Mile mamicky,
Nas 2r.syn sa posledny mesiac v noci budi s placom. Niekedy prespi aj 2 dni celu noc, inokedy sa medzi 0.00-1.00h zobudi s placom - zrejme zive sny, nepomaha ziaden upokojujuci prostriedok, chce ist prec z izby /spava s nami/, chce sa hrat...no skratka vymysla. Reve z plnych pluc, takze to vsetci susedia pocuju. Place niekolkominut v kuse, potom ho ten amok prejde, lahne si k nam, hladkame ho, spievame mu a do hodiny zaspi. Malemu idu posledne stolicky, navyse posledny tyden pokasliava, dusi sa hlienmi tak je pochopitelne, ze sa s tym nevie vyrovnat. Dovtedy prespal od 4.mesiacov celu noc. Berieme to tak, ze je to take obdobie a musime vydrzat, hoci spavame 5-6 hod. denne. Problem je ten, ze pod nami byvaju susedia s 9r. chlapcom. Najskor sa na maleho stazovali, ze vstava skoro rano /to bolo okolo 5.30-6.30/ a beha po izbe, pripadne v nestrazenej chvili suchne v kuchyni stolickou, alebo sa hra s niecim co tukne, buchne...ok...akceptovali sme, aj ked ten kto ma take aktivne dieta pochopi, ye niekedy je o drzku byt na 5 miestach naraz kym si clovek spravi aspon rannu hygienu. Teraz zase sused prisiel, nech s nim nieco spravime, lebo ich syn nemoze spat, ked maly v noci place. Lebo vraj place v noci aj 3-4 hodiny v kuse a trva to uz 4 mesiace 😕 Tak som ho velmi rychlo uviedla do obrazu, ze to trva tak max. mesiac a v noci par minut, kym sa ukludni, ze robime, co mozeme a tiez nas to netesi, ale ma take obodbie a neviem s tym nic spravit. Na otazku, ako to riesili oni, ked maly v noci plakal, bol ticho...Tak bud nikdy neplakal, alebo uz zabudli. Pamatam si este na obdobie ked som ja bola tehu a nad nami rovnako stary chlapcek noc co noc takto hystericky plakaval. Tiez som sa budila, ale brala som to tak, ze je to dieta a oni za to nemozu. Naozaj ma prekvapuje fakt, ze sa stazuje niekto, kto sam mal male dieta. Vraj to vyzera tak, ze ho nechavame vyplakat a my spime dalej, tak toto ma zaklincovalo. To ktoreho rodica tesi, ked jeho dieta place a pokojne spi dalej?!? Moja otazka znie, co robite v noci s placucimi detmi vy? Snad si nemysli, ze mu zapcham usta ponozkou 🙄
@iwesska rob s dietatom to co robis doteraz a susedom kup stuple do usi. Sami maju dieta a nechapu to tak tam nie je o com sa bavit. Predpokladam ze sa budu viackrat stazovat. Raz bude maly behat inokedy si spievat nahlas vo vani ci hrat na klaviri. Ja by som im povedala ze bohuzial nemam tak dokonale dieta ako oni a bohuzial aj place.
Chapala by som ak by sa prisli stazovat ked deti behaju po byte a dupu ako stado volov. Ale stazovat sa ze vam place dieta je troska sisi.
ja som nekonfliktný typ a radšej držím usta ale toto keby prišli susedia s týmto asi by som ich poslala do... preč . tak by som nakričala že by už viac neprišli to čo maš to dieťa zakryť paplonmi aby ho nepočuli? prepana to čo je za suseda... 😠
suhlasim s irriss - ak ešte pride povedz mu že nech je rád že je to len takto že ak chce velmi tak budete hlasní ešte viac...
Nepatri to sice k teme ale bola tu tema o cestovani a lietani malych deti a nejaka baba sa ozvala ze nech si laskavo v lietadle utisime svoje deti. Ze niektore revu aj celu cestu. Tak ta ma dojala. Asi este nemala deti. Vasi susedia maju a aj tak nemaju stipku porozumenia
netrap sa kvoli susedom, ja mam sameho nervaka v panelaku a na moje prekvapenie sa ku kriku od nas nevyjadruju zle, vraj deti placu a musia z toho vyrast 🙂)) staraj sa o synceka a susedovi slusne povedz nech sa stara o seba, takemu malemu dietatu nevie clovek len tak rozkazat nech je ticho, lebo ujo sused nema kusok pochopenia...
@iwesska
My mame podobny problem ... Vzdy ked sa prisiel niekto stazovat, tak som mu milo, s usmevom na tvari (bez ironie a sarkazmu v hlase) povedala ze urobime vsetko preto aby sme deticky utisili. No, samozrejme ze som na nasom spravani nic vyznamne nezmenila. Ver ci nie po case ich to vsetkych prestalo bavit a mam klud.
Hej, a este sused ktory byva pod nami zacal jeden cas vyklopkavat na strop, a vtedy som si obula opatkove topanky a trosku si po byte s detmi potancovala . No... rychlo pochopil ze tudy cesta nevede ...
@irriss Tak ja som sa teraz tak dobre nasmiala 😀 Ale velky kus pravdy je v tom veru. Inak spievame potichu, tak to by nemal byt problem 😀 V podstate sused ako prisiel, tak odisiel bez argumentov. Je predsa nieco ine ked sa niekto opravnene stazuje, ze moje dieta robi nieco umyselne, ale aby mu niekto diktoval, kedy sa ma plakat, smiat, kaslat, tak to je aj na nas moc. Pritom on je vesele dieta, sice aktivny, ale tak ako vie plakat nahlas tak sa dokaze cely den vyslovene prerehotat. Neviem co by robili, keby sme mali take dieta, co od narodenia nespava takmer vobec. Najlepsie je, ze teraz som chora aj ja, smrkam, kaslem...takze zajtra budem na vine zase ja 😀 A este lepsia bodka je, ze oni este netusia, ze planujeme druhe, takze tu bude este veselsie 😀 Inak oni su taki nekonfliktni ludia, pokym sme nemali maleho, tak nebol problem, aj pokecali a teraz nas uz ledva pozdravia a ten ich maly ked je sam a nas vidi, tak sa cely vyplaseny otoci chrbtom a nezdravi vobec. Tak ked uz tak prevychovavaju ine deti, mohli by aj to svoje...
@iwesska o tomto je zivot v panelaku. Ja by som susedov neriesila, lebo budete nervozni este aj z toho. Ked sa tam stahovali, museli pochopit,ze tam zrejme budu aj rodiny s detmi. A deti plakavaju. Nerobite im nic naschval. A to,ze rano maly beha - keby mali dochodcov, co chodia o palicke,tak tym tiez zakazu rano chodit po byte? Proste sa s tym musia zmierit.
to co mate za suseda?ak chce sterilne ticho, nech si kupi dom...ja nechapem takychto ludi, ved ti neprekrici celu noc a nerobi to naschval
@katy1979 Ved prave, my sme tiez raz boli povedat susedom hore, ze nech su decka tichsie, ale tak oni tam 10r a 3r tyzden v kuse okolo 19.30 driblovali basketbalkou po parketach v obyvacke...potom uz prestali, este aj otec vlastny im vynadal, ze aspon vidia aky bordel robia 🙂 Tak toto keby povedal, tak to beriem ako opravnenu kritiku, ale nabuduce mi pride povedat co? Ze sa nahlas smeje? Ale este mame eso v rukave - dalsieho drobca na plane, to bude zurka ked zacnu plakat spolu 😀
@iwesska no akoze ja mam mimi az za par...ale nech sa paci,byvanie na dome to isti 🙂 to uz je riziko byvania na byte
@amouramour Vsak maju chatu, tak sa maju ist kde vyspat, keby bolo najhorsie 😀 Nechapem, ze ked sme prerabali byt nebol taky problem, ale nas maly im nejak lezi v zaludku 😒
@iwesska Ak sused, ktorý má dieťa nechápe, že deti aj plačú aj keď zrovna to jeho možno bolo zlaté a bezproblémové, tak nech ide bývať do domu, tam bude mať kľud podľa svojich predstáv. Odporučila by som mu zabezpečiť štuple do uší a bude mať kľud. U nás v dome pod nami, ale nie rovno, každú noc plakávalo dieťa, bolo leto, vetrali sme všetci a tak to dieťa bolo počuť riadne, ale neriešim to tak, že sa idem sťažovať, že sa nevyspím do práce, veď je to dieťa, ktoré to nerobí naschvál, ale malo možno rovnaký problém ako tvoj syn a tak treba čakať, že ho to raz prejde. Ak by môj sused prišiel s niečim takým, tak mu asi poviem, že keď my môžeme tolerovať to vaše klátenie priateľky o polnoci rovno s posteľou do steny, tak vy môžete nášho syna 😀
@adka0029 Ved my sme taki nekonfliktni, s kazdym sa snazime byt za dobre a toto mame za to. Mm mu hovori, ze my sme si toho vedomi, ze to je pocut, tak ho berieme aspon do inej izby a on mu na to povie, ze to je jedno, ze to je pocut vsade. Tak ani tak ani tak...nuz veru...si velmi zvykli na dochodcov, ktori tu pred nami byvali. My sme tu len 3 rok a ked bol ich maly vo veku naseho tak babka tu maximalne papucami suchala po izbe...ale casy sa menia...presne o tom je panelak.. Fakt sa tesim az budeme mat dalsie 😀
@adka0029 my mame podobyn problem, staci aby sa syn (20m prebehol 5x po izbe a suseda uz trieska zmetakom do stropu, pride vynadat ze si mame s dietatom nieco robit....ale co to uz nepovedala. sme z toho na nervy vsetci, manzel stale okrikujem maleho oby bol potichu, ale vysvetlite tak malemi dietatu ze nemoze behat, hrat s s hrackami, lebo vsetko robi hluk...s takymi ludmi, co to nechapu sa proste po dobrom vyjst asi neda.
@iwesska tak to je presne nas pripad. Nas 20 mes synator spava tak isto, ak nie horsie. Vecer o 7mej vytuhol a donedavna sme vstavali niekedy aj o 4 rano. tak tu hodinku sme ho dokazali zabavit v izbe, aby nebehal, ale viac urcite nie. No a tiez sa nam susedia co byvaju pod nami stazovali...na oplatku som im ja povedala, ze oni maju doma staru babku ktora nepocuje a vecer sa nam celym bytom ozyvalo co sledovali v telke. mala som prehlad ake pribehy idu v modrom ze neba...No a v poslednych tyzdnoch sa budieval v noci s hysterickym placom a tiez chcel ist hopa a hrat sa. Nepomaha nic - len plac a plac. Isli mu ocne zuby. A potom zapal usi...No pozeraju po mne ako by sme ho doma tyrali.. Ale co s nimi? nic, ignorujem ich. Ja viem, ze robim co mozem, predsa je v mojom zaujme utisit si dieta aby bolo spokojne a tiez aby sme aj my mohli spat. Starsi syn sa na to obcas zobudi, ale nestazuje sa a dcere sme kupili stuple do usi 🙂 a ´bolo vybavene. Susedia nad nami nas vzdy zastavia, ze ahoj ty kriklun, ze aj ich pes sa na to vnoci budi a pobehuje po byte 🙂 , ale chapu to, ved je to dieta. Nemozes byt s kazdymi susedmi za dobre, to sa neda. Ty vies ze robis co mozes, tak si ich nevsimaj. Alebo im hod do schranky stuple do usi - ze pozornost od susedov
U nás sa nikto nesťažoval vedia že naše deti sú živé ,ja sice bývam na prízemí čo má výhodu rusime len myši, ale deti sú deti moja staršia dcérka bola do pol roka uplakana veľmi plakala v kuse od 15.00 do 2.30 nedala sa nijako utíšiť a nik sa nesťažoval aj keby chcel určite by nepochopil a ak bymal problém tak by som mu dala že vyskúšaj si či by tvoje dieťa utisala ona a ver mi,že by to vzdala do 3 minút mama je mama a ver mi ty to vieš najlepšie a ked plačú nie vždy sa dá dieťa utíšiť a hlavne kašli na susedov nestoja za to a ked sa im nepáči nech idú preč oni
@andrejka1974 Tak to keby nam maly plakal tolko co tvoja, tak by na nas asi trestne oznamenie podali 🙂 Ved som hovorila muzovi, ze ked sa najblizsie zase tak zobudi, tak im pridem zabuchat, ze robime co mozeme a neda sa utisit, ci to mozu skusit oni 🙂 Myslim, ze by nam ho velmi rychlo vratili 🙂 Oni si snad myslia, ze mna to tesi, ked miesto spanku si musim tisit dieta. A sama viem, ked som chora, ze staci ze ma nieco zobudi, tak som aj hodinu, dve hore, nez zase zaspim a najdem si polohu v ktorej nekaslem. A co take male dieta, ked pocituje diskomfort. Je mu je jedno, ci je obed, alebo polnoc, vsetko dava najavo krikom. Navyse denne chodime von, aby si vybil energiu. Teraz sme uz vyse tydna kvoli chorobe neboli a je to na nom poznat. A ze toto ludia nedokazu pochopit, to mi ostava rozum stat. Sa mi nechce verit, ze mali take ukazkove dieta, ktore nikdy neplakalo, nebehalo, nebolo chore...len to bolo ine, lebo to bolo ich 🙂
@zrka No vidis, ty to chapes, lebo mas to iste, ale pokial to niekto nezazil, tak nechce verit. Ked uz prisiel so staznostou, mohol prist aj s navrhom na riesenie, lebo stazovat sa dokaze kazdy. A je smutne, ze svojho maleho, hoci je jedinacik vedu k tomu, ze to, co robi ten nas, je zamerne zlo a preto nas treba ignorovat. Akurat z neho vyrastie rovnaka netykavka.
@iwesska ahoj, my máme niečo podobné s našimi susedmi...oni sa sťažuju, že malý behá po byte a hrmoce s hračkami, hlavne s motorkou tak nám párkrát trieskali zrejme metlou do stropu, malý sa normálne zľakol a bál sa čo len pohnúť, tak sa manžel naštval a keď ich stretol pred panelákom, tak sa narovinu spýtal, či majú nejaký problém...tak vraj áno, že to hrozne počuť ako sa malý pechorí po byte s tou motorkou o pol jednástej, vraj je to neúnosné..tak ich manžel hneď vyviedol z omylu, že malý je už o desiatej v posteli, tak asi ťažko behá po byte a nemôže ho predsa uviazať o stoličku a nakoniec to zaklincoval, že do desiatej si môžeme robiť čo chceme...tak vytočený sused ho upozornil, že bude vrtať vrtačkou, aby sme vedeli aké to je...na to mu manžel s kľudom povedal, že pokiaľ to bude robiť do desiatej hodiny, tak si môže rozvrtať celý byt lebo nám je to fuk...odvtedy už nebuchotali...pritom sami majú už síce dospelého syna a asi desaťročnú dcéru..to akože oni deti priväzovali k radiátoru??...niektorí ľudia by mali ísť bývať do lesa a nie do paneláka...🙂
@iwesska ahoj, nedaj sa zastrašovať susedmi lebo naozaj je to tak, ako tu už niekto písal, že sťažnosti sa budú stupňovať, ak si to necháš. Ja som to zažila, chvalabohu, nie osobne, ale vedľa nás v paneláku bývala stará pani a nad ňou mali malého chlapčeka, tak začala, že dupe, potom, že kričí, proste stále jej niečo vadilo a sťažovala sa, potom som raz počula cez dvere veľký krik, otvorím dvere a tá susedka nad ňou, mladá kočka na ňu úplne zúfalo ziapala, či je normálna, že čo jej búcha ráno o 11tej, keď ona zapla mixér a robí krém na koláč !!!!!!!!!!! Vtedy som povedala starej, že to snáď nie je normálne, čo ľuďom už vadí a zavrela dvere. Ale tú mladú som ľutovala statočne.
@iwesska Ked je sused nervny mal sa nastahovat na najvyssie poschodie. Holt, to su nastrahy panelaku a s t ym sa musi zmierit....pako. Ved robite co mozte, takze sa tym neznepokojuj 🙂
@iwesska Susedia zabudli, že mali malé dieťa a už úplne zabudli, že práve susedia boli sami malé deti. To by o tom mohli rozprávať ich rodičia. Nerob si z toho nič, to všetko prejde a susedov ignoruj. Ešte príde čas, že sa situácia obráti. Môže sa stať, že ešte môžu mať malé dieťa, alebo ich synáčik za pár rokov príde do puberty, samé párty, hudba plný dom a čo potom? Asi za dverami určite nebudú stáť práve spomenutý susedia. Tiež sa mi syn budí niekedy s veľkým plačom, idú nám stoličky a na susedov nereagujem. Máme starší pár pod nami a už im nezostáva nič iné len toto obdobie prečkať.
my mame v panelaku blbe steny a dve deti k tomu, susedia dosli tak az po roku a pol sa stazovat ze je to uz neunosne- plac deti, ze ci ich nedame do druhej izby - mame spolocne spalne so susedmi...deti uz davno spali v detskej..noo a hadzali take argumenty ze boli na chate kde deti v noci spali celu noc...dokonca s nim dosiel sused co caka sam dieta - hlbsie mu uz do zadku ani nemohol vliezt... atd. a ceresnicka deti plakali prave ze boli chore a my sme riesili 40teploty a zabaly a nic nezaberalo az atb ked im predpisali... no hotove peklo a do toho pride sused ...ale v tej chvili ta nenapadnu padne argumenty len odpovedas na tie ich hovadiny ...dufam ze uz nedolezie sa stazovat...
@danielamg No presne, ked je cela rodina chora, nevyspata, tak ma akurat tak zaujima ako sa vyspali oni 🙂 Teraz ked bude maly plakat, tak mu poviem zakazdym nahlas: "Neplac, lebo ta zanesiem k susedom..." 😀 Aspon budu pocut, ze som sa mu snazila dohovorit a nebudu mat ziadne argumenty 🙂
@iwesska
Priste rekni sousedovi, ze kdyz se nedokaze smirit s zivotem v panelaku, ze se ma odstehovat na samotu...
Ze preci ON se rozhodl pro zivot v panelaku 😉
Taky nechapu, proc prave lidem, co maji deti,vadi deti.. ☹
Nebude to nakonec tim, ze mu vadi to Vase zpivani?? 😀 😉
A nezapominej!! Ty mas vyhodu!! Jsi nad nim..tudiz kdyz by mne jeste zlobil..jezdila bych zidlema z pokoje do pokoje dokud mi to povoli "domovni rad"..V techto pripadech je nejlepsi dat klice a lzice do rucicek nasim detickam a rict jim, ze radiatorove topeni je jako piano-klavir...
Pokud se zacnes limitovat a bat, ver tomu, ze bude sve pozadavky stupnovat. 😉 😠 ja bych ho nechala si zvyknout na "horsi"..aby pak za "normalni provoz" byl stastnym a vdecnym sousedem..