Ahojte maminy, mam dvojmesacneho synceka a od m
inuleho tyzdna sa v noci zobudi na krmenie sme na umelom mliecku a potom nechce spat, uspim ho len v kociku aj to po viac ako hodine. Neviete mi poradit?
@veron900 odgrgavat nedavaj a prebaluj, len ak je to nevyhnutne, aj to iba pri minimalnom svetle...
@veron900 ak citas casopisy tak si kup mama a ja april tam akurat pisu 7 typov vdaka ktorym sa vyspite.1.:babatko s rodicmi v jednej posteli 2.:postielka pri posteli aby si nemusela vstavat 3.:dojci po leziacky 4.:nerob v noci dietatu animatora 5.:nazazinaj 6.:prebaluj len ked je nutne(len ked ma kolacik 🙂 ) 7.: urobte z dojcenia rutinu
@veron900 prebaľ ho pred jedlom ,absolútne sa mu neprihováraj ,nauč sa vystihnúť ,aby sa úplne neprebral ,keď chce papať ,všetko musíš robiť pri tlmenom svetle a ak ho prv prebalíš a potom dáš mliečko sa učučká a odgrgnúť si nemusí a ak sa bojíš ,ho jemne napolohuj na bok ,nie na žalúdok a bude to ok ...
@veron900 ja som tiež svoje deti musela prebaliť lebo sa vždy "pokakali", ale nedávala som odgrgávať v noci (v podstate ani cez deň, a pekne zaspali ďalej....neviem či prebaluješ po dopapaní (že sa pokaká po dopití mliečka), mne sa malý pokakával po dopitíí, takže som ho prebalila a trošku mliečku som mu odobrala bokom a to som mu dala dopiť a spal ďalej, malá sa pokakala počas (ale to bolo počas kojenia než sme menili prsník) - ale v podstate to bolo to isté, papala, prebalili sme sa a dopapali sme zvyšok mliečka.....ak ti nekaká, neprebaluj, prebal hned ráno skôr ako dáš mliečko 🙂
Dakujem za kazdu radu, skusim ho prebalit pred jedenim. No praveze mne povedal pediater, ze vzdy ho musim dat odgrgnut.
@veron900 nie, nemusi - to je len mytus. Pokial dieta nema problem, tak odgrgnut v noci nemusi - len sa zbytocne prebudi.
Odgrgavanie je ozaj mytus,ani moja neodgglrgavala ani Cez den ani v noci,resp.ja som ju nedavala a ona si niekedy sama.nehltala, jedla pomaly takze nemalo co ist von 🙂
Tiez mam dvojmesacneho synceka a tiez som sa natrapila, ked som ho v noci kojila a potom nechcel zaspat aj dve hodiny, pretoze sa prebral... lebo som ho davala poctivo odgrgnut, prebalovala som pri velkom svetle, rozpravala sa s nim a samozrejme riadne pridala kurenie az ma teplucko... teraz, ked v noci pyta papat tak zasvietim tlmenu lampu, kojim po leziacky, nedavam odgrgnut, ani neprebalujem ak nie je kak (na noc pouzivam lepsie pampers baby care) a dbam na to aby mal v spalni primeranu teplotu a tiez ho polohujem na bok ;)
@veron900 ahoj, moj maly sa tiez budil (vacsinou na 2 hodiny) uz ako sme prisli z porodnice a trvalo to asi do jeho 14 mesiacov. na zaciatku to pre mna bolo tazke, ale asi som si potom zvykla, lebo som to uz casom nebrala tak tragicky. ale suhlasim s dievcatami ako pisu vyssie, prebaluj len ak je pokakany, ja davam na noc pampers active baby, ktore nepretecu za celu noc. ked si zacne v noci pytat papat, tak ho hned nakrm, aby sa neprebral, podla moznosti nezazinaj svetlo, prip. si zozen len nejaku malu lampicku, co najviac tlmenu, aby si aspon trocha videla na to, co potrebujes, ci uz prebalit, najst dudlik alebo tak. neprihovaraj sa mu v noci, moc neprekuruj miestnost, aby sa nebudil na to, ze mu je teplucko. ani ja som nedavala odgrgnut, v noci mi ani nechcel, cez den len obcas. zo zaciatku som mu na postielke davala pod tie dve nozicky, ktore ma blizsie k hlavicke take drevka male, aby mal troska vyvysenie, keby sa mu nahodou grglo, ale nebolo to vobec treba. a prosim Ta, do kocika ho vobec nedavaj, pretoze si na to zvykne, a potom sa zblaznis, lebo to bude vyzadovat stale. drzim palce, ja som sa vzdy v noci ukludnovala ked bol hore, ze raz budem rada, ked vstane aspon k obedu, ked bude pubis :D ze potom sa aj ja vyspim 🙂
@veron900 baby ti dobre radia, v noci nezažíhaš svetlo, neprihovárať sa, prebaliť, nakŕmiť a spinkáme, tým mu dáš najavo, že je to ináč v noci ako cez deň. Do kočíka určite NIE! Ani uspávanie na prsníku, fitlopte a podobné somariny, ťažko potom dieťa od toho odúčaš a ono to berie od matky ako trest, že mu nechce dať niečo, na čo bolo zvyknuté.
@mizu89 nie všetky rady sú dobré pre každého, ja by som sa v posteli dieťaťom nevyspala, skúšala som pár krát, ale bola som do rána hore a na druhý deň som zaspala kľačiac na zemi opretá o sedačku....ani kojiť poležiačky mi nevyhovovalo, ale myslím, že si každá z tých rád niečo vyberie.
@timea7 to bolo v casopise nemusi to byt presne tak ale hadam nieco z toho bude.ja tiez nespavam s dietatom v posteli lebo by som sa bala ze ho pripucim.na zaciatku som kojila po leziacky lebo som si nevedela chytit maleho no teraz len po sediacky.ale nezahinam svetlo len male svetielko na angelcare ani sa malemu neprihovaram rychlo zoberem z postielky nakojim za ten cas sa mi pokaka tak prebalit musim a sup naspet do postielky 🙂
No len mne maly nevie zaspat sam v postielke, predtym mi zaspal na rukach za par minut ale teraz uz nechce. A plakat ho zase nechcem nechavat este viac sa rozrusi, ked ho necham plakat v postielke
Nie nezaspi len malo kedy sa stane ze zaspi sam v postielke. Maly ma koliky a reflux takze je nauceny natrasat sa :(. Rada by som ho to odnaucila ale ze vraj je skoro nato
No syncek je uz dost tazky a rada by som ho naucila zaspavat v postielke len neviem ako ked ho tam dam tak place a bolo mi povedane ze ho nemam nechat plakat
Dakujem vam za rady zabrali 🙂. Ked sa syncek zacne v noci mrvit dam mu flasu a spinka dalej no odgrgnut ho vzdy musim dat, neprebalujem ked je len pocikany. Dakujem 🙂
Ahojte ženičky moj maly spal od narodenia az do troch mesiacov potom ako keby utalo a budil sa castejsie tak zaspaval pri mne na prsniku
Teraz ma uz skoro 7.mes.a zaspi vecer okolo 21:00 ale posledne tri týždne sa mi zobidi o polnoci a nemoze zaspať dve,tri hodiny.V noci nezabera ani prsnik ani flaska s mliekom ani caj ani kolisanie.Po dvoch hodinách zaberie len kocikovanie cez prah kupelne.Mame to odkedy ma hrce na dasnach nie a nie prerezat sa.Cez den vyspi pekne dve,tri hodiny bez pohnutia,ale vecer sa zacne mrvit kopat nohami a uz sa preberie a nevie zaspat.Stale len mrnka alebo plače.Uz neviem co skusit davam aj gely aj nurofen sirup aj paralen cipky mi doktor odporucil,ale aj tak zaspi po dvojhodinovom uspavani.
Vecer zaspava po novom pri tlmenom svetle a sam sa uspi no v noci to nepomaha.
Ženičky poradte mi nieco som zufala aj s manželom.
Raz mu trvalo zaspať 4 hodiny!!!
Chcem mu pomoct a neviem,ako...
Popritom vidím,ze chce spat a nevie sa ubrat.
Ďakujem vopred za Vas nazor 🙂
ahojte, my sme tiež od1 mesiaca do 4 mesiacov spávali ukážkovo, raz sa v noci budil na papanie a od vianoc sa budí aj 5 krát v noci. ja ešte kojím, takže stačí ho dať na prsník, ked začne mrnkať, posledné dni mu idú zúbky a to sa budí každú hodinu, tak som to vyriešila tak, že som ho vzala k sebe do postele a spí kludnejšie.samozrejme, že ked je velmi zle, dám čípok na noc ale aj tak sa budí. Neviem, či ste skúsili ergonomický nosič alebo šatku a fitlopu. My ak by sme nemali nosič, asi by mi ruky odpadli.Sám v postielke nezaspí. Takto ho dám do nosiča a nejakých 10 -15 minut hopkám na fitlopte a zaspí ako anjelik. potom ho ešte v polospánku nakojím a to je už uplne tvrdý. 🙂 my sa zatial uspávame takto ked sme doma. inak v kočíku tiež po 45-hodine zaspí. večer ho ani nemusím hopkať, stačí ked sa kývem z boka na bok a on je v tom nosiči, ked je velmi zle tak sa vyzlečiem do pol pása a kontakt koža na kožu ozaj funguje, malý sa po čase ukludní, ale rozhodne to netrvá 4 hodiny max hodinu- ked je velmi zle. aj teraz zaspal po hopkaní. Niekedy ked už všetko zlyhá, tak pomože nosič a vysávanie, to tiež max 15 minut a už spinká. Ja si povysávam byt a potom sa už len pri vysávači prechádzam. monotonne zvuky ozaj zaberajú alebo monotonny pohyb. to je naša skúsenosť 🙂
@majkalabka ďakujem za názor uz som zúfalá keď nie a nie ho uspat aj ja kojim no musim aj prikrmovat a uz ked mi nezaspi na prsniku tak uz viem ,ze bude nocna ☹
@moncurikkk vyskúšaj ten nosič, ale nie klokanku,....čím je menší, tým rýchlejšie sa naň naučí, my sme sa začali učiť na nosič až keď mal 4 mesiace a zo začiatku bojoval a nechcel v ňom byť, ale potom si zvykol...ak má nejaká kamoška, najlepšie je požičať si na týždeň dva, či v ňom vobec vydrží, lebo je dosť drahý, aby si zbytočne nevyhadzovala peniažky. niektoré predajne nosičov aj započičiavajú za určitý poplatok.....a to prikrmovanie, skúšala si laktačnú poradkyňu????mne veľmi pomohla a to sme mali silný dojčenský štrajk, že ale vobec nechcel prsník a z fľaše doteraz nevie piť. 😖 🙂
určite to nerieš hojdaním v kočíku ,lebo si skončila ,ak v noci počuješ ,že sa budí ,len sa začne mrviť ,hneď mu daj mliečko ,aby sa neprebudil ,nezažínaj nočnú lampičku lebo drobčeka preberieš ,radšej si odtieň okno a treba vydržať ,možno to má len fázu,ktorá prejde....