Nočný spánok 14 mesačnej dcérky

dada281185
9. nov 2015

Ahojte mam 14 mesacnu dceru a este neprespi celu noc. Este je aj kojena ale to niekedy len cucne alebo si aj dlhsie pije, hlavne ked idu zubky, tak iba mliecko chce alebo ked je chora.😀😇😇ked zaspava tak si drzi prsnik alebo je on opreta, najhorsie ked ma zacne stipat a hrat sa s bradavkou. Poradite mi bo robit?

I

zdena12345
9. nov 2015

Nas ma 15 a tiez neprespi, ale v noci sa nekoji ani nekrmi od 6 mesiacov. Vynimocne ked je chory, zubky, po ockovani...
Skratka ked sa zobudil, tak sme mu nic nedali a hotovo. Braval ho vacsinou manzel, nosil, tisil, isiel do kocara... ale jest nedostal. Lenze to nas bol podstatne mladsi, vy ju uz asi do kacara nedate... ale urcite poznate iny sposob ako ju utisit alebo ho najdete

mia265
9. nov 2015

@zdena12345 fú od šiestich mesiacov nič neje v noci?? Moj má 5 a pol a budí sa 3-4 krát na hlad. Ani si neviem predstaviť, že by som mu nedala

sardinka335
9. nov 2015

Dieťa od roka nepotrebuje v noci nič jesť zaručene. Od 6 mes. ,,pišu knihy,, ale niektorým deťom to samozrejme moze byť skoro kazdopadne ako nahle ma dieťa zuby tak v noci sa nema piť mlieko - zuby su nalozene v cukre a mozu sa začať kazit. Aj MM obsahuje cukry a stači citliva zubna sklovina a kaz je a svete.
@dada281185 ty si jej chodiaci dudel a uspavadlo preto sa v noci často budi lebo ma ,,stimuly,, ktore k zaspatiu potrebuje - ak ti to nevyhovuje tak to zruš čo ine tam chceš robiť?
Ak ta štipe, hra sa s bradavkou a tebe je to neprijemne, tak snad jej to nedovolim nie? A dam jej ruku preč ze ,,nono,, toto sa nerobí. Troška sedliackeho rozumu... 🙂

bonaqa2013
9. nov 2015

@sardinka335 knihy sú knihy a dieťa je dieťa. Môj syn jedával každú noc do 3 rokov.

sardinka335
9. nov 2015

@bonaqa2013 ved pišem ze niektorým to moze byť skoro v 6 mes. nedostavať uz v noci mlieko.
Jest v noci určite nie je prospešne - zrejme cez den sa dieťa dostatočne nezasyti a potom ,,dojeda,, v noci. Neviem čo je na tom ,,super,, ze noc čo noc dieťa laduje 3 ročne ani nehovorim - zaludok si neoddychne, travenie non stop v akcii a ten spanok tak aj vyzera, trhany, časte budenie lebo je to aj o zvyku - dieťa vie ze sa v noci zobudi a dostane najesť.
Ja sa snazim nocne jedenie eliminovat ak sa to da...po pol roku kedy uz dieťa je aj prikrmy, kaše je mozne to skušať. Samozrejme je to individuálne. My sme od toho 8 mes. uz v noci nejedli - len voda ak sa nahoodu zobudili. Nočny bufet u nas neprevadzkujeme - noc je na spanie a nie na jedenie. ALe nech si kazdy robi ako chce. Potom tu nariekaju ako v noci nespia, cez den nejedia a maju kazy, a čo maju robiť - no zrušiť to.

katka1981
9. nov 2015

Nasa ma skoro 6,5 toka a v lete spala priserne, posledne noci uz prespala, ale boli obdobia, kedy prespala 2-3 noci a potom zas nie. Bud zly sen, alebo potrebovala cikat. A u vas idu zubky, takze tam je dovod na nocne budenie ak ju bolia.

akumm
9. nov 2015

Dieta od 6 mesiacov realne (fyziologicky) uz nepotrebuje v noci pit a jest. Dokaze sa to naucit. Je to vsetko iba zvyk. O spanku a jedeni v noci je velmi dobra kniha. My sme z nej vyuzili viacero metod, vsetko fungovalo. Kniha sa vola: Kazde dieta sa vie naucit spat. Odporucam.

zuska2001
9. nov 2015

my máme 8 mesiacov a stále sa budíme raz v noci. Resp. malý neplače, ale sa začne vrtieť a ja to počujem a niekedy sa vrtí aj hodinu, tak nespím. Viem, že mliečko zaberie a ukludní sa. Už zopár nocí prespal celých.

dada281185
autor
9. nov 2015

@sardinka335 tak mi porad ako na to je to moje prve dieta az tie chyby nerobim pri druhom. Cez den mi papa raz vela raz malo. Chcem sa uz konecne vyspat.prosim o radu. Dakujem

siska53
9. nov 2015

@dada281185 mam kamosku,ktorej obe deti nedojcene sa budili do 2r.kazdu noc. A kopec kamosiek ktorych deti sa budili tiez. Ci dojcene ci nedojcene.
Moja sa po roku budievala pri chorobe-sople ci po ockovani,no tam bola pri mne,takze na.dojcenie si spominam.len v takom polosne. Takze pocit nevyspatosti nebol.

lubi40
9. nov 2015

@dada281185 Ako uz predtym pisali baby, stiahni a precitaj si knihu "kazde dieta sa vie naucit spat" ( file:///C:/Users/u0066070/Downloads/Spanok%20(5).pdf) Precitas ju za jeden max 2 dni a otvori to oci. Mne tiez velmi pomohla (Sam bez protestov zaspal za 3 dni a teraz som podla nej oducala od nocneho vlezenia do postele-je to sice iba tyzden, ale uz k nam nelozi. Zobudi sa, ale staci mu pohladkanie a chytenie za rucicku a pekne dalej spinka.
Ja som dieta prestala krmit na radu lekarky ked mal 7 mesiacov a bolo to bez problemov za 3 dni (Dostal cajik 1x a bolo, tretiu noc sa ani nezobudil). Treba si to len ujasnit v hlave a ist za tym. Rocne dieta nema co v noci jest-je to zlozvyk a da sa to vyriesit (typujem za menej ako tyzden). Treba zacat v piatok a nocnu preberie pan manzel/oteckp . V piatok a sobotu sa nevyspite a potom to to male zihadielko zacne chapat. Potom mozes nastupit na nocnu aj ty, ale verim, ze uz nebude co riesit🙂

drzim palce 🙂

sardinka335
9. nov 2015

@dada281185 tak ako nechcem ta uraziť, ale ved ked ti je niečo neprijmne tak mi je jedno ze to je moje 1 dieťa robiť to nebude...štipať ma, kusať, ťahať...ja nie som otrok svojho dieťaťa a jeho hračka na cucanie a štipanie...,,lebo chce,,
Vieš, rada...kazde ,,odučanie,, je pre dieťa ,,bolestive,, a bude plakať..na kazde odučanie sa musi najprv pripraviť rodič. AK mas pochybnosti a vieš ze ,,plač nezvladaš,, tak ani nezačinaj lebo s tým rýchlo sekneš.
Ak chceš naozaj spať tak zaved večerny rituál - možno už máš, napapat, okupať a uložiť do postele, neuspavaj na prse (viem je to pohodlne) ale drž za ruku, hladkaj...ked toto bude dieťa tolerovať tak potom skracuj intervaly kolko to budeš robiť. V noci nedavaj nič jesť len piť čistu vodu.
Ale urob to len vtedy ak to uz tebe nevyhovuje, ak ti nevadi zaspavane na prse atd. tak načo to meniť?
Tiež oporučam niektore rady z knihy ktoru spomina @akumm .
Zaspavanie na cecku, flaši, nočne popijanie a nasledne budenie su ,,len,, blbe zvyky, ktore sa dieťa naučilo....Moja napr. aj toleruje dudel - sice ma len 4 mes. ale krmim v noci len 2x...inak davam dudel aj tak by si len par x cucla, na to sa mi nechce ist flašku chystať koli trom glgom. Zatial to funguje tka uvidime dokedy🙂 Zachvilu začnem prikrmy tak uvidim, na večer planujem kaše...tak sama som zvedava či to spankove intervaly predlzi. Kazde dieťa je ine - prvy syn spal od 4mes celu noc sam. Dcera vyrevavala do 2 rokov aj 2x za noc - dostala len vodu vo flaške a ja uz nervy ze jej hodim vankuš n ahlavu...tretia je zatial mala na nejake ,,zavery,, ale chcem to zatial udržať na 2x nočne krmenie čo mi až tak nevadi, uvidim ako s prikrmamy a podla toho dalej.

luba41
9. nov 2015

a musíš si ujasniť, či chceš dalej dojčiť alebo sa vyspať..v tomto veku jej ťažko vysvetlíš niečo po dobrotky, je príliš malinká a všetky neprimerané zásahy môžu negatívne ovplyvniť dojčenie.....možeš jej tu druhú ručičku "usmerniť" inam..ak chceš viacej info, povzbudiť, poradiť a pod., pridaj sa do skupiny dojčenie alebo dlhodobé dojčenie..

dada281185
autor
9. nov 2015

DAKUJEM VáM ZA RADY. BUDEM TO ROBIT POSTUPNE, este sa opýatam je vhodne spoločne spanie?

luba41
9. nov 2015

@dada281185 samozrejme..

sardinka335
9. nov 2015

@dada281185 ked chceš spať celu nic tak zvyčajne spoločne spanie vhodne nie je - vytvoríš si len další zvyk ktory budeš zase ,,prácne,, odučať...možno nie ale mozno ano, to je o tom či tebe to nevadi, či si dostatočne tak oddychneš a neprekaza ti to ze sa budeš na posteli ,,tlačiť,, ešte s dieťaťom. Niekomu to nevadi, niekomu to vadi - rano sa zobudi dolamany a ma tak fungovať cely den. Ale kazdemu ,,jak je libo,,
Vhodnou alternativou je postielka prirazena k tvojej posteli s odmontovanou zabranou - poskytuje tak priestor ale aj ten kontakt.

dada281185
autor
9. nov 2015

@luba41 chcem ešte kojim, pokial sa dá ale nie už v noci, mala už aj tak len cuca mlieko, niekedy normalne pije inokedy len cucá ako kedy, davam však ešte nutrilon poprti tomu a prikrmy

luba41
9. nov 2015

@dada281185 a načo nutrilon, ked máš svoje? stačí MM a príkrmy.. a na odstavenie v noci je ešte malá, ....pridaj sa do skupin, tam Ti poradia.. https://www.modrykonik.sk/group/2015/

sardinka335
9. nov 2015

@dada281185 no tak odstav na noc...a cez den normalne dojči dalej... - ak to tak ty chceš, a tebe to tak vyhovuje. 🙂
Pripadne ak davaš Nutrilon a chceš ho davať dalej tak ho skus ,,napasovať,, na večerne krmenie, alebo neviem čo davaš ako večeru - kašu, mlieko...

dada281185
autor
9. nov 2015

@sardinka335 nutrilon dávam vacsinou rano ...na večeru to čo zostalo z obeda...

@luba41 nutrilon dávam vtedy...ked mi pije malo mm, že ôlen cucá a pýtala som sa to laktačnej poradkyne...tá mi poradila...

mirkava
9. nov 2015

@dada281185 my mame 19 mesiacov a nespime celu noc...

sardinka335
9. nov 2015

@dada281185 takto...ja osobne by som nedavala to čo jedlo na obed, nechaj a další den na obed a nemusiš variť🙂 Ani moje babule neboli nejake jedačky a dnes by staršia zjedla aj mna...2 rožky jej nestačia - a to je ako palica chuda.
Ja som mala taky jedalniček - rano mlieko, pečivo s lučinou, syrom...maslom...olovrant - ovocie, presnidavka, jogurt (samozrejme niečo z toho nie všetko naraz🙂🙂🙂🙂
obed - varene ak zjedli len par lyzic tak sa dojedla mliekom...
olovrant - bud ovocie, bud jogurt,
večera - kaša Nutrilon alebo Hami proste aka im chutila alebo aku som uznala za vhodne...
Ja netvrdim ze ja som to robila spravne, ja som to robila intiutivne, niečo so sa poradila.
Dojčenie ak si chceš zachovať tak ponukaj vzdy po tom ktorom jedle...to je po roku uz skor ,,doplnok,, ako hlavne jedlo - z dlhodobeho hladiska.

dada281185
autor
9. nov 2015

@sardinka335 ja som jej dávala najskor kase na večere, ale nemohla mi po nich spat, preto som prešla na to čo zostalo z obeda alebo jogurt či puding s piškotami...kedy dávas večeru?

silvusinka353
9. nov 2015
Používateľ silvusinka353 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od silvusinka353.

naša malá prespala celú noc prvýkrát keď mala 18 mesiacov a odvtedy už bez problémov aj sama zaspinká 🙂

dada281185
autor
9. nov 2015

@silvusinka353 to je pekne u každeho dietata to je ineé..

sardinka335
9. nov 2015

@dada281185 medzi 19:00 - 20:00....prečo si myslíš ze po kaši nemohla spať? Ja som ju robila trochu riedku nie ze tam lyzica stala - ale nehovorim ze ty si to tak robila to len taky postreh.
Frčim lebo mala plače...

dada281185
autor
9. nov 2015

@sardinka335 ok dakujem, no ja dávam večeru skor kedže okolo 19tej si trie očká, že chche spať...

siska53
9. nov 2015

@dada281185 urcite. Zvlast,ak sa ti budi. Je to praktickejsie. Aspon pre mna.bolo,hoci u nas to caste nebolo. Ale.napr.dnes mala mala poziadavku,ze sa chce zobudit rano vedla.mna (3,5r.). Vyhoviem jej,aj tak ju dnes prenasat nesmiem (trhali mi zub,mam zakaz nosit tazke). Moja skusenost bola taka,ze ak sa uz teda aj zobudili,casto zaspali hned po prelozeni ku mne. A v case soplika malej,ak mala teplotu a budila sa v tie dni viac,tak bola automaticky pri mne a ja som bola vyspata,lebo ma to tolko neprebralo,ako keby som ju mala prenasat ci nebodaj ist mlieko zarabat.

sponkaa
9. nov 2015

Môj synček má takmer 2 roky a ešte neprespí celú noc, tradične sa nám budil aj 20 -30 krát za noc... takže presne viem, čo zažívaš...
spíme spoločne je kojený, v noci už kojenie obmedzujem na max. 2 x - spánok sa nám po mesiaci oveľa zlepšil a budí sa oveľa menej, spíme stále spoločne v objatí, treba malinkú pomaličky na noc odúčať od prsníka a zlepší sa to...