Nočné mory po návrate z nemocnice

sonulik1983
16. okt 2014

Milé maminy, pred týždňom sme sa vrátili s nemocnice, kde som s malou ležala 4 dni. Dosť zle pobyt znášala, v podstate bola dosť mrzutá a teraz má akýsi aj strach z ľudí. No najhoršie sú noci. Hneď na druhý deň sa mi začala v noci vždy okolo druhej budiť, veľmi plače, vlastne až reve a ukazuje prstom na dvere. Nie a nie ju utíšiť, ani na rukách, ani pri mne v posteli, trvá to príliš dlho kým sa vôbec utíši. Potom je tak prebratá, že nemôže zaspať. Keď náhodou zhasnem svetlo sa znova rozreve a kolotoč sa opakuje. Takto to trvá 2 až 3 hodiny a som z toho fakt na nervy. Chcem sa obrátiť na maminy s podobným problémov, aby mi vedeli poradiť, po prípade, či to same prešlo, a ako dlho takéto stavy trvali. Alebo sa mám poradiť s lekárom?

zebra41
16. okt 2014

@sonulik1983 nas maly bol dvakrat operovany a po kazdej narkoze maval nocne mory. Vzdy sme ho museli prebrat,aby sa upokojil. Prvy raz to preslo po mesiaci, druhy raz po tyzdni

eeffka
16. okt 2014

@sonulik1983 aj my sme boli... a revala este 3mesiace a drzala sa ma ako prisavnik...casom to prejde
co ti lekar poradi? akurát malu este viac nastartuje... moja sa bala akehokolvek plasta

2712sasenka
16. okt 2014

@sonulik1983 My sme boli s malym ked mal 2 roky tiez 4 dni v nemocnici,stale sa len chudatko pytal domov,my sme boli presne na Vianoce,tak aj mna to deptalo..24.12 som nas popakovala a odisli sme,nakolko nemalo ziadny osoh tam ostavat nadalej.odvtedy kazda navsteva lekara aj obycajneho obvodaka hotova katastrofa...deti si to pamataju,my sa nemozeme ani k nemocnici priblizit ako zacne hystericit...ani mu nepoviem kam ideme,ale to dieta normalne vyciti...tak dufam,ze tvoju to obide a nebude si tolko toho pamatat,nakolko je mladsia ☹

sante81
16. okt 2014

@sonulik1983 bola som s dcerou ked mala rok a pol v nemocnici 5 dni a všetko prerevala, od vtedy sa boji cudzich ludi, trvalo to skoro rok, do vtedy spoločenska, vesela v kolektive smela, čakala som že to prejde same, že z toho vyrastie, chodila som medzi ludi, na ihriska ale vždy to bolo s plačom, stačilo ked sa na nu niekto cudzi len pozrel a už bol rev. Na reči že je rozmaznana som si zvykla, pomohla nam detska psychologička, len neviem ako zvladneme nastup do školky, všetko chce čas, trpezlivost a lasku

katarinamarkova
16. okt 2014

@sonulik1983 bola si s nou v nemocnici non-stop, ci v noci bola sama?

syrik
16. okt 2014

Aj my sme to mali A to som podpísala reverz hneď na druhý deň, čo tam s ňou robili. Trvalo to dlho, kým nočné mory prešli, no lekárov sa bojí stál.. Ja som sa radila aj so psychologickou. Úprimne, ja sama mam S tým problém, keď si na tú hospitalizáciu spomeniem.

terapiabachovky
17. okt 2014

@sonulik1983 dobrý deň podľa toho čo píšete, tak by som Vám odporúčala Bachove kvetové esencie a to nie len pre synčeka ale aj pre Vás nakoľko ste už tiež vynervovaná a unavená.

Ak by ste mali záujem, napíšte mi prosím do IP, poradím🙂

syrik
17. okt 2014

@terapiabachovky Mne ich inak odporučila aj psychologicka 🙂

terapiabachovky
17. okt 2014

Tak urcite nevahajte.aj mne obcas psychologovia posielaju pacientov

marionmarion
17. okt 2014

@sonulik1983 mala zazila traumu a je normalne, ze sa budi a place..musi to v sebe spracovat. Neviem ci spava sama v postielke, ale pomohlo by keby ste spavali spolu, aby ta vnimala citila, mohla sa pritulit...nemusis sa bat, ze uz nebude chciet odist, ked ta prestane potrebovat odide do vlastnej postele sama...ale teraz potrebuje dodat istotu ze si tam, ze ju ochranis, neopustis. Vela ju objimat aj cez den, vela sa jej venovat a hovorit jej stale ze si tam, ze ju neopustis...ak nepomoze ani po dlhsom case, skuste detskeho psychologa...nie kvetove esencie a podobne blbosti, ale odbornika, ktory bude vediet povedat ako dalej postupovat...drzim palce!

luci21
17. okt 2014

@sonulik1983 Moja Tamarka mala 10 mesiacov ked sme boli týžden v nemocnici a presne toto isté mala, nočné desy, plač neskutočný nedala sa ukludniť. Plakala aj 2 hodiny na striedačky. Trvalo to tuším aj 3 týždne ale časom to odznelo treba asi iba trpezlivosť.

sonulik1983
autor
19. okt 2014

@katarinamarkova boli sme nonstop spolu, preto možno aj reakcia, že na mužových rukách sa skôr upokojí ako na mojich, mám pocit, že si ma spája s nemocnicou.

sonulik1983
autor
19. okt 2014

@sonulik1983 milé maminy, ďakujem za rady, asi mi fakt ostáva len veriť, že sa to časom upraví, škoda že vo štvrtok nás čaká povinné očkovanie. Bojím sa ako to psychycky znesie malá. Ale verím, že chce to len čas. 🙂 🙂

elisaeli
19. okt 2014

@sonulik1983 Ockovanie si mozete prelozit.

mircalla
19. okt 2014

@terapiabachovky biznis je biznis, ze?
@sonulik1983 to ockovanie by som vzhladom na okolnosti urcite prelozila

terapiabachovky
20. okt 2014

@mircalla nerozumiem, čo biznis je biznis?