Nočný spánok 5 týždňového chlapčeka

peter4321
9. mar 2022

Ahojte mame 5 tydnoveho chlapceka kras zdravy ale cez noc nam poriadne neapinka.
Cez den je to ok ale akonahle je noc tazko sa mu spinka a ako keby tobo nebolo dost vydava zvuky ako keby chraplave mlaskanie neviem ako to pisat... dake rady?
Na brusku sa mu spi dobre ale na chrbte to je horsie v noci samozrejme nemozme ho dat spat na brusko v noci lebo musime na neho lozerat aby si nezakril nostek.
Este by som sa chcel spytat.
Od ktoreho veku si davat pozor ako dlho ho mame na rukach od akeho obdobia si moze zacat zvikat a od ktoreho veku zacat babetku vytvarat harmonogram dna, kedy spinkat atd.
Dakujem 🙂

renka30
9. mar 2022

Dcera inak ako na bruchu spat nevedela, kupili sme monitor dychu a spala na brusku aj v noci. Druha do pol roka spavala strasne zle, ci na brusku ci na boku, chrbte, v noci ci cez den. V noci pomohlo ked spala v perinke s rukami pri tele, ona sa velmi budila na tie trhane pohyby, co babatka maju, tusim sa to vola Morov reflex.
Je ste malicky, stale si len zvyka na tento svet, casom sa to urcite upravi. Rezim mozte pomalicky mat uz teraz v zmysle kupat vzdy v rovnakom case, von chodit v rovnakom case, samozrejme plus minus, nie vzdy sa to da. Ozajstny rezim tak od 4.-5. mesiacov.
Co sa tyka nosenia na rukach neporadim, nosila som podla potreby, nikdy som nemala pocit, ze by si na to zvykli a ze by s tym bol neskor problem.

evica17
9. mar 2022

Rezim sa zacina vytvarat medzi 6 tyzdnom az 3 mesiacom. Tak.postupne to.prijde, to dieta si dako samo povie kedy a co..ja som.pri prvom stiahla appku z netu a zapisovala spanky a jedenie a zistila som ze spanky su pravidelne po 1,5 hodine a vecwr zaspava priblizne v rovnaky cas a podla tpho som rezim vytvorila . Teraz mam male mesacne babo a uvidim.kedy to unho prijde, vyzera ze uz teraz ma akotaky rezim.
A na rukach nosim podla potreby, ale ked nebolo treba, tak som.ho nechala nech sa trenuje na bruaku,chrbte podla svojej potreby a takisto som nemala rada ked ho vlacili navstevy iba na rukach.

diamond007
9. mar 2022

@peter4321 moje detičky spia vždy na brušku od narodenia a viac im to vyhovuje .... Lepšie aj cez deň spia a v noci ani nevravím. Ak som aj zaspala s malou pri kojeni na chrbte, o polhodinu bola hore, otočila som na bruško a Spí ďalej.v nosiči tiež spáva pricapena na mňa s nostekom a nič sa deťom nikdy nestalo, nepoužívame ani podložky dýchacie pod deti, lebo spia malinké s nami vždy.
Harmonogram od 4-5mesiaca. Dá sa aj skôr, vo forme deň a noc ale viac nie keďže spánky sú nestále. Veľa novorodencov má pretoceny spánok a cez deň spia ako v noci a naopak. Chce to len čas a trošku keď bude vnímať ho pridrzat hore a nenechať spinkať šesť hodín vkuse cez deň.