Ahojte, myslite ze som urobila chybu? Syn na den odplienkovany uz cca 3 mesiace, v auguste som mu prestalq davat aj na noc plienku, mal uz aj vyse tyzdna suche noci ze sa vypisal o 11-12 vecer este a uz do rana vydrzal, niekefy mal raz za tyzden v noci nehodu a posledny tyzden to bolo skoro kazdu noc no nevydrzal prezliekala som aj dvakrat za noc, no tak som mu dala naspať plienku. Nemala som to robiť?
Co sa tyka nočného to sa neda naučiť musi mu hormon dozriet ktory dava signal ze treba cikat..moja bola odplienkovana od 2r a plienku na noc mala.do 3.5r pokial.nemala aspoň. Mesiac suchu ;) a budit v noci je blbost co vela mamiciek povie ze ked dieta je akurát v hlbokom.spanku a budenim na cikanie sa narusi spanok...keby moju som budila tak 3hod cirkus v noci mam....
neurobila si zle...nechaj mu tu plienku,kym ju nebude mat dlhsi cas suchu aj bez toho,aby sa okolo polnoci vycikal...este nema dostatocne vyvinuty nervovy system...
Moč sa tvorí v obličkách a jeho množstvo riadi dôležitá látka v organizme (vazopresín). V noci sa jej tvorí viac a tým sa zmenší objem vyprodukovaného moču. Močový mechúr sa napĺňa pomalšie a nemusí sa v noci vyprázdniť.
U väčšiny detí s nočným pomočovaním je v noci nedostatočná vlastná tvorba vazopresínu. Následne sa u takýchto detí vytvorí v noci veľa moču a močový mechúr sa preplní. Dieťa nie je schopné rozpoznať signály preplneného močového mechúra a prebudiť sa na močenie. Výsledkom je, že sa vymočí do postele počas spánku, pričom tomu nie je schopné zabrániť vlastnou vôľou. (3)
So stúpajúcim vekom dieťaťa sa vyvíja schopnosť organizmu produkovať túto regulačnú látku v dostatočnom množstve, a preto nočné pomočovanie s vekom dieťaťa postupne ustupuje (u dospelých pretrváva asi v 2 %). (3)
Nedostatok tejto látky u detí starších ako 5 rokov vie lekár liečiť a dodať ju na prekrytie obdobia, kedy si ju dieťa bude vedieť vytvoriť samo.
https://suchapostielka.sk/
@jarmila2010 ďakujem za takuto odpoveď 😊
@zuzkaa1991 no to aj moj sa hneval ze preco ho budim a s plačom a ne a ne na nočnik 😞 tak bolo asi priskoro nanho. Tak som vedela ze ked 3 noci sucha plienka , mozem dat preč, urobila som to ale on sa znova vratil na pocikavanie, a to lubi este vypit vodu/caj pred spanim a sem tam aj v noci , no som bola uplne sklamana ze co robim zle
autorka...za malo 🙂 sami sme si tym presli a to,uz mala dcera snad 4r...cez den plienku nemala,tiez,este pred druhym rokom...ale mali sme skvelu pediatricku,kt hovorila,ze sa to stava pomerne casto a riesi sa to,az okolo 5-6roku...nato som nasla aj stranku sucha postielka a odvtedy som bola mudrejsia aj ja...nemala som skusenost,lebo starsi syn sa dennej a aj nocnej plienky zbavil v priebehu dvoch tyzdnov,ked mal 2,5r a potom,uz mal,len 1-2 nehody v noci...takze to islo velmi rychlo ...
@autorka, to skutocne toto riesis? Bude mat 2 roky? Jeho mozog nedozrel. A vypisat?🤦 On necika,ako ostatne deti? Co je toto za debilne slovo, ja nechapem, kto,a vlastne naco to pouziva. Vycikat, cikat. Ved ten druhy tvar sa neda ani napisat
Netrap ho, ma kopu casu na spaniel bez plienky, hranica je 5 rokov
...len dodam,ze ako sa dcera zbavila nocnej plienky,vobec nemala potrebu v noci ist na wc a to mohla aj pred spanim pit...takze bolo vidiet,ako dozrela nato
@stanislavicenka nie my necikame, my PIŠAME vieš, a ty ozaj toto riešiš že nepišem cikať ale pišať? Halo matky fakt ste niektore uz takto pribrzdene ?? A sory ano že si pytam rady, je to moje prve dieťa ktore odplienkuvavam 👍🏼👍🏼👍🏼
@autorka internet je plny clankov o tom, ze nocne odplienkovvanie ma cas. Takze pribrzdena budes asi ty, ked si to uz napisala, ked si to nevies najst. A s takym malym dietatom chodis na poradne, takze aj tam sa mozes spytat. Pediatricka mojich deti ma toto vycapene na A4 na svojich dverach, aby presne toto nikto neriesil. Ze nie je ziadna katastrofa, ze v 2 rokoch chuda dieta nema dozrety mozog k tomu, ze sa ma v noci zobudit, a ist cikat. Fakt aj muzovi hovoris pisat? 🤦Paneboze
Moja 200ml mlieka vypila v posteli...ja som mojej davala pants v spanku ona nechcela plienku si dat takze ak zaspala dala som plienku ja s nou spim stale takze ak sa mrvila pytala som sa potichu ci ide cikat....bud povedala alebo nechala som tak....dat plienku na noc to nevadi ;)
@stanislavicenka s takym dietatom veraze nechodim uz na poradne 🤦🏼♀️ neviem kde zijes ty 👍🏼 nemala si sa zapajat do tejto konverzacie ked potrebuješ len rýpať, no ved hladam a pytam sa to tu 👍🏼 ne a my dospelí ČURAME vieš 👍🏼 ty možes cikať kludne dalej..
@zuzkaa1991 dobre dakujem za odpoved😊
@autorka iste, toto je forum, takze ked sa nieco pytas, ocakavaju aj reakcie, a ked sa ti nepaci, skutocne, internet plny odbornych clankov.
Nie, nespravila si chybu, zjavne ešte plienku na noc potrebuje. Moja mi sama povedala, že už plienku v noci nechce (mala asi 2 a pol roka). Odvtedy ju v noci nemá a za takmer rok mala 1 nehodu a aj to mimo postele, keď šla k nočníku, no nestihla si dat dolu gate. Ja som toho názoru, že dieťa na odplienkovanie musí dozrieť, niektoré je na nočné odplienkovanie zrelé v 2r, iné v 4r 🙂
@mima172 ono vies, ja som dala plienku preč z toho dovodu ze on vecer zaspal a o 23-00:00 sa budil s placom a s tym ze mu treba curat , isli sme na nocnik, potom som mu dala plienku naspat a rano bola plienka sucha, takto to trvalo aj tyzden, hovorim dame plienku preč, fungovali sme ze raz za tyzden bola v noci nehoda, neriesila som, ale potom prisiel tyzden kedy skoro kazdu noc a preto som dala naspať plienku a posledne dni to znova je ze o 23 sa zobudi s tym ze chce curat a do rana plienka sucha. No neviem uz… ja nechcem aby som ho mylila furt. Ale asi nechame tu plienku este
Ja len tak na okraj 😃 asi by si mala pouzivat slovo "močiť", aby si bola uplne spisovná a vsetci na fore spokojni - kamoska naucila maleho hovorit namiesto cikať, čurať, pišať, že "ide moč" 😄 (mne tie detske slovka nevadia, len sa smejem na tom, ze ako rozne sa to da povedat)
@basska_b ja vobec nepouzivam slovo cikať, proste unas sa to tak nehovori a bodka🙈😂 asi naucim ze ide moč 😂
Môj nemá plienku cez deň od apríla, na noc ešte má, za 3,5mesiaca ma 3r, hoc z 30dni ma 28 suchu, ale nemienim v noci prezliekat periny a inak sa budi na cikanie
Doplňam, o mesiac bude mat 2 roky