Nočné pocikávanie trojročnej

mirkaknm
13. aug 2021

Ahojte, chcela by som sa s vami poradit.
Mam dcerku 3 rocnu. Plne odplienkovana, aj na noc iz dlhsou dobu. No zrazu sa mi zacala kazdu noc pocikavat.
Zistila som, ze to mala z kapucinky, kt.som jej davala preventivne. Vyradili sme ju a bola ok 2 noci, no teraz znovu. Aj 2x za noc a kazdu noc.
Moze to byt nachladnutie?
Dakujem

kamajka
14. aug 2021

@mirkaknm teoreticky by mohlo byť aj nachladnutie. Horné dýchacie cesty má v poriadku? Mala som takýto problém so synom- napokon to boli kvôli nosnej mandli, aj keď som dosť dlho s operáciou čakala tak sme to nakoniec museli absolvovať, lebo by sa mi snáď pocikával doteraz, má 11.

mirkaknm
autor
14. aug 2021

@kamajka Ako to prosim ta suviselo s nosnymi mandlami?

kamajka
14. aug 2021

@mirkaknm keď zaspal, tak chrápal- zavadzalo mu to v nose, stále to bolo opuchnuté. Krčný mi to vysvetlil tak, že dieťa má v spánku málo kyslíka- nedokrvuje sa dostatočne mozog a vzniká nočné pocikávanie. Proste tým že to dieťa nie je dokrvené neuvedomuje si čo sa deje. Asi tak nejako laicky.

mirkaknm
autor
15. aug 2021

@kamajka Aha. Hm. No dufam ze to nebude nas pripad. Verim ze to muselo byt tazke cim si vas syncek presiel. Prajem vam vela zdravicka.

kamajka
15. aug 2021

@mirkaknm no už je to ok teraz, sleduj si malú ak by sa ti zdalo že má taký huhňavý hlas, alebo pochrapkáva v noci zbehla by som na krčné.

mirkaknm
autor
19. aug 2021

@kamajka Uz je to ok, vysadila som kapucinku a preslo to. Ale asi bola aj trosku nachladnuta.