Nočné spanie 5-mesačného dievčatka

nikusik1221
30. jan 2020

Dobry deň moja dcérka má 5 a pol mesiacov je plne kojenia začali sme pred dvoma týždňami s prikrmom cez deň mi krásne pospi aj 3hodiny po jedle pred posledným spánkom nočným ju nechám 3 hodiny hore okolo 7 ju kúpem uložím zaspievame si polozim ju do postieľky musím jej cumel podoprieť plienkou aby jej nevypadol chvíľu sa rozčuľuje chce si ho vybrat pospi do tej 11 niekedy, do pol 11 a začne plakať prídem nakrmim ju polozim do postieľky zaspí potom niekedy o 12 zaspimkaa zasa o 1 začne plakať dám jej cumel zaspinka potom zasa o hodinu je hore uz je prebrata dám jej zasa prsník rozčuľuje sa a tak do do 5je vyberá si cumel a potom plače stalo sa asi 3krat z e prespala celú noc nevieme mi pomôcť prečo nechce spinkať v noci a si vyberá ten cumel?

emilka_1
30. jan 2020

@nikusik1221 myslím, že je to normálne, je to bábätko a treba len vydržať. Môj malý mal obdobia, kedy sa budil každú hodinu a od 11 mesiaca ako som ho odstavila od nočného kojenia mi prespi od 8mej do rána 7mej, niekedy sa raz zobudí za celú noc.. Možno idú zuby, možno potrebuje cítiť maminku, možno má také obdobie. Žiadny návod snáď neexistuje, každé bábo je iné a má iné potreby, treba to asi len vydržať, nebude takto spať donekonečna 😉

verizienka
30. jan 2020

@nikusik1221 skús ju budiť cez deň, nenechaj ju spat tri hodky, možno sa veľa vyspí cez deň a v noci ti už nechce. My to tiež teraz takto skúšame, tiež sa nám v noci budí.

nikusik1221
autor
31. jan 2020

@verizienka
@verizienka keď raz povie niekto že buď cez deň druhý že nie potom je dieťa mrzute začali sme aj na plávanie chodiť mozno že ma veľa podnetov nových alebo co ona v noci si trosku potiahne a za spinka ako keby potrebovala pomôcť s tým cez deň krásne spinka ale ma kombinézu možno že je obmedzená v pohybe nemôže si cumel vybrať spinka von ale ona by tam aj 4hodiyn vyspavalq v kuse cez deň nieje žiaden problem keď som ju budila skôr ze som ju nenechala tak spinkať cez deň tak bola nervózna a aj tak o hodinu dve už zivala že chce spinkať tak ja neviem viem ze treba vydržať len ci náhodou niečo nerobím zle

nikusik1221
autor
31. jan 2020

@emilka_1 ďakujem ja len nechcem nejakú chybu zrobit 🙂

verizienka
31. jan 2020

@nikusik1221 ked chceš pošlem ti knihu každé dieťa môže dobre spať, tam je toho dosť popísané aj o tom budeni, aj o tom cumliku. My máme tiež problém s cumlom, casto sa zobudí keď jej v noci vypadne. Podla tej knihy to môžeš len vydržať kým si ho nebude vedieť sama nájsť a dať, alebo jej ho zobrať, prežiť si ťažký týždeň, ale odvykne.

noemmy
31. jan 2020

Aj ja mám dcérku v takom veku a cez den veru nespi 3 hodinky vkuse, max. hodinu😃. A v noci je hore kazde 2-3 hodiny. Niekedy aj kazdu hodinu. Tiez je plne dojcena, cumel nechce ani za svet, skusali sme rozne druhy...takze mnohokrat v noci ani nepapa, iba si chce trosku chytiť prsník a spi dalej..akurat ze ja som xkrat v noci hore. Mam 2 starsie deti, tak mozem k tomu celemu dodat len jedno.. vsetko prejde, len treba vydrzat. Kazde babo je ine a z mesiaca na mesiac sa vsetko meni.

adreen
31. jan 2020

Je to úplne normálne, že sa často budí, mám už tretie dieťa plne kojené, tiež sa v noci veľa budí ako ajtie predtým. V noci začali spať až ked som ich prestala kojiť v cca 15 mesiacoch.

uradnikova
1. feb 2020

@emilka_1 Ako si prosim oducila od nocneho kojenia? Hladam prave radu na tuto temu🙂

emilka_1
1. feb 2020

@uradnikova u nás to fungovalo tak, že som ho večer nakojila a potom zaspinkal. Vzdy v noci, keď sa zobudil, tak som automaticky dala prso, aj keď si zakaždým iba cucol, nebolo to od hladu. Jedného dňa som ho už pred spaním nenakojila a každé nočné budenie som ponúkla vodičku. No prvá noc bola horor 🙈 budil sa asi každú pol hodinu, ale nepolavila som, a po týždni mi prespal ozaj celú noc, stane sa, že sa raz zobudí. Pripadne ak je hore o 5, tak ho už nakojím a spinká do 7 - 7:30.
Čiže večer nekojit a v noci len vodičku ponúknuť, to zisti, že nedostane prso a neoplatí sa mu ani budiť. Pripadne si lahnem na brucho a je to 🙂
Držím palce 🙂

uradnikova
1. feb 2020

@emilka_1 no u nas je problem ze place donemoty kym nedostane prso. Vcera som to po pol hodine vzdala

nikusik1221
autor
1. feb 2020

@emilka_1 a tu vodičku si cez fľašku ci ako dávala? A to od kedy si tak robila od kolkeho mesiaca myslím ďakujem

emilka_1
1. feb 2020

@uradnikova hej no, to chápem, každé bábätko je iné. Tak možno ešte nieje pripravený a treba počkať pár týždňov.
@nikusik1221 vodičku som mu dávala z fľaše, ale s takým sosakom, nie z kojeneckej, už od pol roka z neho pije. Ja som ho odstavila od nočného kojenia keď mal cca 11 mesiacov.

nikusik1221
autor
1. feb 2020

@emilka_1 skúsim to dnes večer ďakujem