Nočné sadanie si v postieľke

fidoorkaa
3. apr 2013

Baby poraďte ja už naozaj neviem čo robiť malý sa naučil sám si sadnúť (pred dvoma týždňami) čo je super ale v noci to robí tiež. V spánku sa pretočí na bruško a automaticky si sadne podľa mna je tiež dezorientovaný čo sa deje chvílu sedí ticho ale potom spustí plač. Kým sa mi pretáčal na bruško otočila som ho späť a spali sme dalej ale teraz sa preberie úplne a on nie a nie zaspať. Dnes sme takto bojovali 2 hodiny - uspala som ho a on o 5 min už sedel a dookola a dookola. Spinká vo svojej postielke ale dnes som to vzdala a vzala som ho k nám. No neviem či práve takto to chcem riešiť aj keď iné východisko nevidím, či? dík za rady.

zivika
3. apr 2013

@fidoorkaa ja som mala maleho do roka v spacom vaku, mozno by ste mohli skusit...ale sadat si moze pre nieco ine, nemusi byt dezorientovany...my sme mavali taketo obdobia, ze som musela byt z malym hore niekedy aj 3-4 hodky, kym zase zaspal, najskor som ho zobrala ku nam do postele, ale ked za pol hodku, hodku nezaspal, zobrala som ho do obyvacky, nech sa aspon muz vyspi 🙂 vzdy sa takto budil, ked mu isli zubky...nejskor som si to neuvedomovala, lebo nebol nejako extremne placlivy, len bol jednoducho hore 🙂 nie je nic zle na tom, ked ho zoberies ku vam, ked je nauceny spavat vo svojej postielke a ty ho na chvilu zoberies ku vam, neznamena to, ze sa nauci spavat s vami, len sa upokoji, lebo vas bude citit 😉 no a ak ho zoberies mimo vasej izby len ti poradim, zasviet len mini svetlo, mozno nejaku kludnu hudby, ale nehraj sa s nim, lebo to by sa mu mohlo zapacit a chcel by sa hrat kazdu noc 🙂

taliana11
3. apr 2013

Ahojte, ja riesim podobny problem posledne asi 3 dni...maly ma 8 a pol mesiaca, a naucil sa tento tyzden postavit v postielke, odvtedy mi cez den a aj vecer robi pri uspavani take rodeo, ze nechapem...je unaveny, sucha oci, ale dam ho do postielky, sto krat vstane, polozim ho rev, a dookola...predtym zaspal do 10 minut...je pravda, ze mu idu horne jednotky aj dvojky naraz, aj ked su uz scasti prerezane....skusala som mu dat prsnik, tak vcera vecer to zabralo, otocil sa a spinkal, dnes rev, prsnik nezbral, hryzol ma....v noci ked sa zobudi, a budi sa do rana 3 krat, sa postavi, zacne mrncat, zatial ked som ho nakojila tak zaspal, ale mam pocit ze sa to zacina stupnovat....tak neviem, ci to bude zubkami, ci je to vyvojom, ci sme v tom separacnom obdobi....na nervy

mamainprogress
3. apr 2013

Problem je ze si zo sedu ci stoja nevie naspat lahnut takze to od neho cakat nemozes, jasne ze da o sebe vediet placom. Vyrastie z toho ked si bude vediet uvedomit ze si ma lahnut a bude si vediet lahnut. Mam doma to iste, od 1 zobudenia okolo 1 v noci je uz s nami v posteli. Metoda vyplakania sa podla mna je prilis drasticka a nehodlam praktizovat lebo viem ze zo stoja si proste nelahne sam od seba.