Nočný spánok 13 mesačného dieťaťa

majka00
27. mar 2014

Vie mi niekto, prosim, poradit, ako odnaucit 13 mesacne dieta od nocneho papania a vstavania?Nas maly sa este stale 1-2-krat zobudi a vacsinou sa utisi az ked mu dam mliecko. Uz som skusala aj vodu a musim povedat, ze obcas zaberie a zaspi, ale vacsinou to konci placom, az do prichodu mlieka. Skusam tiez natahovat cas, teda nedam mu hned ako zamrmci, ale je to neuspesne. Nerobi mi problem vstat a urobit mu to mlieko, kedze hned po tom zaspi, len nasa MUDR. tvrdi, ze uz by mal prespat celu noc bez papania. Este dodam, ze papa 5 krat denne a veceru ma niekedy chlebik, inokedy kasu alebo polievku a este pred spanim tesne mlieko.
Dakujem za dobre napady. 😵

luba28
27. mar 2014

@majka00 nas ma 22 mesiacov a tiez celu noc neprespi,..pije caj,ale ked nechce veceru tak potom aj mlieko musime v noci dat,...

lucia006
27. mar 2014

Moj ma 17mes,pije mlieko v noci 2krat ,a mimo mlieka,sa budi este aj 10krat ,asi kvoli zubom ,splacom.

slnieckko
27. mar 2014

moj ma 19 mes a este nikdy neprespal celu noc pritom na flaske je bohuzial skoro od narodenia, stale sa budi po troch hodinach na mlieko tiez neviem co s nim, nerobi mi problem vstat a spravit uz som si zvykla ale nieje to dobre pre nich kvoli zubom a zaludku, ale ked skusim nedat ten krik pocut az na ulicu 😒 pritom cez den sa normalne stravuje, aj veceru zje o osmej ide spat a o 11-12, 3-4 a 6-7 je hore ako hodinky a pyta si, kolko x aj cez den pije lebo chce taky mliekofil je to 🙂

anicka87
27. mar 2014

@majka00 moj ma skoro 2 a pol roka a mozno mesiac-dva spava dobre, ze prespi celu noc. ale aj tak je dost noci ked 2-3x chce cajik. chce to len trpezlivost 😉

majka00
autor
28. mar 2014

Dakujem, aspon viem, ze nie len moj vstava 😉

gromkaver
28. mar 2014

juj, v pohode. moj ma 16m. a kojim ho 3-5x za noc 🙂,. aj by som rada prestala, ked mu dam UM, tak spusti rev a nrchcem aby starsieho budil. rovnako si neviem dat rady s tym, ze aj cez den spi 40-45min., ale kedze je este unaveny, tak musim vedla neho lezat a spi ako dudok... to moj starsi, tomu som davala od 11m UM a zovudil sa iba nad ranom, dala som mu vodicku a spinkal dalej a teraz, koksooo stale hore. mne nikdy dr. nepovedala, ze by mal prespat celu noc, to je individualne, kazde dieta je ine. ja by som ho chcela oducit od prsnika pomaly 🙂 ... drzim palce a neboj noe si sama...

kocurikpupcek
28. mar 2014

@majka00 my budeme mat coskoro 1rocik ale rovnako sme 4 aj 5x hore a nezaspi kym mu nedam prsnik. A to sa da hovorit este o dobrej noci. Ale su aj take kedy sme hore 10 a aj 15 krat (asi kvoli zubkom). No a takto fungujem uz 9 mesiacov. ☹
Vela som citala o spani babatiek, hladala rozne clanky, pchala do neho furt jest (kedze sa budil a pytal prsnik)ale bez vysledku. Budil sa stale a niekedy s takym upenlyvym revom. Vsade len mudre reci, ze 6 mes. dieta by malo prespat celu noc. Proste musis prijat ten fakt, ze dietatko hlada tvoju blizkost a bez TVOJEJ POMOCI nevie zaspinkat. (ono sa to da aj bez toho ale musis ho nechat vyrevat a na to ja nemam zaludok). Som na materskej, tak cas a energiu venujem najma jemu a basta. Su deticky, ktore su poriadni spaci a deticky, ktore nemaju taky dobry spanok.
Dokonca som v jednej knihe od MUdr Bukovskeho nasla, ze bla bla dieta od 8.mes. ma prespat celu noc a ked nie tak treba navstivit detskeho psychologa alebo neurologa. No pekne som sa najprv vyzurila, ze co to su za kecy. Ale neskor som sa nad tym uz iba pousmiala.

noname26
28. mar 2014

jeezis, co by som dala keby sa mala takto budila. moja rovnako stara sa budi skoro kazdu hodinu, je sice kojena a teraz niekedy zaspavame aj 3hodiny, toto je peklo. kasli na lekarov. toto je pekny spanok. a cela noc sa chape 5hodin vkuse, taky spankovy cyklus ma dieta. takze tvoje spi celu noc.