Nočný plač a malá potreba u štvorročnej

gabika87
18. apr 2017

Ahojte. Chcem sa opytat ci zazivate nieco podobne alebo je to na lekara.
Dcerka, teraz 3,5 rocna velmi casto v noci place, ked ma ist cikat.nepocika sa, place a my prideme k nej a odvedieme ju na wc.niekedy ide aj sama, ze o nej ani nevieme.ale velakrat tomu predchadza plac.
Avsak co sa stalo tuto noc, stale som z toho trochu laknuta.zacala tak ako predtym plakat a kopat noham, ze chce cikat.ale ked sme k nej prisli tak vyskocila z postele a dostala doslova hystericky zachvat.ani dotknut sa jej, ani prihovaranie. Kricala, nereagovala na nas, behala ako splaseny kon po byte. Ked nic nezaberalo ani po 10 minutach muz ju zobral na ruky, ze ju osprchuje, najskor hysak vygradoval ze takmer ani nedychala a jed bola jednou nohou vo vani tak povolila a chcela ist na zachod. Stale vsak mala take plytke dychanie a plakala ale uz komunikovala. Ked sme sa jej spytali ci sa nieco stalo tak zacala hovorit o sne s kacickou.
Potom uz sa ukludnila ale nechcela spat sama.
Stretli ste sa niekto s niecim podobnym?
Dakujem

eeffka
18. apr 2017

@gabika87 bezny zivy sen, zasvietit zobudit.

gabika87
autor
18. apr 2017

@eeffka svietilo sa u nas, aj sme ju nahanali po byte hovorili nahlas na nu
Ona mala otvorene oci ale absolutne nereagovala na nas
No ak to bol len sen tak to by bolo to najmenej

eeffka
18. apr 2017

@gabika87 a co myslis ze to bolo? chapem ze prve dieta, skusenosti zrejme taketo nemas ale o nic nejde
takych noci este bude.. po navstevach, po akciach... aj ja som bola mlada matka ale ked budes takto prezivat kazdy zivy sen zachvilu budes u lekarov so sebou.
Behala, kopala, vrestala...inak davat spiace dieta do vane je fakt na poklepanie po cele... a vstala a prestala. Naco vyrabat problem kde nie je?

sardinka336
18. apr 2017

@eeffka polovica problémov tu na koniku je ,,vyrobená,, ako tento...ako ten či dieta v noci ked spí v zavinovačke ,,motoricky nezaostáva,,....to dieta sa ani nestihlo zobudit a preto reagovalo pre rodičov neprimerane. Ja som to zazila s dcerou v lietadle....kopala nohami a rozhadzovala rukami okolo seba, evidentne bola neprebrata, vedomie nebolo ,,naštartované,,. Pevne som ju zdrapla a budila ju. Potom uz bolo ok. Na lekara to iste nie je...ale ako vraviš, ked bude rodič prezivat kazdy prd dietata takto ze zaklada diskusaky tak za chvilu bude potrebovat sam cvokara.

gabika87
autor
18. apr 2017

@sardinka336 ako zeny vy ste fakt uz komoletne? Ak ste si nevsimli toto je diskusne forum a nikde som sa nedocitala na.ake temy sa tu smie diskutovat a na ake nie. Bola to pre mna prva skusenost tak som sa chcela poradit a ukludnit, kedze som nevedela ze je to bezne. Ale namiesto toho aby ste ma adekvatne ukludnili ze sa nic nedeje a je to normalne tak idete zhadzovat. Ako empatia vam asi nic nehovori. A ak chcete opat utocit, tak radsej ani nereagujte.

anabeth
18. apr 2017

spinká tvrdým hlbokým spánkom, tlak na močový mechúr cíti podvedome a to jej vytvára ťažké sny... skús jej večer obmedziť pitie a močopudné potraviny,- citrusové, uhorka... pozri na google
ak piť tak len trochu vody ( nalej menej do pohára ak je zvyknutá všetko vypiť) určite nie čaj- je močopudný
pitný režim rozlož na celý deň, deti, ktoré cez den málo pijú majú až večer pocit smädu

anabeth
18. apr 2017

a chápem vašu bezmocnosť ale taký šok ako studená sprcha jej môže sposobiť vážne nasledky na psychike- začne sa pocikávať, zajakávať...to neriskujte... určite na nu hovoriť, jemne potriasť, chytiť do pevného objatia, zapáliť svetlo - skor či neskor sa musí prebrať

gabika87
autor
18. apr 2017

@anabeth dakujem. Tam ani neslo o studenu sprchu. Sme jej chceli namocit nohy a tvar samozrejme teplou vodou aby precitla.no skusim jej to nastavit tak aby mala dostatok casu sa vycikat pred spanim.a este raz dakujem za podporu.

simca06022011
18. apr 2017

Nam toto bratranec robit, chodil a vacsi sa aj vycikal hocikde.. do dnes pochoduje v noci, rozprava a odide neskor do postele sam... (samozrejme uz sa nepocika :D ), moja sestra zase veselo diskutuje... upravit pitny rezim vecer, vycikat a dat spat.. a v noci ju iba odsikovat na wc a nechat tak... nehysacit, nehrkat, nevrieskat, nesprchovat..a j tak to nepomahalo do teraz, ci? 🙂 bud ju skusit normalen zobudit, ale ak nema hysaky iba ju dajte vycikat a vrattte do postele ako doteraz. Ja osobne ak by sa take kriciace amoky opakovali, by som sa na to lekarky opytala, nedalo by mi to.. proste nech to akokolvek povazuje niekto za normalne, ak by jej to nepreslo aspon by som sa tam isla informovat co s tym. Ja by som sa zblaznila mat to doma... uz bez toho mam o nicom spanok :D

evitka83
18. apr 2017

@gabika87 moja dcera sa tiez takto niekedy budi, ma 2 r, 9 m. Spusti strasny krik hystericky, ani sa jej nemozem dotknut nejaky cas, len pri nej sedim a hovorim na nu. Dokaze tak revat aj 20 min v amoku. Potom sa asi nejako zorientuje a pyta sa na ruky, ked sa ukludni ide spat dalej, ale mame take noci aj niekolko krat do tyzdna. a kedze nevie dobre rozpravat, nepovie mi, co sa stalo. Pokial to nema nejaky vplyv na denne spravanie, nejak to neriesim. Asi je to skratka vyvojova faza u niektorych deti. Stava sa to iba v noci, ked ma hlbsi spanok. Pocas poobedneho spanku s tym nemame problem.

gabika87
autor
18. apr 2017

@simca06022011 toto sa nam stalo 1x v takomto rozsahu. Sme ju chceli normalne posadit na wc ako zacala plakat ale ako sme ju oslovili presla do hysaku. K tej sprche ani neprislo.lebo zacitila asi mokru vanu a hned na to zacala reagovat.

ivanapetrasova
18. apr 2017

Mam syna 4 rocneho, na noc sa odplienoval pred cca 4 mesiacmi (prestal sa pocikavat, povedal aby som mu už plienku nedala. Takže žiadne stresy, tlak) a robil presne to iste - namiesto vypýtania sa cikat, začal plakať. Najprv som sa zľakla, pýtala sa ho čo je, on stále len opakoval že nevie. Vtedy mi došlo že asi cikať. Tak som ho zobrala v polospánku dala cikať odniesla do postele a spal ďalej. Robil to každú noc. Už som sa nič nepýtala len dala cikať a naspäť spať. Hneď po cikanie prestal plakať. Teraz už malokedy cika v noci, už mu netreba, vydrží. Ale keď treba tak stále začne mrncat. Keby som na neho začala rozprávať tak sa mozno dostane aj do takého stavu ako u vás. Má hlboký spánok ktorý sa mu strieda s fázou živých snov... Už sa stalo aj také že sadol na posteli a plakal že ho tlačia lyžiarky 🙂 vždy ho len potichu dám ľahnúť a poviem že už môže spať že už je ok. Spíme spolu čiže viem hneď "zasiahnuť". Myslím že sa nemáš čoho báť 🙂 ale chápem ťa úplne. Ja som bola tiež vystrašená či mu niečo nie je keď to začal robiť.

siska53
18. apr 2017

@gabika87 nasa sa tiez budi,ked jej treba b noci cikat s placom.
A podobne stavy,ze nevysvetlitelny rev mava aj ona,nikde sa nevie usadit a tak. A maly to tiez maval obcas do urciteho veku,potom.to vymizlo.

ukulela
18. apr 2017

@gabika87 @anabeth ked caje nie, tak ani napr medovkovy - na ukludnenie? alebo tie detske na dobry spanok?

0silvia0
18. apr 2017

@gabika87 ono toto niektoré deti mávajú. Je to pocit, ako keď sa nedokážeš prehodiť zo sna do reality a sen sa ti mieša s realitou a nevieš kde vlastne si. Je to také zúfalstvo s beznádejou... U môjho syna zaberalo pustiť mu detské pesničky, ktoré sme mali natočené na videu. Nič iné ho nedokázalo prebrať...

jana_eyre
18. apr 2017

Verim ze zazit nieco podobne, tiez by som bola v soku.. Ja som take prudke hysterie zazila pri prvom synovi, ale bol len rocny, asi 10min som ho nevedela utisit a to bol teda iny rev.. Nebolo mi vsetko jedno..

Inak dcera je rovnako stara ako tvoja a ma teraz obdobie bojov zo sna, krici, kope a place.. Len teda nebeha.. Podla mna to je take obdobie, neboj.. Ak sa taky extrem bude opakovat, tak to spomen dr..

anabeth
18. apr 2017

@ukulela nemusí byť zlý nápad, treba to naštudovať heh, nikdy som to nepotrebovala, poznám len učinky byliniek ktoré bežne používam (chripka, kašeľ, viroza, trávenie)

gabika87
autor
18. apr 2017

Dakujem vam za podporu. Uz viem ze to teda deticky mavaju.tak len vydrzat.
Pekny den vam prajem