Nočné papanie 8 mesačného synčeka

2812ivana
3. sep 2015

Mile mamicky,

mozno sa opakujem a podobny prispevok tu uz je, ale mne je lepsie ked mne priamo poradite.
Mam 8 mesacneho synceka a vecer papa kasu a potom este vypije mliecko pol hodinu pred spankom.
Nechapem ako sa potom moze cca o 3 hod zobudit s krikom, ze ma hlad.
Citala som knizku 'Kazde dieta sa vie naucit spat'' Zaspavat sa naucil celkom pekne vo vlastnej postielke ale v noci sa stale budi. ☹ Skusam to aj s cajikom a len s cajikom alebo uplne riedke mlieko vo flaske a nepomaha to. Uz sa trapime 2 tyzdne a neviem akoby som ho utisila. Vsade pisu a radila mi aj lekarka, ze dieta od pol roka by nemalo v noci papkat. Ja neviem co mam robit. On je velky narodil sa 4.5 kg a cez sa tiez lubi napapkat. Ked je hladny da to riadne na znamost 😀 😀 😀 Poradte mi prosim....mate niekto podobnu skusenost? Je to len zvyk mam vytrvat dalej s cajikom alebo je to len obdobie ktore prejde?

seahorse27
3. sep 2015

Ja mam 10-meacneho a este stale v noci pije mlieko 1-2x. Keby som mu nedala, tak sa nevyspime. Sledujem ale, ze tie intrevaly medzi pitim mlieka sa mu pomaly predlzuju, takze dufam, ze do roka sa toho prirodzene zbavime. Ked mal 8 mesiacov, tak pravidelne kazde 3 hodiny reval od hladu, hodinky sme si mohli podla neho nastavovat. Aj cez den musel mat jedlo presne na cas, inak dostal taky zachvat placu, ze sme isli ohluchnut. Teraz uz aj cez den vydrzi 4 hodinky v pohode, ked sme niekde na prechadzke a nestihame domov presne na cas jedenia...Takze ja si mylsim, ze sa to casom upravi 😉

2812ivana
autor
3. sep 2015

presne tak je to aj u nas seahorse27. My ziadne hodinky nepotrebujeme , ziaden budik on je tak presny cez den i v noci. No niekedy neverim 😀
V noci sa zobudi okolo pol noci a potom o 4 rano. Ja skusam ho nechat trosku mrnkat ale to potom prejde do takeho revu, ze nakoniec to konci nervozitou z mojej strany. Kedy mu mozem inak podavat uz aj jogurty alebo robit kasu z mlieka?

seahorse27
3. sep 2015

@2812ivana My sme jogurty zacali davat asi od ukonceneho 8.mesiaca, kasa z mlieka by sa vraj uz tiez mohla, ale ja mu stale robim z Beby, akurat do príkrmov obcas pridam smotanu.

2812ivana
autor
3. sep 2015

dakujem za radu seahorse27 vyskusam aj ja od ukonceneho 8 mesiaca teda 🙂

seahorse27
3. sep 2015

@2812ivana My sme zacali najskôr davat tie baby yogo od nestle, ale potom sme rychlo presli na Zvolensky biely a ten mu miesam s vyzivou alebo s banánom, ale spapa aj cisty - vôbec mu nevadi, ze je kysly jak slak, on zladuje vsetko 😀

2812ivana
autor
3. sep 2015

seahorse27 ano presne ja urcite nechcem davat nic sladene. tiez chcem zacat s bielym jogurtom.
Bola som prekvapena, jedna znama tiez mamicka sa cudovala preco nedavam do mlieka cukor.... 😀 😀 😀 toho si myslim deti uziju neskor az az 😀

seahorse27
3. sep 2015

@2812ivana Vsak v UM je toho cukru aj tak dost, si myslim...ale ludia davaju kadejake hovadiny detom, nie som vôbec prekvapena...moja svokra vecne robi mojej uz teraz 6-rocnej dcere mlieko s cukrom, ked je u nej a ona to potom chce aj odo mna...ale smola...fakt sa toho cukru doje vela aj inde, tak jej nebudem preboha este aj cisty sypat do mlieka 😲 😝

juliana30
3. sep 2015

@2812ivana ja mám 14-mesačné dvojičky,a tiež sa mi budia 1x na kŕmenie.O 21:00 vypijú mlieko 240ml a okolo 3:00 sa zobudia a vypijú 150ml.Skúšala som dávať čaj jednu dobu,vyhodila mi ho z postieľky a vrieskala ako najatá...proste ich Neoklamem,sú hladné.Neriešim to už,lebo sa pomaly ten čas predlžuje,pred mesiacom ešte jedli o 1:00 v noci.Stále sa to mení,keď idú zuby,tak sú častejšie hore,a takisto čo mám kamarátky,mi vraveli,že ich deti tiež pijú v noci mlieko a už majú vyše 2 rokov.To isté aj mne vravela lekárka,ze by od pol roka nemali jest v noci (vtedy mi jedli aj 2-3x).A akože čo som mala robiť,keď boli proste hladné...ja si myslím,že to prejde.U nás sa to teda stále mení.

2812ivana
autor
3. sep 2015

ach baby som rada na jednej strany co pisete.snad to raz prejde..ja som ho to velmi chcela odnaucit, ale uz nevladzem...skusam a skusam to dookola s tym cajom a tak place. je mi ho velmi luto a tiez som i ja unavena co sedim pri postielke s tym cajom a nukam mu ho a cakam kym prestane plakat a zaspi. tak dlho to vzdy trva. .. 😒

biibiana
3. sep 2015

8 mesacny sa podla mna samozrejme moze budit na hlad. Ale nemusi to byt hlad len ten zvyk. Nemala si davat ani cajik mozno sa ti budi na ten cajik resp. zo zvyku, ze vie ze nieco dostane. Ja som v 10m prestala kojit a 3noci boli horor (zvykla byt na prsniku a pit mlieko aj kazdu hodinu) Po 3. noci prespala 1.x v zivote celu noc 🙂 A odvtedy spinkame uz dobre tak viem, ze sa budila len zo zvyku. Ale kazde dieta je ine, deti rastu a prezivaju v noci vsetko z celeho dna je normalne, ze sa ti zobudi a este aj zuby do toho... Aj moja sa este budi, ale skor kvoli zubom. Skus par noci nedat nic..vezmi dieta mimo izbu odreaguj na chvilku nech pride na inu myslienku ako tu, ze proste chce to mlieko a potom skus pohojdat mozno skor zaspi. My sme chodili v noci na balkon a tam som ju hojdala a zaspala 😀 Vela stastia.

zabina27
3. sep 2015

@2812ivana moze byt aj hladny, ale na druhej strane je pravda aj to, ze brusko by si malo od travenia aj oddychnut. no ale velmi sa to neda, ak vies, ze po mliecku zaspi, ze asi je ozaj hladny (aj ked by to bolo o zvyku, no nechaj ho revat...). nas pekne spinkal cele noci asi do 10 mesiaca, vtedy mal hnacky, nechcel nam skoro nic jest, pit, a potom, ked mu to preslo, tak sa nevedel dojest a zacal sa aj v noci budit na mlieko - fakt mi to prislo, ze dobieha nezjedene 🙂 ale ako prislo, tak postupne odislo, aj ked priebezne mal noc, ze ozaj zaspal az po mlieku. ale teraz sa snazim ak sa aj zobudi v noci, tak mu nedam, az tak nad ranom, aby si nezvykol opat a aby zaludok oddychoval.
inak, raz som tu citala taku radu (uz neviem, ci slo o caj, ci UM), ze dietatko v noci tiez chcelo pit a vypilo celu flasu, tak mu davala mamina vzdy menej a menej do flase, ono v podstate v noci nevnimalo, kolko vypilo, len ze uz je prazdna flasa a spokojnost 🙂 tak ak sa ti maly ukludni po vypitej flaske, skus mu spravit o odmerku menej a uvidis, mozno postupne znizis mnozstvo uplne 😉 zalezi ale aj od toho, kolko spapa za cely den, ci naozaj nepotrebuje dobiehat, mozno mu skus ponuknut cez den o trochu viac a bude cez noc sytejsi

2812ivana
autor
4. sep 2015

zabina27 ja tiez som uvazovala ze ci nie je ozaj hladny. ukrivdit som mu nechcela. ale hladny po 3 hod co zjedol kasu a potom este vypil pred spanim 2dcl mlieka? to mi neslo do hlavy, to hadam nie je mozne 😒
to je super ze tvoj maly spi celu noc. Mam kamaratku ktorej tiez mala spi uz od 3 mesiaca celu noc. Ona vysmiata kazdy den ked stretneme a ja takaaaaa unavenaaaa. oooh aj ja uz chcem spat. A kolkokrat ked si chcem pospat poobede tak jednoducho neviem zaspat lebo privela rozmyslam nad povinnostami v domacnosti 😀 no joooo co narobim

2812ivana
autor
4. sep 2015

Inak babule vsimla som si ze moj maly si dava do pusy vankusik ktory ma v postielke na mojkanie ako keby sa chcel tym ukludnit. A vcera som na to prisla 😎 kedze ho uz nekojim v noci ale len cez den on potreboval moje prsia niecim nahradit. preto si daval vankusik do pusky a preto flasku bral ako nahradu. To ze tam bolo mliecko bral ako bonus zrejme 😀 dala som mu dudlik a hned zaspal, doteraz ho ale odmietal. 8 mesiacov sme dudlik nepouzivali a vcera v noci po nom priamo az skocil 😀 😀 😀 zobudil sa sice 3x aj tak no ale aspon jeden maly uspech nepapal v noci..huraaaa som zvedava ako to pojde dalej

sorciera24
4. sep 2015

@2812ivana moze to by t este horsie...moj 10mesacny sa budi aj kazdych 40minut....nie na jedlo...ale ej v noci 1-2krat...co je normalne a to papa vsetko a casto cez den, cize syty je .....a ano, moze byt hladny, aj ked ti niekto bude tvrdit, ze nie alebo smadny.....ja, mamina 2chl. to poznam....a 8mes. duplom......takze moj okrem toho prereve z 24h...20 a to mame ste starsieho......nie si sama unavena....len sme proste vychytali!...vydrzat...nebude to tak nazvdy! a teraz citam, ze sa ti budi len 2krat? 8mesacny?....ako fakt enviem, co chcete od takeho drobatka......ale ver, ze este ani zdaleka nie si tak unavena ako ja! este stale moze byt aj horsie....takze vydrz! pevne nervy!

katka1981
4. sep 2015

@2812ivana, nam sa mala od 7. mesiaca zacala casto budit a upozornila nas na to aj pediatricka ze pride obdobie separacnej uzkosti a dieta sa v noci bude budit aby kontrolovalo ci ma pri sebe mamu. Myslela som ze to prejde po mesiaci, no nie. Ked mala 15 mesiacov bola hore 3x za hodinu a to uz v noci nejedavala dlho. Nocne budenie je velmi individualne, u nas bolo jedno ci mala na veceru kasu alebo m,lieko, s jedlom to nic nemalo spolocne. Dcerka ma 6 rokov a prespata noc je u nas vzacna.

2812ivana
autor
4. sep 2015

2 x je minimum sorciera24. teraz sa budi aj 4x. ale tak co uz snazim sa dako to vydrzat. viem ze to nebude navzdy. a moze byt aj horsie to viem. ved vy mamicky ktore mate uz 2 alebo viac deticiek to mate jednoznacne narocnejsie. neviem si predstavit ako to ja zvladnem ak by sme mali druhe 😀

sorciera24
4. sep 2015

@2812ivana ako ja uz mam ledva 48kg, co vobec nespim a ak si chcem aspon 2 hodky vkuse pospat, tak ma meni muz....ako brutus:/.....a najviac sa mi rataju ti, co to nikdy nezazili a mudruju a ked stretnem niekoho, komu spi dieta od 3mes. celu noc, uz sa mu vopred oblukom vyhybam, elbo kebyze mam nozik, skoncim v kriminovinach 😀

2812ivana
autor
4. sep 2015

@katka1981 6 rokov a neprespi celu noc? oooh nieeee...chuda mas to tazke. to som ani netusila ze este deticky v tomto veku mozu byt viac x za noc hore...netrapi ju nieco? nema nocne mory?

2812ivana
autor
4. sep 2015

@sorciera24 48 kg wooooow aj ja by som chcela 😀 bejvavalo ....to mi je luto ze ste na tom daktore aj horsie. ale neboj snad to obdobie raz prejde. hmmmm ja tiez zavidim tym maminam co spia celu noc ale tak co uz neda sa nic robit. Kamaratka mala lahky porod a mala jej spi celu noc. Ja som mala taky ze v zivote uz nechcem rodit normalnym sposobom a maly sa budi. Ale moj sa narodil zdravucky a jej mala isla po porode na ISKU takze uvedomujem si ze ok postazujem sa o nedostatku spanku ale najdolezitejsie je zdrave babo 🙂

martinka13
4. sep 2015

Ja mam 8 mesačnú a teraz tiež pije 1x v noci. Už aj nejaký týždeň prespala a teraz zas. Asi rastový šprut.

2812ivana
autor
4. sep 2015

@martinka13 takze ty jej v noci normalne 1 x dac mliecko? ja neviem stale rozmyslam ci to moze byt hlad alebo nie. asi by som nemala tolko rozmyslat. min noc som mu dala vodicku a zaspal ale no chcem docielit ze nebude pit vobec ale na to je asi este malicky vsak

terus00
4. sep 2015

Nas ma 13 mesiacov a tiez pije v noci mlieko 1-2x. Na veceru mava hocico, aj ked ma pecivo a potom pred spanim este 2 dc mlieka, o tri hodiny sa zobudi a chce mlieko. Pred letom uz spaval pekne, budil sa max raz, a to mu uz stacilo aj len par glgov vody, ale ked prisli horucavy, zacal sa castejsie budit a uz sa zvykol v noci aj prebrat a vtedy mu uz voda nestacila. Plakal kym nedostal mlieko. V lete aj cez den menej jedol, tak neviem ci to dohana v noci alebo preco musi v noci pit mlieko a budi sa po troch hodinach, ked uz pekne spaval....

2812ivana
autor
4. sep 2015

hmmm vidim ze teda viacere mate rovnaky problem a dokonca so starsimi detmi. a ja som si myslela ze moj je uz dost stary na to aby v noci papkal 🙂

katka1981
4. sep 2015

@2812ivana, zial ked ideme do materstva mame celkom ine predstavy. 🙂

2812ivana
autor
4. sep 2015

@katka1981 ani nie ja som vedela do coho idem. ja som uz pred tym pracovala s detmi a babatkami. ale nikdy nie 7 dni v tyzdni a 24hod denne 😀 v tom je to asi ine ...

martinka13
4. sep 2015

@2812ivana ja to nejako extra neriešim. Nechcem aby zobudila brata tak jej proste spravím 120 ml mlieka. Aj keď sa stáva že kým s ním prídem tak zas spi. Ona cez deň pije malo mliečka max 2x120 tak jej rada dám aj v noci. Keby to bolo častejšie tak asi riešim ale 1 x za noc (aj to nie každú) sa mi zdá ok

2812ivana
autor
4. sep 2015

@martinka13 ahaaa no ked to mas takto tak to je ok. ten moj maly by najradsej len stale mliecko pil 😀

petulla01
6. sep 2015

@2812ivana my mame ten isty problém. Mala je papco. Ma 9 mesiacov a vyse 10kg este kojim pomedzi prikrmy. Pred spaním ma nemliecnu ryzovu kasu do ktorej pridam este par lyziciek rozmixovaného ovocia. Potom v posteli este pocucka mlieko a pritom zaspi co je cca o 20.00. Potom do pol noci sa raz zobudi dam jej cajik alebo vodu a spinka dalej. Ale od polnoci je hore zvycajne to bolo kazde dve hodiny od 6.mesiaca ale teraz posledne 3 dni je hore kazdu hodinu a ja som uz zufala. Caj ani voda ju neukludnia dudel ktory ma len na noc hned potom vypluje a jedine co chce je prso...podudka, potaha a zaspi tak ju prelozim z postele do postielky a o hodinu znovu....este rozmyslam ze by som jej o tej polnoci ked sa zobudi 1x skusila dat UM vo flaske a uvidim kolko potaha a kolko vydrzi ale nechcem ju este aj v noci zatazovat jedlom. Fakt neviem co robit...Dr mi povedala ze bude vysoka po nas tak co sa divim ze je hladna ale to mi ako normalna odpověď nepride....také dieta by uz malo bez jedenia noc vydrzat si myslim.