Pomooc žienky maminky, stretli ste sa niektorá s tým?
Mám trojročnú dcérku ktorá mi začala dá sa povedať z ničoho nič v noci plakávať, skrátka sa zobudí posadi na posteľ a plače, až usedavo plače, ričí. Dnes asi hodinu, aj viac, nemôžem vytipovať čo sa deje a začínam byť z toho dosť nešťastná. Nebadám žiadny problém ani zdravotný zeby bolesť ani sa cez deň nič také nestane, že by sa jej snívalo aj sa snažím zistiť čo pýtam sa rozprávam s ňou ale veľmi mi to veľa nepovie.. buď mi na dve protichodné otázky odpovie rovnako alebo nevie len chce plakať 😃😥
Mali ste to s detičkami aj vy niektorá podobné? Prešlo to? Zistili ste čo sa aj vtedy dialo?
@zienka21 chodi do skolky ci je s tebou doma? Spava sama? Ako dlho? Nezmenilo sa nic v poslednej dobe? Nevnima viac veci okolo seba? Mne totižto moja robi niečo podobne, ale neplace, len mi cestuje hore dole po posteli, prehadzuje sa... také male dieta si ešte nepamata, co sa jej snívalo 😉
Musis si k nej si lahnut, pomojkat, utíšiť ju. Dat jej pocit bezpečia.
@lienka.7 nie práve že nič z toho za to si zatiaľ prídem stratená.. nič nové nič sa neudialo čo by ju mohlo znepokojiť o ničom zatiaľ neviem, spáva s nami všetci sme pekne spolu ešte, aj doma nechodí mi do škôlky. To že trochu cestuje to tu bolo od malička takže to už k nám patrí ale z tohto som prekvapená. Dnes napríklad 😃 dlho dlho nepomáhalo nič žiaden pokus o utíšenie túlenie uspanie, nie ona nejde spinkať ona ide plakať a spustila ešte viac.. dnes sme teda len sedeli uslintali usoplili mamine celé tričko a plakali, až maminke bolo treba už veľmi cikať, plakali sme cestou aj na wc až sme zostali v kúpeľni pri kope prádla čo som nestihla dať ešte do práčky tak sme začali triediť veci, nachystali práčku a bolo po plači 😃 😍 moja nádherná aj takto nádherná len aby bolo všetko v poriadku
@zienka21 Mozno to je forma ziarlivosti. Snazi sa byt ako babatko, lebo vidi teba k nemu vstavat ked zaplace a tak robi to iste aby dostala tu istu pozornost. Skus jej povedat ze moze plakat kolko len bude chciet ze mama je tu s nou a vzdy ju utisi a pomojka.
Nemoze to byt nocny des? Hoci, ked komunikuje, asi nie 🤔 Resp komunikuje pocas toho revu, alebo az potom, ked sa trocha preberie?
Moja to robi len,ked ma prilis vela podnetov alebo nespi na obed. Preunava. To od mala. Zavisi ako velmi je unavena,niekedy sadne a place,viac ma vnima,inokedy vrieska a zvija sa,kadejake krce,triaska,a nevie sa upokojit..
@ivangeline áno aj ja trošku myslím že to bude asi toto najskôr i keď samozrejme určite nielen toto, sme aj nejaký prechladnutý a možno aj tie zmeny počasia slnečno dážď vietor posun času.. snáď je to tak rýchlo pominuteľné ako to prišlo 🙂
Plus ak sa jej niečo sníva, aj zo spánku mi pomrnká niekedy alebo len čosi povie neviem no.. tak som bola hlavne zvedavá aké máte skúsenosti iné maminky
@zienka21 nas mava este nocne desy.uz nie tak casto. trvaju cca pol hodinu. ruci, sklbe sa, nereaguje, ma silno zavrete oci, na rukach nechce byt, lezat nechce, sediet ani stat nechce. vacsinou nic nepomoze, ale niekedy sa preberie na zvuk telky. ked to prejde, tak v pohode zaspi alebo si kukneme chvilu rozpravku. mava to uz vacsinou len okolo splnu. teraz mal tusim sobotu a pondelok a dnes je spln
@zienka21 toto vyzera ako nocny des. Vela podnetov cez den, preunava, polrocny surodenec, spracovava to vsetko v noci.
Tiez sme si takym obdobim presli, ako to prislo, tak aj odislo. Pamatam si, ze syn vtedy nechcel nic, podobne ako pise @lyci , cim viac som chcela zasiahnut a utisit ho, tym horsie. Treba to len preckat, dieta vlastne spi, nereaguje na teba. Ked bolo najhorsie, pomohlo pretriet tvar vodou, prebral sa, nachvilu reval vlastne este viac, ale utisila som
ho, lahla som si s nim a zaspal.
@zienka21 nemá veľa podnetov cez deň?