Ahojte.. chcela by som sa spýtať a poradiť..máte niekto skúsenosť s tým, čím prechádzame teraz my? trvá to už vyše pol roka, skúsila som všeličo, ale stále sme na tom rovnako.. môj dvojročný Šimonko sa zobudí v noci cca od jednej do tretej a nasleduje to, že pozeráme televízor 3-4 hodiny a potom zaspí a niekedy už ostaneme hore..večer ide spať o pol deviatej, je stále ešte kojený,spí do tej 1-2-3tej, vyciká sa, lebo už sme bez plienky a potom sa posadí ako za bieleho dňa a ide sa pozerať Jim-Jam takmer do bieleho rána..skúšala som všetko možné..skryla som ovládače, nedovolila som zapnúť telku, nevšímala som si plač s domnienkou že zaspí, tvrdila som že je telka pokazená, "vyhrážala " sa doktorkou s injekciou, smetiarmi..nič nepomáha..ked mu tú telku nepustím tak reve, kričí tak strašne silno, že nakoniec musím povoliť, lebo by zobudil celý činžiak..lebo aj to som skúšala, ale neprestal plakať a kričať ani po pol hodine.. Volala som s detskou lekárkou, ta mi odporuččila Sedaliu - na prrodnej báze, to nezabralo, potom mi povedala aby sme skúsili Novo-passit, to som ešte neskúsila,ale je to toho istého charakteru ako sedalia..poraďte mi čo by som ešte mohla skúsiť.. dakujem pekne za každú radu-názor..
@simonkovamamina vyhodit televizor?
No jedine nepovolit.. Tak bude revat. Bude niekolko dni a bude klud.
Tu tiez deti placu..a dom.nepobudia. Pocujem.ich len vtedy,ked nespim ani ja.
A to ako sa tak naucil na televizor v noci? Uz aj cez den je vela,ale v noci...
Naučil sa, že keď bude revať čo najviac ako vládze, mama povolí a telku zapne. Toto treba okamžite zaraziť. Jednoducho nie. Neboj sa, neumrie na to. Ziapať bude jeden deň, druhý, tretí, a štvrtý pochopí, že tá mama to myslí vážne. Ohľadom spánku poradiť neviem. Ale rozhodne niekoľkohodinové pozeranie tv v noci u tak malého dieťaťa je nonsens, určite mu to nepridáva ani na zdraví, ani na psychike. Uvedom si, že ty si autorita, nemôžeš poslúchať ty jeho, ale on teba.
Zbalit telku do pivnice a hotovo
Zober ho k sebe do postele,rozpravaj mu tam v tme nejaku rozpravku alebo mu porozpravaj,co ste robili cez den.a cez den s nim rob rozne aktivity,aby sa unavil co najviac. My sice takyto problem nemame,ale nas maly zase pre zmenu pozeral telku cez den moc casto,tak som ho prestala zapinat,odlozila som ovladace,som s nim v jeho izbe,hrame sa alebo ideme von,aby ho to nelakalo....zapnem ho len ked spi cez den a vecer pozrie vecernicek a dost...
Kamoske mala robila to,ze okolo polnoci sa zobudila s otazkou preco tak dlho spia,tak cez den jej zrusila spanok,aby spala v noci,ale ona je uz starsia troska, a jej to nevadilo,ale ak by to maly zvladol,stoji to za skusku si myslim...
@simonkovamamina mna napadlo hned papanie, ak je kojeny este, predpokladam ze kym ide spinkat sa normalne naveceria..a potom este kojenie? lebo ja mam podobne staru dceru ateda ta sa naveceria normalne a este tesne pred spanim vypije niekedy celu niekedy polku flasky kakaa....nemoze sa stat ze sa zobudi na hlad? a potom to u ide, cikanie atd, ked je zobudeny tv...k tomu placu, ak je zdravy, v poriadku aj podla dr....mozno by som zacala ze ok, zapneme tv ..a postupne by som skracovala cas, lebo ak toto robite pol roka, tak to je viac ako vela...osobne si to absolutne neviem predstavit.az by som uplne zatrhla tv, mozno by som skusila tu formu ze je pokazeny a neide to, a musi to pochopit dieta a rychlo sa snazila ho zaujat napr knizka do postele, rozpravanie rozpravky....hmm
@simonkovamamina Ja neviem, tak kto stanovuje, ci bude pozerat televizor, ty ako mama alebo tvoj dvojrocny syn? Nehnevaj sa, ale mohol by revat aj do rana bieleho, ty stanovujes hranicu a ty jedina ju mas "vynutit". Nie tvoje dieta, to dosiahlo, co chcelo.
Iste existuju aj tabletky na spanie pre deti, ale toto sa mi vidi ako vyslovene len to, ze si syn zmyslel a ty mu to povolis. Predpokladam, ze si ten spanok potom cez den dozenie a je to.
Zrusila by som denny spanok a televizor by som mu nepustila v noci a hotovo. Cez den mu mozes vyhradit cas, kedy ma televizor povoleny a vecer mu jednoducho vopred oznam, ze v noci uz nebudeme pozerat. Ano, bude revat, mozes susedom oznamit, ze sa odnaucate od nocneho sledovania a ze par dni bude v noci rosambo, normalni to pochopia a ty budes kludnejsia.
Pevne a laskavo, ale naozaj pevne.
Drzim palce.
Vieš čo skus Lexaurin...ale pre seba...a bude ti šuma fuk a salam, parek ze maly reve lebo nema davku jim jamu...
Ako sorry ale cviči s tebou jedna radosť si nedosledná, prečo by si ,,musela povoliť,, lebo plače? takže odpoved na otazku nie nemam skusenot s vyše 3 hodinovým pozeraním Jim jamu v noci. Nie som ochotná v noci robiť psie kusy ani keby mal činžiak padnut ako domček z karat - ten blby navyk pozerat telku si ho naučila sama. Odučíš to len tak ze týžden alebo aj viac bude budiť cely činžiak kym pochopi ze telka jednoducho nebude. Vysledok nedosiahneš liekmi ako by to bolo iste pohodlne - ze dam tabletku a je po probléme. Chce to jasne NIE, štuple do uší a na susedov usmev. A čo tatinko? Predpokladám ze spokojne v noci odfukuje..moj muž by si tukal na čelo keby ma videl v noci toto robiť. Nonsens...
Mozno blba rada...ale ja by som asi na nejaky cas normalne dala telku z bytu prec.a nebudi sa aj na kojenie ze si chce cucnut?lebo vela deti sa budi v noci aj koli kojeniu...mozno skusit uz odstavit.ale kazdopadne drzim palce,nech taketo obdobie rychlo prejde,musi to byt psychicky namahave.. 😖
No niekto mu musel ukazat, ze v noci sa da pozerat telka. Moj 4r syn sa tiez niekedy zobudi v noci a aj hodinu vymysla, kym opat zaspi ale v zivote nepytal zapnut rozpravku. A keby aj pytal, tam smola, u nas sa v noci spi. Vie, ze rozpravku ma povolenu 20 min po veceri, tak ani cez den to neskusa, lebo vie, ze to u nas tak nefunguje. Ani keby neviem ako reval. Deti v tomto veku testuju hranice, skusaju ich posuvat a prekracovat. Ale na stanovenie hranic je rodic, nie dieta. Ty musis mat v tom jasno a byt 100% rozhodnuta a za ziadnych okolnosi sa nenechat obmakcit. Podla mna samo dieta tymto rezimom trpi, musis s tym nieco spravit. Ina cesta ako mu to nedovolit neexistuje. Nemoze ist na tyzden niekam na chatu alebo k rodicom ci starkym na dedinu, kde ten jeho krik nebude tam vadit? Ak sa neda, tak hold musis to spravit u vas doma, cinziak necinziak. Televizor vypni zo zasuvky, daj mu ovladac do ruky a pozri nejde! Ideme spat. Nebudes spat? No smola, tak rev. Ja si idem lahnut, lebo noc je na spanie. Tri styri noci a pochopi to. Vela stastia!
on práveže nedospáva ráno..v pohodke sa zobudí najneskôr o osmej..cez obed spí dve hodky..
to je pravda..práveže na ňom to vôbec nie je vidieť..on je v pohodičke..ale je to veľmi zaťažujúce pre mňa
práveže on spí so mnou, aj to som skúšala..chvíľľu ma počúval, aj som spievala..ale nakoniec to skončilo telkou..
Vytlac si tento svoj prispevok a pripni ho k vchodovym dveram vasho cinziaku. Hore dopln - vazeni susedia, oducame syna od nocneho pozerania televizora. Nas maly teror bude revat 3-4 noci, ale slubujem, ze na oplatku uz ziadnu noc nebudete pocuvat sproste zvucky jim jam-u do bieleho rana. Prosime o podporu a pochopenie.
No a k teme, zrus mu obedny spanok, nebude mat energiu sa budit v noci. A telka z domu. Doslova. Bude to aj teba lakat si to ulahcit, ked budu ovladace po ruke. Si ho naucila fakt peknu blbost, ale to vies sama 😖
@simonkovamamina co by si mala skusit? Naucit dieta, kde ma hranice. To, co mas doma, je dosledok tvojej (ne)vychovy. A napad pchat do decka lieky kvoli vlastnej neschopnosti urcit mu medze, to je fakt napad za 100 bodov.
Nedovolit, ponuknut nahadnu aktitu zahrnujucu oddych. A vobec, kolko sa mu venujes cez den? Necudovala by som sa, kebyze si tymto sposobom vynucuje tvoju pozornost, ktora mu cez den chyba.
@skakalka
no on aj pred tým si cucol v noci a spal dalej..potom začalo z ničoho nič toto..
@simonkovamamina ako ze to sa 2 ročné dieťa v noci zdvihlo z postele a išlo pozerať Jim jam? 🙂 píšeš ze ,,z ničoho nič toto začalo,,...
@simonkovamamina zozen si a precitaj knihu "maly tyran" od psychologicky jiriny prekopovej. su tam podobne bizarne pribehy ako ten tvoj, ale aj vysvetlene priciny a ako z toho von 😉 uzitocne citanie
@simonkovamamina a preco ste vtedy nezasiahli? Ked sa prvy krat pokusil v noci pozriet telku, mali ste mu to zarazit, lahut s nim do postele aj za cenu, ze by pozeral do stropu a "spat".
Joooj, vykasli sa ty na susedov, ci budu v noci pocut rev. Ver, ze aj Jim Jam pocuju a tie blbe znelky im urcite tiez piju krv. Tak, ako tu bolo pisane, daj nieco ako oznam, telku by som nevyhadzovala, lebo ked ju upotom vratis spat, tak bude chciet znova. Povedz razne NIE, ak nepomoze tak par na zadok (nezabite ma za to). Ako tu uz bolo napisane, dieta je dieta, nechape to, skusa, kde su hranice. Ved si svojpravna, nevies si stat za svojim rozhodnutim? Nocne pozeranie rozpravok u ako kolvek stareho dietata je chore!
@maslenka47 nebud taka utocna. Nemozes vediet, kolko sa mu venuje. Mozno je to jedno z deti, ktore potrebuje 200% pozornosti cely den. Na blbost ho naucila, to je pravda, ale da sa to aj inak povedat. 😉
@maslenka47 ved začal plakať nie? čo keby pobudil polku činžaku? tak radšej sa mamina obetovala a pozerali ,,prasátko pepa,, 🙂
nesmieš telku zapnúť ani keby čo bolo,to kde sme,aby takto s tebou cvičil v dvoch rokoch....ale tie nočné aktivity poznám,moja dcéra sa zobudila o 23tej a do 2-3hod. sme sa hrali v obývačke,našťastie to bolo moje prvé dieťa a potom sme obe mohli spať do 10tej,mala asi rok a trvalo to asi 2 mesiace,potom prestala zrazu s tým...
On len skusa co moze.Nepovolit! Aj moj sa obcas zobudi v noci celkom sviezi, ale vidí ze je vsade ticho a nikto s nim nema zaujem kominikovat 🙂 par krat skusal aj take, ze jogurtik, vajicko uvarit, ale razne NIE je noc, všetko spinka.Takze teraz ked sa zobudi len skontroluje ci som nablizku a frfle si popod nos, keca s plysakom a zachvilu spi🙂
to čo tu ty trepeš???? čo si on vynucuje???to čo si dovoľuješ??ja som s ním od rána do večera, chdíme denne po ihriskách, medzi deti, chodím s ním pravidelne plávať, nemáme plienky už od 15mesiacov,kto ho to naučil ked ja podla teba spím alebo neviem čo robím, lebo podľa teba sa mu nevenujem???!!!to čo si si dovolila..beriem kazdý názor, ale toto??? jediinú chybu som urobila, že som povolila telku ked to na mňa vyskúšal..a čo sa týka liekov, ja som sa radila s lekárkou, je to na rastlinnej báze, tak ma tu neobviňuj že pchám dieťa tabletkami kvoli mojej neschopnosti..ty drzá opica!!radšej sem nepíš matkám, ktoré potrebujú radu a nie tvoje urážky a obvinenia!!!!!!
dakujem pekne..už som jej to napísala..normálne mi vyrazila dych!!!
Ahoj neviem ci ti to pomoze ale my sme nasej malej zatrhli rozpravky/tv skoro uplne. Cez den nepozera viac ako 10minut a niekedy ani to. Nieco ako vecernicek . Tak obcas place ale smola...nam predsa ide o jej dobro a preto nas slzami neobmakci. Drzim palce,mozno toto je cesta.
@sardinka333
no my máme tú telku v spálni..
Odporucam knihu "maly tyran" od Prekopovej. Myslím, ze by ste sa tam našli...
@simonkovamamina telka nema v spalni co robit. Spalna ma byt zona kludu bez spotrebicov a inych ziaricov. Jedine co strpim v spalni je zvlhcovac vzduchu a mobil s vypnutou sietou 😀
Inak, vidim, ze si jej nalozila, tiez sinsa mohla trochu zdrzat a pouzit ine slova. Mna tato verbalna agresivita objavujuca sa pomaly uz v kazdej teme strasne obera o energiu. Ved sme ludia, zeny vychovavajuce svoje deti, ktorym sme vzormi, komunikujme trochu na urovni 😉
Ahoj skusala si mi upravit rezim ze ho das spat vecer a rano i 8.ho zobud dobrovolne nasilu.a pobede mu dipraj hodinku spanku a sbam by mohol byt v noci unavent.