Ahojte mamicky,
mate niektore skusenosti s nocnymi desmi? Z coho vznikaju a ako ste s nimi bojovali? Uz niekolkorat za posledne 2 mesiace sa moja 21 mesacna dcerka rozplakala pocas spanku - mala zavrete oci a kopala nohami aj rukami. Najskor sa mi ju darilo upokojit prihovaranim a hladkanim, naposledy ro vsak nepomohlo a musela som ju upokojit na rukach, kedy sa prebrala a nasledne sme sa znovu uspavali. Ake su vase skusenosti? Dakujem za tipy a rady 🙏🏼
Ahoj aj moja dcéra si tým prešla a teda bolo to hrozne noc co noc po polnoci začala strašne kričať nic ju neutisilo, trvalo to celkom dosť ale vekom sa to stratilo, a ráno si teda vobec nic nepamätala ked sme sa aj pýtali
Moj to tiez mal ako babatko okolo 4mesiacov a nieco po roku to preslo. Maval to hrozne raz to videl znamy a ostal v soku ze ako posadnuty.... Oci prevrátené a len sa hadzal so strany na stranu kričal plakal... Nic nepomohlo ani mojkanie, aj jemne facky svetlo nadhodenie nic... Preslo to same ako to zacalo.... Ja som akurat zistila ze to maju deti po klinickej smrti alebo po traume... On ked sa narodil tak nedychal tak mu dávali kyslik...ci s toho netusim
.. teraz uz bude mat 7 a je úplne v pohode vobec nic uz nema ani napamata 😍
@veronikavaneska môjmu tiež po akútnom cisárskom dávali kyslík, nedychal a do 1 roka mával občasne také stavy. My sme ho vždy zobudili po pár min. Teraz má nekludne noci ale som rada, že bez desov. 🙈
Našej do trvalo od 2 do 3,5roka, niekde som čítala, že to môže súvisieť s odplienkovanim a myslím, že to bol náš prípad. Začala som ju 2 h po zaspati budiť na WC, potom zaspala a už sa nebudila. Ďalej jej bolo horúco, vždy som vyvetrala, spi na plachte bez prikrývky, len v pyžame. U nás nepomáhalo nič, ani tichým hlasom hovoriť, všetko to len zhoršovalo, ako v horore... Bála som sa chodiť spať, že čo nás v noci čaká. Ale skutočne pomohlo to budenie na cikanie a asi aj čas, do 4 rokov by to malo zmiznúť..
Nasa to mavala. Aj Ako malicka, ale vtedy len par krat a aj ako skolkarka aj skolacka. Ona sa zobudila totalne spotena a s placom do hodiny po zaspani. Oci otvorene, ale nevnimala. Vacsinou som ju dala vycikat, trichu napit, prezliekla som pyzamko. Ak bolo treba pritulila, ak sa dala. Uz som sa len vzdy spytala, ci vymenime pyzamko a bolo. Odsledovala som si, ze ak malo pyzamo primes aj len jedno percento elastanu, ze sa takto prehriala. Ciste bavlnene od vtedy som davala. Aj s kratkym rukavom, aj tensi paplon. Niekedy ked sa zobudila, zdalo sa mi, ze ma take cervene skvrnky na krku, nevedela som ci vylezane a aj oci mavala cervene. Lekar na to povedal,, ze po zaspani, ked sa telo uvolni, rozsiria sa zily a vyplavi sa histamin, ze to moze sposobovat histamin. Aj ak das pozor na jedlo, na stres, tak aj striedanie teplo, zima moze ten histamin spustat... ja si myslim, ze nasa to mala z toho, ona je taky ladovy medvedik od mala. Pre rodica je to tazke, idiet tak svoje dieta, zlakne sa, no ono si do rana nic nepamata, nic ho neboli, netrpi. Treba byt iba naporudzi a upokojit ho.