Maminy,ako stale rozhliadajuca sa mamicka 1.dietata ☺ sa na vas obraciam a som zvedava na vase skusenosti. Mam skoro rocneho synceka a nas nocny spanok ma celkom trapi. Este stale neprisla ta vytuzena noc,ktoru by Šimonko prespal celu! Viackrat za noc sa prebudi (len tak na pol ocka) a vyzaduje mliecko. Stale sa kojime (tak trosku to pripisujem aj tomu), aj zaspava pri kojeni. Myslite,ze to tak bude, kym sa budeme kojit? Dakujem. ☺
Nasa je na Um a tiez sa budi 2x za noc a ukludni sa iba mlieckom,ja to pripisujem zubom😊
ja som prestala obe deti kojit po 6. mesiaci..Starsia zacala spavat ked mala asi tak 2 a mladsia ma rok a este nespi.. takze to nie je len kojenim..asi treba len vydrzat..
Ahoj, tak u nas to platilo s tym kojenim. Starsiu som prestala v 17 mesiacoch odvtedy spava pekne (ak nie je akorat spln). A mladsieho stale kojim (4 mesiacov), noci sme mali hrozne, ale momentalne sme zavedli pravidlo, ze kludne nech si cucne cez den, kolko mu hrdlo raci, ale v noci som ho nechala spat len s tatinom a poharom vody. Budi sa uz "len" dva razy v priemere. co je pozitivne. A uz sa mu zadarilo prespat aj celu noc. Kym, som sa od neho neodstahovala, tak ma tr0pail celu noc, on by bol pripojeny nonstop.
Kojenie to "zhorsuje" teda ak spi babo s tebou v posteli...lebo ta "citi" a kazde prebudenie je hned kojenie...ak by spavalo pri tebe vo vlastnej posteli preberie sa,ale staci ucicikat a spi sa dalej,pripadne ked sa neda tak nakojit.
Nasa ma rok a pol a budi sa, je to normalne,aj dospely cloveknsa viackrat v noci preberie,lenze aj sam od seba zaspi...niektore deticky to vedia tiez a niektore nie a treba ich ukludnovat a cicikat
@amairim tak to klobuk dolu pred vasim tatinom...nasho by ani motorova pila nezobudila 😂 nas drobec ked bol mensi,spaval lepsie ako teraz...ako parmesacny prespal aj 5 hodin v noci a teraz ani nepamatam.
@silvia62256 asi na tom nieco bude...spaval vo svojej postielkr,ale pred casom mu zacalo ist 6 zubkov naraz (doteraz ziadne) a do toho choroba,tak sme si ho vzali k sebe,lebo bol sustavne hore...pre mna bolo jednoduchsie vtedy nechat ho pri sebe ako stale ho vyberat a ukladat do postielky...
@lenkacalikova tak ja verim, ze este tyzden a prejde ho to uplne. Teraz, ked tam vidi lezat neho vedla seba, len pozre, prevali sa a spi.Takze urcite lepsie,ko keby tam lezim ja....A s tym mlieckom je to pravda. nechavame detom pootvorene dvere do detskych a akonahle prejdem okolo, maly sa pomrvi. To mlieko je naozaj citit nadialku. Ajj dcera sa vzdy pomrvila, ked som presla okolo. ZA to manzel moze robit rachot aky chce, ani si ho nevsimnu....
@lenkacalikova No, ako sa hovorí každé dieťa je iné. Obe moje deti - dojčené do 10.mesiaca prespali a prespia celú noc od 5.mesiaca...... 😉
@evittam stastna to zena 👌☺
@amairim presne tak, žiadne zuby, ale mlieko. Ročné dieťa už v noci jesť nepotrebuje, nechať pár dní spať s otcom a problém je vyriešený, Ešte lepšie je ani nezačínať s uspávaním na prsníku, jedlo má byť jedna vec, uspávanie druhá, potom by bolo na MK o polovicu menej tém o uspávaní.
@lenkacalikova aj moje dojčené dieťa spalo celú noc od štyroch týždňov. Viem, že je to skôr výnimkou, ako pravidlom, ale nikdy som neuspávala na prsníku, čiže ak sa aj v noci prebudil, pomojkať, pohladkať, ale žiadne nadájanie mliekom. Samozrejme nemyslím vek tri mesiace, ale po roku ani náhodou.
@lenkacalikova tazko povedat. Kamoska nedojcila a obe deti sa jej v noci budili do vyse 2rokov. Co tiez nie je vyhra v noci sa zarabat mlieko. Prsnik je pohodlnejsi.
Nasi sa nejak nebudili. Maly po 3.m.len vynimocne a mala sa v roku prestala budit. Rzsp.len pocas soplika ci po ockovani,ak mala teplotu.
Co ti poviem,ja mam 41r.a budim sa v noci viac ako deti (tu sa zobudi maximalne mala,ak jej treba cikat-co jentak raz-2xdo mesiaca,dakedy este menej), zato ja oslavujem,ak prespim celu noc. 🙂)
Odstavenie moze,ale nemusi pomoct. Podaktore deti sa budia aj dlho po tom.
@timea7 lenze tie deti automaticky na prsniku zaspia. Aspon moji tak vzdy zaspali,to som nemala ako ovplyvnit. Malu som.dojcila do 2r.a hoci tiez zaspavala na prsniku,po roku sa nebudila s vynimkou pisanou vyssie.
A dakedy tym.mojim stacilo,ze som.ich preniesla k sebe a uz spali,cize im neslo o dojcenie,ale len o blizkost.
my sme to mali az do 3 rokov aj ked sme sa uz nekojili 😉 budil a na to, ze chce rucku alebo ze je uz vyspaty (o 3tej rano 🙄 ) atd...asi to zavisi od dietatka a treba to nejako vydrzat (ale dat jasne pravidla, ze v noci sa spi 😀). kojenie je ozaj narocnejsie kvoli tomu ze ta dieta citi, mozno ozaj vysusat otecka ale u nas to nefungovala. drzim prsty 😉
@siska53 to pochopím, ak zaspí na prsníku pár mesačné bábätko, dvojročnému by som to ja osobne nedovolila. Ak by zaspalo, OK, ak by sa niekoľko krát v noci budilo a znovu vyžadovalo uspávanie na prsníku, tak určite v dvoch rokoch nie. Keď sa ti po roku nebudila, tak to sa dá. Ja som s dieťaťom pri sebe, myslím v jednej posteli zaspať nedokázala, ani som nikdy nezaspala. Blízkosť áno - postieľka prirazená k mojej posteli, ale každý mal na spanie svoj priestor. Veď každému ako vyhovuje, len pri uspávaní na prsníku je veľký predpoklad, že dieťa bude tento spôsob uspávania považovať za jediný možný, alebo že by to zaň považovala matka? Potom je radiť ťažké.
@lenkacalikova náš Alexejko bol na UM. Prvú noc celú prespal pred pár týždňami a to už má 2 roky. Stále však náme noci kedy sa často budí. Napr.naposledy túto sobotu. Rozplače sa a pýta sa ku nám do postele. Pritúli sa ku mne a zaspinká. Potom ho preložím do jeho postieľky. Treba len vydržať. Každé dieťa je iné. Napr.susede spí celú noc od 3 mesiacov 😉 .
Mojho som kojila do 16m ale oducila som ho zaspavat na prse uz ako rocneho. Kojil sa niekedy aj 5 krat za noc. No ako som prestala tak hned za tyzden prespal celu noc 😊 odvtedy spanok super. Maximalne nadranom sa vypyta k nam do postele a spi dalej ale to nie vzdy 😊
Ahojte baby, ako tak citam...tiez mam podobny problem..ma rocnu dceru,ktora sa asi mesiac bude vkuse,niekedy aj kazdu hodinu,pripisujem to zubkom,no premyslala som,ci to nie je niecim inym..kojim ju v podstate uz len vecer a v noci ked vstane,lebo sa na prsniku ukludni najlepsie,no tiez si myslim,ze by som uz asi mala prestat kojit v noci,pretoze by uz nemala papat...ze?do 8mesiaca mi prespavala noc,nebo, ziaden problem,tak snad asi fakt tie zubky,teraz ich mame 7.myslela som aj nato,ze mozno kedze ju kojim pred spanim,tak mozno nemam uz tolko mlieka a mala by som jej dat na noc nieco sytejsie,popripade mlieko,poradite nieco? chcela som pomaly uplne prestat s kojenim,len co dat pred spanim papat? kasu alebo este mliecko? vdaka za kazdu radu a skusenost 🙂
@timea1985 nuz tazko povedat..my sa tiez budime kazdu hodinu momentalne...mame rok,kojime sa,zubky idu tiez.akurat mne maly na veceru zbodne aj kasu,aj moje mlieko a p hodinu je aj tak hore..skor mam pocit,ze je to uz o zvyku,ze ked sa prebudi,musi zaspat len na ciciku 😂 asi by sme ich to mali veru pomaly zacat oducat ☺
asi ano,ja aj zacnem 😊sice ja ju nekojim stale po kazdom prebudeni kedze mi niekedy zaspinka hned ako ju trochu pomojkam,cize nemam pocit,ze by bola hladna..fakt je to asi len o zvyku tak vela stastia aj Vam 😊
@lenkacalikova ahoj.ja mam dva a pol rocneho Šimonka a doteraz poriadne nespinka...budi sa,vrtu,poplackava,putuje po celej postielke,niekedy si sadbe s otvorenymi ockami...no otras,takze musime asi len cakat...aspon ze uz v noci nic nepapa ani nepije...🙂))