Ahojte,
prosím o rady maminy, ktoré si tým naozaj prešli...
mame 7 m. a nočný spanok zaspíme jedine na prsniku...
aj ked sa uspime napr. na lopte v momente je hore a musi sa nacucnut...
Ide to zmenit aj nejakým ,,nebolestivým neplačucim,, sposobom???
V roku by som chcela prestat kojit ale už teraz sa bojim toho pekla... 😖
Ďakujem za vase odpoved
haha :D no ked uspava muz tlači sa na neho a chce... dakujem za radu 🙂
tak este je malicka🙂 ja by som na tvojom mieste hlavne netlacila na pilu kym bude mat rok vela sa zmeni🙂 velke zmeny aspon u nas boli okolo 10teho mesiaca.
neskusali ste sa takto uspavat na posteli? A ked tvrdo zaspi odcucnut?
no ale ja ju chcem od toho oducit 🙂
@vlasticka88 Ak teda mozem poradit, mam 3 deti a mozem povedat jedine - ak dieta zaspi na prsniku a potom dobre spi, tak neries. Akykolvek nebolestivy a netraumatizujuci sposob zaspavania je dobry. Inak by som neodporucala nieco ukoncovat v 7. mesiaci, to je dost citlive obdobie co sa separacie tyka. Vela deti (aj tie moje) sa potrebuje pred spanim napit. To by som nerusila. Mozno skus trik, ze nakojis a po nakojeni strcis cumlik (ak davas).
Cez den zaspava ako? Tiez na prsniku, ci len v postielke? Ako dlho trva to nocne uspavanie na prsniku?
@vlasticka88 preco ju chces oducit ? mas nejaky vazny problem ze nemozes kojit? ved tym ze je vecer na prsniku vypije dost mm a ked ju oducis tak o tu davku pride. Znizi sa tvorba mlieka a prestanes kojit mozno aj skor ako v roku. Super plan. Dieta sa ma inak ostavit kedy ono chce nie ked sa uz matke nebude pacit ...
cez den buva iba v kociki...v noci sa casto budi a tym ze zaspava na prsniku vela krat sa dogrcka a urcite je jej tazko ledze si mnoho lrat neodgrgne a je aj 3x hore za hodinu
My sme to mali presne rovnako len prsnik, tiez som sa bala prestat odsuvala som to na 13mes a vobec to nebolo take hrozne. prve 2 dni bol rev potom uspaval manzel nech ju nenapadne mliecko ked ma uvidi a za 3 dni si na prsnik ani nespomenula ;)
@divozienka26 no super...ptave toho revu sa chcem vyhnut a v noci sa nebudila na papanie?
@vlasticka88 budila asi tyzden ale ked zistila ze je v ponuke iba voda tak to vzdala a od vtedy spinka celu noc
@vlasticka88 Nam sa to podarilo nejak prirodzene,ale teda tak,ze ritual "na prse" sme nahradili inym-spievanie,citanie a pod. Maly bol odstaveny v 11.m.-tam na zaciatku nahradila prsnik flasa-cca 2 mesiace a nasledne to spievanie a on mal este take vlastne ritualiky,ktorymi sme presli-visacky na pyzame a spacom vaku som musela pomenovat,a dcerka bola odstavena par dni pred 2.rokom.
Teraz su skolkari,tak citame.
@kamillla56 boze, asi jej to nevyhovuje...nie kazda chce kojit do skolkarskeho veku. Co tak akceptovat nazor zakladatelky a jej volbu.
Radim pockat aspon do 10 m, okolo 7-8 mesiaca je separacna uzkosta to fakt nechces zhorsovat.
@vlasticka88
No a mala ako kolikove dieta bola veela nosena na rukach,nosici,obcas som uspavala na fitlopte. Casom tak po 4.m.,ked presli koliky,som to zrusila,uspavala sa na prse,ale uz len po sediacky a po roku tak,ze som vedla nej lezala,ona si cuckala. Neskor som ju preniesla do postielky. V noci sa budila do roka raz nocne,a ked sa uz zobudila,ostala spat pri mne-zaspali sme totiz obe.🙂 po roku sa budila vynimocne. Len pri zubkoch a soplikoch,takze to bolo vynimocne a tych par noci sme.prezili tak,ze som si ju rovno nechala u seba. Aspon sme sa lepsie vyspali.
Nasa totiz rast zubov horsie znasala,vdaka bohu za kojenie..po odstaveni to bolo tazsie,este skoro rok sme si uzili,no to uz prso nebolo,aj som odstavenie lutovala,ze mohla som este zatat zuby (uz ma to bolelo).
@alby2014 nemusi to byt zrovna skolkarsky vek. A co tak akceptovat to co chce a potrebuje dieta ? nedost sa naspime ked podrastu ?
@vlasticka88 ak jej das stale ten isty prsnik tak by grcat nemala. https://dojcenie.wordpress.com/2010/05/24/predc...
dakujem za vase prispevky ano vacsinou z jedneho prsa dostane ale ked dopije stane sa ze sa rozculuje odpaja aplace bo vsetko vypila...dakujemvsetkym za rady
ahoj🙂 nasa mala tiez zaspavala vecer na prse cez den aj v koci alebo nosici nepotrebovala prso🙂 postupne som jej ale kojenia uberala ked si nepytala nedostala🙂 najhorsie bolo ranne a vecerne kojenie... pri rannom pomohla zmena prostredia - sli sme na tyzden k svokrovcom a stacilo ju rano hned niecim zaujat a nepytala si. to vecerne som az tak neriesila lebo mi to vyhovovalo🙂 az kym som nemusela ist na 10dni do nemocnice... tak uspaval manzel a od neho si prso nepytala ( mozno to je cesta aby malu uspaval muz) ked som sa vratila tak si pytala ale vysvetlili sme jej ze mliecko uz neni ze odislo ona sama skonstatovala tatata🙂 a bolo vybavenuo🙂