Ahojte, mám 2,5 ročnú dcérku, ktorá sa nám začala budiť v noci s nekontrolovateľným plačom a dosť často sa to opakuje, doslova a dopísmena ju musím zobudiť lebo inak plače na ratu a vôbec nereaguje na to, čo jej hovorím. Nemáte s tým skúsenosti? Vďaka za radu a pomoc.
my to toto máme každú noc, plače, vrieska zo spánku, aj niekolko krát za noc. ona nám potom ráno povie ze sa jej snivali škaredé sny. tiež neviem ako to riešit, možno detská psychologicka. ale už máme toho dosť, lebo spi s nami v spálni ona aj mladšia dcérka a tú pravidelne budí :(
Pozname. Moja to mava z casu na cas cca od toho 2,5 roku. Pomaha kludny vecerny rezim, ziadne nevhodne rozpravky ci hadky, citame si spievame uz v posteli, aby isla spat co najviac v pohode. Musime uz uplne prebudir, ona ani nedokaze vtedy rozpravat len sa strasne trasie a velmi place. Vypozorovali sme to ze horsie je ked mala cez den prilis vela vzruchu, tiez ked na obed nespala. Alebo ked ju nieco velmi vystrasilo. Ak povies dr, su aj nejake homeopaticke kvapky, my sme ich zatial nekupili. Pomaha na malu chvilku aj rozpravku zapnut..
Nebudú to zadné stoličky?
Moja dcérka ma 3 roky a plače zo sna 2-3x do týždňa. Prídem k nej, pohladkam ju a poviem, že všetko je ok a že ju ľúbime. Zvyčajne potom prestane. Sú to sny, spracúvajú zážitky, ktoré za deň prežili. Viem, že prežíva veselé príhody a pekné veci a pred spaním nepozerá Dextera, ale aj tak ju to môže desiť, keď sa jej to zmieša dokopy. Veľa trpezlivosti želám.
aj nas syn to robi, niekedy kazdu noc, inokedy nic. ale skor krici zo sna ako place. asi je to normalne
moja najstaršia to robila keď bola malá bolo to cca od dvoch do dva a pol roka, tiež vrešťala ako divá, žiadne pekne reči ani nič nepomáhali, len zobudiť, dodnes neviem z čoho to bolo, nemali sme v tej dobe žiadne hadky, problémi ani nič podobné, rozprávky taktiež nepozerala, potom to prestala robiť, sama od seba, nepodávali sme žiadne lieky....
neni to nahodou z ockovania? taka neziaduca reakcia co sa neskor prebudza?
Dieťa spí, má sklenený pohľad, ráno si nič nepamätá a tvrdí že sa mu nič nesnívalo. Vačšinou sa to stáva tak 4 hodiny po zaspaní. Ak je to také tak ide o nočný des. Je to psycho somatické ako napríklad námesačnosť. Súvisí to s nedozretou nervovou sústavou. Treba nájsť spúšťač. Môžu to byť rozprávky pred spánkom, televízia, .... Príliš veľa vnemov a podnetov.
My sme mali tento isty problem asi pred dvomi mesiacmi. Syn ma teraz dva roky. Tiez sa v noci budil okolo druhej az tretej a nekontrolovatelne plakal. Nevedeli sme co s nim, nic nepomahalo. Potom mi poradila kolegyna v praci - detska psychologicka, aby sme vyskusali zakazdym zapalit sviecku - dieta sa pri pohlade na plamen sustredi na nieco ine a rychlejsie sa ukludni. My sme si zacali taky vecerny ritual, kedy sme si zapalili sviecku, resp. aromalampu bez vone kezdy vecer uz pred spanim. V noci ked sa zobudil a zase plakal tak sme mu povedali, ze si zapalime sviecku, potom sme ju zapalili a cuduj sa svete sa naozaj ukludnil a po chvili zaspal. Po niekolkych dnoch si uz v noci sam s placom sviecku pytal. Robili sme to tak asi tri tyzdne, teraz sviecku uz nepotrebujeme, Lucasko spinkava bez problemov. Niekedy sa zobudi, ale uz nekontrolovatelne neplace.
nas sa tiez sem -tam v spanku place,....neviem,tiez ze co to moze byt,...