa babo nauci liezt (obvykle sa stazuju mamicky 9-12 mesacnych deticiek). Vtedy akoby sa babatko v noci potrebovalo casto uistit, ze maminka je pri nom. Ak este vladzes- nenechavaj dietatko plakat. Ono "nevymysla", ale potrebuje mamu pri sebe. A vedz, ze je to docasne, odznie to aj bez drastickeho oducania.
zuby mu nejdu? NAs uz vedel byt hore len 1-2x za noc, no teraz je to pohroma....hore je po hodine spanku, v noci aj hodinu nevie zaspat, potom nadranom to iste, dnes od 5h uz nevedel zaspat a obcas sa budi s takym placom akoby ho nieco vystrasilo, takze asi pojdu stolicky, lebo ruka vecer v puse a len kuse palec, necuca si ho 🙂
Aj ja som myslela, ze rokom s to zlepsi...lepsi sa to, ale nie ked idu zuby 🙂
Skus mu dasienka posuchat prstom, ked bude spokojny, tak ho svrbia zuby 🙂
@eliska1444 ahoj, nám pomohlo, keď sme dali na radiátor (aj vypnutý) dva mokré uteráky - zvýšila sa vlhkosť vzduchu a nebudil sa nám toľko kvoli pitiu. Inak mu možu liezť aj osmičky, tie vedia potrápiť.
máme zvlhčovač vzduchu bo muž má astmu a jemu to pomáha.. a lezú nám stoličky zadné aj hore aj dole a dokopy máme už 11 zúbkov.. vyskúšala som spať mimo izby malého ale to bolo plaču plaču ale zaspinkal trvalo to iba 10 minúť ale to bolo mojich najdlhších 10 minúť.. :( .. a teraz sme na tom tak že som s ním až v noci a zaspáva bezo mňa , a sme hore zhruba 3 krát, na zúbky bu dávam čípky do zadočku VIBURCOL a celkom mu to pomáha proti bolesti... a tak skúšam všetko len aby sa vyspinkal on aj ja bo keď je spokojná maminka je spokojný aj on :D
ja mám tiež 11 mesačného syna a už od začiatku nie je veľký spáčk, mne sa cez noc budí aj 20-krát a niekedy sa zobudí nadránom sadne si na postieľku a sedí aj dve hodiny a lezie po mne, som veľmi zvedavá, kedy mi prespí celú noc, lebo u nás sa ešte také niečo nestalo, to je v tom, že deti, ktoré sú kojené potrebujú blízkosť maminy a ten môj to potrebuje veľmi🙂 ešte mám zopár síl, ale keď to budem musieť potiahnúť do troch rokov tak neviem, neviem, či to zvládnem
😀
😠 😀
Ahoj naše malá spala už od porodnice hodně špatně. Chodila jsem pak po bytě jako tělo bez duše. Tak sem si v noci udělala vždy čárky za jedno probuzení, kolem čtvrté ráno jsem se na to vykašlala. Jaký byl můj údiv druhý den, když jsem zjistila, že těch čárek bylo přes 70 😀 kolem druhého roku se to zlepšilo, teď jsou malé tři, a stávám tak maximálně sedmkrát za noc, někdy už ale vydrží spát vkuse po celou noc. Jediné co ti můžu poradit je prostě vydržet, časem se každé dětátko naučí spát. I když ti to asi teď tak nepřipadá 😉
Ahojte ja vás všetky obdivujem, lebo moja malá spí od začiatku klop-klop, a len sem tam chce cez noc mlieko a to len urobím, dám a idem spať a už som unavená že nespí 😉 . Od začiatku spí v postieľke a nechce snami spať v posteli. Sem tam je mi to aj ľúto 🙂
Ahoj moc dobře vím, jak se cítíš, já mám doma to samé, jen my už to máme 2 roky a 3 měsíce☹(
Navíc ji musíme uspávat a to na rukou, v noci se také stále budí na flašku a vypije i litr, mám strach, že si v noci tělo a hlavně ledviny neodpočnou, musí pořád pracovat, přestala jsem v roce a půl kojit, bláhově jsem myslela, že to zkončí, mysleli jsme, že se budí na to prso, ale já nevím proč se mi tak budí, je zdravá, nikdy nebyla nemocná, jen ten spánek☹( od narození spí se mnou v posteli a manžel chudák na sedačce v obýváku🙂))) zkusíme ji dát asi co nejdřív do svého pokojíčku, jestli to pomůže a určitě vyhodit láhev 😝
@eliska1444 .... presne toto mame aj my :((((, naucil sa lozit plus zubky a zacalo straasne trapenie.... , trvalo to 4 mesiace, ja uz som mala halucinacie z nespania, potom vysli horne jednotky a zlepsilo sa to, ale my mame problem so spanim aj cez den... najhorsie ze stale je ospaty unaveny a nemoze zaspat:(, treba vecer viac kludu, ziadne vzruchy, navstevy a pod. Tiez uz som nestastna ...
@eliska1444 měla jsem stejný problém. Syn má nyní skoro 9 měsíců a poslední měsíc to byl děs. Dokud jsem spala s ním v jednom pokoji, tak byl schopný se za noc vzbudit klidně desetkrát a uklidnilo ho až moje prso. Byla jsem už vyřízená, bylo jedno, jestli spal se mnou nebo v postýlce. A jednoho večera už jsem prostě řekla dost a dala na radu kamarádky, která měla dříve stejný problém. Odstěhovala jsem se z jeho pokoje a prostě ho tam nechala plakat. Ano, je to strašné, cítila jsem se jako nejhorší matka, ale špatné byly tak 3 dny, to se budil v noci, plakal vždy tak půl hodiny, pak usnul. Další dny se to začalo zlepšovat a asi po týdnu už spal celou noc bez pláče do krásných půl osmé ráno a když se ráno v postýlce probudil, tak neřval hned jako dřív, ale už si tam v klidu povídá dokud nedojdu. Vyspané dítě, vyspaná matka. A celý den je pak jako sluníčko. Takže ač proti svému původnímu přesvědčení, tak radím nechat ho tam spát samotného a když pláče, tak tam nechodit.