Maminky pomoc 😄
Moja dcérka od dvoch mesiacov prespala celú noc. Večer pravidelne medzi šiestou pol siedmou ide spať, za 5 min spí ako drevo a spávala do tej šiestej, pol siedmej. Šťastná mama som bola...ale posledný týždeň...poprehadzovala si denné spánky. Teraz doobeda spí hodinu a pol, poobede dve hodiny. Predtým som bola rada za 30 minútovku a hodinu poobede. A začala sa mi v noci budiť a vysmiata sa hrať s rukami, vakom na spanie...je čulá a nechce spať. Prípadne sa zobudí pred piatou a to už mám úplne smolu. Večer nepôjde neskôr spať, o šiestej už plače, že ideme do postieľky. Čo sa deje? Je to len obdobie? Však tak krásne spávala.... mám fungovať ako doteraz alebo čosi zmeniť? Zmätená som z nej. Ďakujem!
@bajuss21 dieťaťu sa vekom mení režim. Zmení sa ešte veľakrát. Ťažko povedať čo urobiť. Možno je to obdobie a možno sa to upraví časom. Žiaľ teraz musíš len vydržať. Budeš ju budiť cez deň? Alebo naťahovať večer nech zaspáva neskôr? Jedine čo ti ostáva je nezapinat v noci svetlo a časom pochopí že teraz je tma a treba spať.....
Náš spával v noci ukážkovo, o osmej večer do postele, vstával okolo 4, najedol sa a ešte do cca 7 potiahol. A zrazu prišiel pol rok a celé noci sa prehadzuje, mrví a pýta jesť už okolo druhej. Cez deň spáva rovnako ako dovtedy, ale tie noci sú hrozné. Ja už som tri týždne nespala, lebo stále musím byť pri ňom a ukladať ho spať. V jednej polohe vydrží maximálne 5 minút a potom to začne zas. Zuby mu ešte nejdú. Tiež neviem čo sa to deje, ale už som z toho na nervy...
Je to len obdobie...a môže trvať rôzne dlho, aj roky, prepáč..
@bajuss21
Podla mna ma privela spanku. Spocitaj kolko hodi spi cez noc. Vravis ze cez den spi 3.5 hodiny. Za 24 hodin, by mala mat okolo 14 hodin spanku. Ale niektorym detom staci 12 a niektorym treba aj 16 hodin.
Teraz spocitaj kolko hodin spanku za 24 hodin mavala pred touto zmenou.
Teraz ako 6 mesacna potrebuje asi 1 hodinu spanku menej ako ked bola novorodenec.
Kedze ma dost dlhy denny spanok, nepotrebuje tolko vela v noci. Alebo to moze byt tak ze kedze sa v noci velmi nevyspi, tak to dobieha cez den.
Aky je vek dietatka?
@bajuss21 nejdú jej zúbky ?