Nočný des u bábätka, čo s tým?

arcticcode
30. aug 2019

Chlapcek zaspal o 21:15 a teraz sa za velkeho a zalostneho plaču zobudil, plakal silno a nedal sa utisit, trhal sa od prsa, ale povedal by som, ze bol hore. Chodil po posteli, očká otvorene. Teraz lezi medzi nami a asi buva, cela tato parada trvala asi 20 minut. Pocas placu zrazu prestal a zacal rychlo dychat (asi 5 sekund), potom zase plakat. Co to je a co s tym?

3petka
30. aug 2019

@arcticcode môže to byt nočný des. Môj to mal asi od 8 mesiaca do cca 1,5 roka. Vždy okolo 1 hodiny v noci neuveriteľný výkrik no plač skoro žiadny. Po utíšeni znová zaspal až do rana.

arcticcode
autor
30. aug 2019

Lenze pri nocnom dese by mal spat ne? Nas bol uplne hore, zmurkal a chodil po posteli, sadal si

sandri
30. aug 2019

Moze to byt nocny des. Syn to mal parkrat. Na prvy pohlad sa zdalo, ze je hore, mal otvorene oci, odtlacal nas od seba, ale v skutocnosti bol niekde medzi spankom a bdenim. U nas pomohlo zazat svetlo, chytit ho okolo pliec a riadne nim zatriast a razne mu hovorit "zobud sa". Bolo uplne vidno, ked sa zrazu z tohto stavu prebral a uplne sa ukludnil. Kamoska to zazila ako dospela a popisovala to ako neskutocnu hrozu, ktora ju cela premkla a ze ona si vobec neuvedomovala, ze krici, len sa zrazu prebrala ako nou partner triasol. Az ten jen povedal, ze asi 5 min nepricetne vrieskala na cely byt.

eliska13
30. aug 2019

@arcticcode to skôr prežíval niečo vo sne môj syn sa tak budieval po hodine, hodine aj pol po zaspani.des máva horšie príznaky skôr deti kričia zo spánku, rozprávajú, nevedia o "sebe," sú v polospanku

galioska
30. aug 2019

Môže to byť ten nočný des, nášho sa to držalo dosť dlho asi do 4 rokov, veľmi citlivé sú takéto deti, zmena prostredia, silné zážitky ...

galioska
30. aug 2019

@arcticcode nemusí späť, nad to mával rôzne, oči otvorené, lozil po posteľ, niekedy chcel z nej zliest, niekedy rúčky hore a maminka,ocinko do toho, niekedy len plač a trasenie sa a potom ako keby úľava, prdol si niekedy a spal ďalej, pomáhalo svetlo a pomalé prebratie....každopádne je to hrozna skúsenosť kto zažil...

arcticcode
autor
30. aug 2019

Teraz uz pekne buva seginiatko nase, ale bolo to strasne no. On spi pri zazatom avetle, takze s tym si moc nepomozeme

saluda
30. aug 2019

@arcticcode ak to bolo cca 1,5 hodiny odkedy večer zaspal, tak bol vo fáze plytkeho spánku, možno sa mu len niečo zlé prisnilo a trochu viac to prežíval. Pri nočnom dese, ktorý býva tiež v tej fáze, to trvá dosť dlho, kým sa dieťa ukludni, nekomunikuje, iba kričí a plače. Nás starsi to mal do cca 3 rokov. Mávajú to skôr citlivejšie deti a hlavne vtedy, keď mali cez deň priveľa vzruchov, alebo primálo spánku. U nášho ten nedostatok spánku hlavne keď už cez obed niekedy nespal, tak večer prišiel des takmer bez vynimky. Nepomáhalo nič, ak sme ho prebrali, tak sme ho este dlho museli ukludnovat. Neskôr sme už iba pri ňom boli a tíško ho chlacholili, odznelo to takto najrýchlejšie. Ale možno to má každé dieťa inak, sledujte ho a skusaj te, čo najlepšie zaberie

moonlight1210
31. aug 2019

@arcticcode ak bezne spava pri zasvietenom svetle, mali by ste ho postupne oducit. Nevplyva to dobre na spanok, ani mozog.

U nasich deti som tiez zazila parkrat nocne desy. Zrazu uprostred noci strasny vresk a plac. Boli zobudene, ale nevnimali nic, nedali sa utisit. A potom, po par minutach, ako to prislo, tak to uťalo, padli na vankus a v sekunde spali dalej. A rano usmievave, akoby sa v noci nic neudialo.

Mm mi tvrdi, ze raz (ked sme spolu este chodili) som toto mala aj ja. Ze uprostred noci som sa zobudila s hroznym krikom a chcela utiect z domu. Ledva ma vedel udrzat a to je o dost silnejsi ako ja.
Na nic som nereagovala, len kricala a sklbala sa, aby som mohla ujst. Tak mi nakoniec dal facku. V tej sekunde som stichla, padla a spala, akoby nic nebolo. Ja si to ale vobec nepamatam.
Podobny stav, len velmi kratky, som mala na intraku, ako mi povedali spoluziacky. Ked som sa vraj uprostred noci posadila a s hroznym krikom niekoho volala akoby mi slo o zivot a volala ho tak na pomoc, len nerozumeli meno. A po par sekundach som zrazu zas padla a spala dalej, zatial co oni dalej sedeli v posteliach s chlpami zjezenymi od hrozy ako som ich tym vydesila. 😁 Tiez si nic nepamatam. Ani zeby sa mi vtedy nieco snivalo.
A rano mi nic nebolo. Normalna noc. (Aspon pre mna 🙂 ).

ovaaa
31. aug 2019

@moonlight1210 Moze mat zivy sen a byt namesacny.Moj sa budieval urcitu hodinu plakal a triasol sa. Mal normalne otvorene oci velmi divny pohlad, komunikoval so mnou, niekedy mu bolo rozumiet niekedy som absolutne nerozumela co mi vravi..Nie vzdy mi vedel povedat kto je a kto som ja, ked som sa pytala co ti je odpoved nic....Poviem ti mala som rozne pocity...aj tie nadprirodzene. Uz som nevedela co s tym a poradili mi indiansky lapac duchov a poviem ti prestalo to...

siska53
31. aug 2019

@arcticcode aj nas to mal tak, ale mas vobec nespoznaval, trvalo to, nez sa.dostal.do reality, potom.zaspinkal.. zoparkrat to tak.mal, potom.to.preslo..

rozkosnica1
31. aug 2019

Moze.byt nocnu des, mali sme u nasho drobca asi od 1 roka asi 2 mesiace no nie pravidelne