Ahojte baby, už polroka sa mi mala od polnoci budí. Niekedy každú polhodinu niekedy každú hodinu...
Predtým spavala sama v izbe. Momentálne polroka v spálni.
Vždy okolo 1 v noci ju musím zobrať k sebe do postele.
Tam sa len mrvi potom zaspí a vkuse sa prehadzuje, čiže ja nespím vôbec.
Je na UM večer zje kašu alebo inú večeru a potom ešte 230ml mlieka. Takže hladná by nemala byť.
V noci ponúkam vodu/čaj - nechce
Spánok ma len jeden okolo obeda tak na hodinu a potom k večeru okolo 5 je už unavená, ale nemôže ísť spať, lebo potom večer nechce spať.
Zaspávanie je peklo. Donedávna večerné zaspáva ie znamenalo, že ju naložiť do auta a voziť 15 minút, momentálne "len" v kolíske ju musím kolisat.
Pomôžte mi... Hocijaké tipy.. Lebo toto už je zúfalstvo pre mňa :D
Zuby to už už hádam nie sú, mame primerane teplo doma, nie je spotena ani nič. Zvlhčovač používam.. Už fakt neviem co by pomohlo.
"hladná by nemala byť"......?? Skúšala si jej dat mlieko?
Moja je o 17-18h večeru, o 19 tej pred spaním ca 240ml hustej kase z fľaše a posledny týždeň potom o 21vej 100ml UM a ešte aj v noci občas kolo 3-4 ráno. Doteraz spala durch bez mlieka v noci!! Ma tiež 14m...
Nepkojna môže byť koli zubkom, moja si občas pomrcni, poprevracia a spi ďalej.
Naša mala v tom veku to isté so spánkom, lenže s tým rozdielom, že sa o polnoci zobudila a zaspala o 6 ráno, tak to bolo tri dni, potom zas pár dní dobre a zas pár dní zle
Večerné zaspávanie ani nehovorím, horor
Po troch mesiacoch to prešlo a už spala celú noc a raz na obed, niekedy treba len vydržať a spraví sa to samo
A mam aj skúsenosť, že čím unavenejsie dieťa večer, tým horšie zaspávanie
Možno ma tu hodinku cez deň malo a potrebujeme si ešte dat slofika aj večer! Kamoškina to tak mala, večer na pol hodku zaspala aj počas hrania! A večer zaspala tiež v pohode
Skus jej dat namiesto čaju v noci mliečko
Zuby nemá všetky
@sapetka, ale nemá náznaky že by jej išli zuby (žiadne navretie alebo slinenie ako pri predošlých)
Preto som zuby vylúčila
@hennyinnsbruck úprimne nechcem ju učiť na nočné jedenie. Bavila som sa o tom s pediatrockou. Večer sa naje o 18 mlieko do 200ml potom fakt mega porcia kaše alebo iného jedla okolo 19 a o 20 dostane ďalšie jedlo.
Takže to zje viac ako ja.. 😂
@lenka2710 kokos, tak to si si potiahla poriadnu sichtu... Dúfam že ti prejde lebo už to nedávam.
@lenka2710 skúšala som aj takú možnosť. Mala je potom večer ako naspidovana veverička, zaspala by v kľude až o 10 ale noc vždy taka istá... :(
Skúste si dať postieľku k sebe do spálne pri posteľ aby ste ju kontrolovali aj ona vás bude cítiť a bude pokojnejšia a aj vy sa lepšie vyspíte, keďže nebudete tak vnímať to prehadzovanie a mrvenie sa. Potom ešte môžem poradiť skúsiť teplý kúpeľ pred spaním.Alebo len jednoducho je to jej ''štýl'' spania teraz a neovplyvníte to,treba len počkať. Aj môj syn mal také obdobie,že sa vkuse prehadzoval,mrvil,raz bol tam,potom zase tam a prešlo to,čím je starší tým dlhšie zostane v spánku v nejakej pozícii 😁
nejako extra ti neviem poradit, ale urcite by som znovu neucila na jedenie v noci
Tak to riadne tazke je na noc.. mozno je jej zle
@sapetka môže byť aj to ma napadlo,možno má moc zaťažený žalúdok,veď aj dospelý keď sa moc naje večer,pred spaním tak sa mu zle spi...
@lenocka137 no podla toho co pise dieta zje za kratky cas strasne vela.. mlieko , kasa a potom dalsie jedlo.. neviem si to predstavit.. podla mna je to dost vela bud by som zmenila veceru alebo jednoducho v noci dala mlieko ak si pyta
@sapetka súhlasím
Náš to mal podobne v tom čase, len som sa budila každú hodinu na mrnka nie. Inak s tým jedlom, nás malý papa okolo 17:30 večeru s nami, väčšinou varené jedlo a o 19:30 papa mliečko, asi 210 ml. Je pravda, že mliečko mu aj v noci dávam, okolo 23:00,ale dakedy papal 2x v noci a prechádza teraz na 1x.
@sapetka
@lenocka137
@sapetka
No ona toľko zje bohužiaľ večer 😅😅
Okolo 18 musí si dat mliečko lebo tak je naucena a pokiaľ by som jej medzi mliečkami nedala normálne jedlo, tak je hladná... Lebo som skúšala bez kaše/iného jedla a vtedy v noci si pýtala ham Ham... Ona je papkac... Cez deň nejdem ani písať co všetko je schopná zjesť 😅😂😂😂 (ale dobre ze papa, to som šťastná lebo boli obdobia kedy to bolo horšie)
Mne už prešlo, mala ma 5 rokov ale čakám druhé, tak už teraz sa teším a spim vždy keď je to aspoň troska možné 😂
Aha,tak potom už ozaj len počkať a netreba sa zbytočne stresovať,veď ste vlastne už všetko vyskúšali ☺️
@lenocka137 tohto som sa presne bála, že nikto napíše 😪😅😪😅😪😅😪😅
😁 no aj môj syn to tak robievala dlho a zvykla som si a potom zrazu prestal a možno ozaj tie zúbky aj keď nemá nejaké príznaky...tie nemusí mať
A uz ma vsetky zuby ze si ich vylucila?