Nočné spanie dvoch ratolestí

qwer2019
8. sep 2021

Ahojte. Mám otázočky ohľadom nočného spánku mojích 2 ratolestí. Postupne...
Dcérka 2r a 1m, vstáva medzi 7:30-9:30, má jeden denný spánok cca 1h-2h,približne v čase medzi 11:00-15:00, závisí od toho, kedy vstáva. Večer chodí spať medzi 19:30- 23:00. S bratom majú spoločnú izbu, hneď vedľa spálne. V noci sa Dcérka zobudí aj 2-3x a nezaspím kým nevypije kakao( dávam jej cca 60ml,to jej stačí a zaspí) (sem tam stačí dať cumlík),ale často sa stáva,že je v noci aj 2-4h hore,ale ráno vstáva vo svojom obvyklom čase. Čím to je? Ako ju donútiť spať celú noc?
Synček, ten má 1 rok, vstáva medzi 7:00- 8:30, prvý spánok má okolo 11:00- 12:00 závisí kedy vstával, druhý spánok má väčšinou okolo 15tej, a trvá tak hodinku. No ten druhý sem tam nie je, pokiaľ je ten prvý spánok dlhší.
Večer ide spať medzi 19:00- 21:00. Je plne kojený a v noci sa mi zobudí aj 4-5 x keď spí sám v postieľke, keď si ho vezmeme do manželskej zobudí sa 2x... Moja otázka znie,čo robiť aby pekne spinkal v postieľke? Je mi to už nepohodlné, keď sa 3ja tlačíme. A to tiež sa niekedy zvykne zobudiť a byť hore aj do 3-4 hodín ale ráno vstáva tiež vo svojom obvyklom čase. Vyčerpáva má to,spím 3-5 hodín. A celý deň musím fungovať. Poraďte mi prosím. Ďakujem
Ďakuje.ale

dadulamamula
8. sep 2021

Ahoj, ja by som tie spabky časovo upravila, aby bol jeden čas lebo od 19-23 sú 4 hodiny a to je dosť.. Raz tak raz onak..daj ju spat napríklad o 20,00 a tak už to rob pravidelne.. Ako jedáva cez co ma na večeru nie je hladna preto nočné budenie? Možno jej idu zúbky alebo naopak je moc prejedena.. Hlavne treba upraviť tie časy spánku aby bol vždy rovnaký len o 23 je už neskoro spať pre také malé dieťa...

pribinak
8. sep 2021

2 ročnej by som už spaníok upravovala a viac ho prispôsobila vstávaniu mladšieho brata, aby sa to viac zosynchronizovalo
Napr večerné zaspávanie o 22-20.00 hod je pre taka malé dieťa fakt neskoro

patka06
8. sep 2021

v prvom rade by som vynechala nočné kakao a upravila by som denný režim, napr. rozpätie ranného vstávania 2 hodiny je veľa,
Ak vstane každý deň v rovnakom čase +/- potom j poobedňajší, aj večerný spánok bude v približne rovnakom čase

qwer2019
autor
8. sep 2021

@dadulamamula od malička chodí do postieľky medzi 19:00-19:30, ale pokiaľ nie je unavená chvíľu poleží a potom ju už nikto nedostane naspäť do postele. Večeria pečivo, šunka, syr, zelenina, kaša, jogurty. 🙂

evkamotka
8. sep 2021

My davame deti spat so zeleznou pravidelnosťou rovnako o 19.45 (1.5r a 4r) bez ohladu na to, kedy co bolo cez den (niekedy zaspia za 10min inokedy za 35min ale nevadi) . Ranne budenie maju tym padom tiez stabilne (ak starsi nevstane sam, budim ho) . To je proste rezim a biorytmus. Obaja prespia celu noc. Nemyslim to v zlom ale ked to mate taketo na volnaska, ze aj do pol 10 rano spat, alebo do 23 buntosit a potom zase inak, tak si to telo nevytvara nejaky stabilny cyklicky rezim a taketo male deti na to mozno reagujú nekvalitnym spankom

Druha teoria je, ze z toho casom vyrastu a treba byt trpezlivy 🙂

evica17
8. sep 2021

@qwer2019 ako hovoria baby, upravit to . Ja som.maleho ak.mi spal posledny denny spanok dlhsie ako do 17 budila. Ale rano ho nechavam spat ako chce, ale vacsinou vstava v rovnakom case, kedze vecer chodi rovnako spat. A urcite ak ich das spat vecer o napr 19, tak mas volno pre seba, na spanok, knihu, relax. A ak by si im aj dako zladila ten denny spanok, tak aj tam by si tonkrasne vyuzila. Ale to neviem ci sa da az tak.

heidy222
8. sep 2021

Mna davali Kakao v noci, chrup mliecny som Mala v 5 rokoch cierny a celkovo Uz som doteraz vrazila do zubov cca 10 000 Eur takze U nas to funguje od prveho zubu tak, ze mlieko, umytie zubov a do Rana maximalne voda

qwer2019
autor
8. sep 2021

Baby, ale ja ju môžem uložiť o tej 19tej ale keď nechce spať nebude. Aj dnes. Poobede som ju budila o 15tej po pol hodine spania, pretože som vedela, že keď bude ťahať dlhšie,večer bude problém. Okupali sme sa, navečerali, dala som ju spať a už 3x bola von z postele a behala. Takže to nemám veľmi ako ovplyvniť

elanor
8. sep 2021

@qwer2019 no a co? vezmes za ruku, povies, deticky o takomto casu uz davno spikaju, hajde do postele. Vratis ju otockou na opatku do posletele. Raz, dva krat, desat krat. Hlavne razne. Aby to nechapala ako hru, ze si z teba zacne robit dobry den.
Treba na pravidlach a hraniciach trvat a vyzadovat ich plnenie.
Momentalne ma z teba dieta trhaci kalendar a robi si z teba salam, parky.

lindusss2016
8. sep 2021

@heidy222 presne suhlasim, moj maly bude mat v januari 4 roky, kakao nepije, ale stale sa koji aj v noci a tak isto skazene zuby 🤷‍♀️ dcera sa od babatka v noci nekojila a ma krasne, ziaden kaz a pritom stravu maju cca rovnaku

martina1201
8. sep 2021

@qwer2019 dvojročná kakao nepotrebuje. Je to len zlozvyk. Mávate nočné svetlo keď sú hore? Alebo je úplná tma? Prečo bývajú hore v noci?

natasha1988
8. sep 2021

Ked mala dcerka 2 rôčky tiez skor ako o 21 nezaspala. Netreba s tym bojovat a aj okolo 2-3rokov prespi celu noc. Len to kakao je tazke na zaludok aj to sposobuje nekludny spanok. Teraz ako 4 rocna o 20:00 spinka bez problemov, ma cez den aktivity je unavena. Denne spanky riesit takto: ked zaspia tak to jednoducho potrebuju, ked nie tak nie. Nie je dobre rušit to ked to organizmus potrebuje, inak sa detom oslabi imunita. Večer 2 hod pred spanim už len pokojne aktivity - čitanie nenaročnej knižky, min. 2 hodiny pred spankom tlmene osvetlenie, žiadne žiarenie z telky a monitorov, narušuje to tvorbu spankoveho hormonu u deti ešte viac ako u dospelych, odkedy mam vitaelight.com žiarovku, lepšie sa pred spanim upokoja. A mladšia ročna dojčena spinka so mnou v posteli a len červene osvetlenie z tejto žiarovky svieti, lebo ine osvetlenie naruša spanok deti. Takze treba na to davat pozor.

evica17
8. sep 2021

@heidy222 a kedy vysiel prvy zub ? Lebo ja si to viem predstavit este ubtakeho starsieho, ale ak nejakemu babu vyjde zub ako 4 mesacnemu tak to sa moc neda prakktizovat. Ale suhlaism v podatate s tebou, ze mlieko v noci porusuje chrup a vytvara kazy.

patka06
8. sep 2021

@qwer2019 neukladaj o 19stej, to je strašne skoro, musíš nájsť ten "správny" čas, kedy je jej telo pripravené na spánok, skúsila by som cca 21.00

dadulamamula
9. sep 2021

@qwer2019.. A co jedáva pred tým? Už je to veľké dieťa, v noci by malo vydržať bez kakaa.. Tak treba upraviť aj denný spánok 1,5h stačí.. Viac unavovat počas dňa .. Ty jej musíš vysvetliť ze ide spať a ze teraz sa spinka hračky išli tiež spat aj rozprávky. Nechaj ju v postieľke samu nedovol jej to ty si autorita.

heidy222
9. sep 2021

@evica17 U mojich oboch az okolo 10 mesiacov isli zuby, potom Ako rocne som ich odstavila od dojcenia (najma kvoli vycerpaniu z nocneho dojcenia) a nastavili sme rezim, ze umyt zuby Po mlieku. U nas tento postup fungoval skvele, malo to viacero vyhod: okamzite prespali celu Noc (aj ked mladsi sa budil znova ked Mu isli stolicky), zubky bez kazov, aj ked cez den jedia sladkosti, okamzite si zvykli na normalnu stravu, jedia vsetko maso, zeleninu : co je casto Problem U deti dojcenych Po roku pripadme krmenych mliekom v noci

qwer2019
autor
9. sep 2021

@heidy222 a čo pili namiesto mm? Ja som malého skúsila tiež +- v tom veku odstaviť,ale tak ci tak si vybojoval MM,lebo sa už šiel od srdca zájsť

ledgerka
9. sep 2021

@qwer2019 tu starsiu zacni budit rano vzdy v rovnakom case. Povedzme ked maly vstane, das ho do kopy a ides ju zobudit. Do 8 nech je kazdy den hore. Vecer posuvaj pomalicky, jasne ze ti teraz o 19 nezaspi. Ked chodi spavat o 23:00 tak to posuvaj po pol hodine. Ak ju budes v rovnakom case a skor budit tak bude vecer skor unavena. Aj obedny spanok sa ti nastavi na priblizne rovnaky cas. To halabala ranne vstavanie ti kazi cely den.

heidy222
9. sep 2021

@qwer2019 dcere chutilo len kravske mlieko, mladsiemu bolo jedno, vypil aj UM. Je Ale pravda, ze s dcerou to bolo tazsie, najprv nechcela Pit mlieko tak som jej dala do toho Kakao a kazdy den dala menej kakaa, Po 3 dnoch Uz pila ciste mlieko. To iste s vodou, musela som dat do vody trochu dzusu a postupne davat menej, nakoniec si zykla na vodu

evkamotka
9. sep 2021

@qwer2019 nepojde o 19 spat lebo nie je dieťa unavené. Budicek 6.30 nie 9, cez obed tiez odsleduj nech nespi 3 hodiny. Uprava rezimu moze trvat aj 2-4 tyzdne, nie 1 den

evica17
9. sep 2021

@heidy222 dakujem. Vyskusam u maleho.

luccija
9. sep 2021

@qwer2019 tak staršia nemá žiadny režim veď píšeš, že vstáva medzi 7:30 -9:30 nevidím dôvod, aby si ju o 15 budila po pol hodine načo to je dobre?buď ju ráno spolu s bratom a spolu nech zaľahnú veď ani on to nemá nejak pravidelne cez deň, ked ju budeš skôr ráno budiť skôr zalahne o 14:30 je neskoro veď vlastne vždy je niekto hore a niekto spí kedy chodíte von?poobede?
Normálne ako v škôlke spoločne spat, spoločne jesť ...zo začiatku bude mrzuta, keď ju budes ráno budiť, ale ak ju ulozis okolo 12-13 nebude mať problém večer zaspať.Ved ty nemáš nikdy čas ani večer na svoj kľud ani v noci:(

luccija
9. sep 2021

A to kakao by som jej nechala netreba všetko meniť veď veľa detí v noci pije v takom veku aj umelé mlieko.Ja som v tom veku kojila v noci iba raz a pred obedom pred spaním a zuby má výborné a má 13 r

danieladugard
9. sep 2021

@qwer2019 to vobec nevadi. Kym sme poriesili vecierku nasej 2,5 rocnej, tak sme ju museli vracat naspat aj 40krat. Uplne vazne. 2 tyzdne to trvalo, potom jej to doslo.

Ak spi cez den, chodi spat 20.30