Ahojte kočky, viem, že tém ohľadom spania a nespania je tu neúrekom a sama moc nemám rada,keď sa stále zakladajú nové 😅 ale už si ozaj neviem rady s tým naším pokladom 🙂 Ide o to, že malý sa mi stále v noci budí, ale ozaj netuším, že prečo... Ako, keby sa budil s plačom, tak ho poľutujem, že mal nejakú nočnú moru, alebo zisťujem,čo ho bolí, ale on sa jednoducho zobudí, smeje sa, voľačo si rozpráva, kope a búcha do postieľky, ale nie s nervami, skôr len tak zo srandy...keď sa ho pýtame, prečo nespinká, len nám voľačo povie tou svojou hatlaninkou, ktorej niekedy ani vlastná mať nerozumie 🙂 a ide si svoje ďalej... Takto je hore niekedy hodinku,niekedy dve, potom zaspí a o hodinku zase... Doteraz som to nejako neriešila, aj keď pár krát som už mala riadne nervy🙂 ale teraz čakáme ďalšie bábo a vstávať v noci ku dvom, to by už na mňa bolo moc psycho 🙂 už aj teraz som niektoré dni úplne mimo, čo som nevyspatá...dnes som napríklad spala asi tak 3 a pol hodiny, aj to nie v kuse 😖 Máte niektorá podobnú skúsenosť s vašimi drobcami? Ako ste to riešili? Alebo to prešlo samé? Ďakujem za rady a postrehy🙂
On poobednajsi spanok este dlho potrebovat bude, bez spanku cez den by tie noci mohli byt este horsie 😒
A skusala si si ho dat k sebe? Budi sa aj tak? Mozno ma len take "budiace sa" obdobie 😖 Neviem 😨
kolko ti spi cez obed?
nas chlapcek od roka krasne zaspaval sam, prespal celu noc vacsinou, a teraz posledne tyzdne si vyslovene vyzaduje aby som bola s nim, drzi ma za akukolkvek cast tela len aby citil ked sa pohnem a to sa hned zlakne ze idem prec a zobudi sa ... a tiez vysvetlenie logicke to nema ziadne, nic sa nezmenilo, nic noveho traumatizujuceho nezazil - proste je to asi taka faza ... deti maju zrejme vzdy daku fajnovu "fazu" pre nasu radost ;)
@llluckaaa ved coskoro nas to caka, o dva mesiace sa stahujeme do vacsieho, takze maly pojde do vlastnej izby, len sa obavam, ze takymto stylom, ked sa bude budit, bude ku nam furt chodit do postele...inac, neda sa povedat, ze by si nejako velmi vyzadoval moju pozornost, hodinu si dokaze rozpravat a smiat sa sam so sebou, potom sa postavi a pyta sa ku nam do postele, ked mu poviem, ze nie, nech si lahne a spi dalej, tak si lahne, zase sa bavi sam so sebou a potom sa zase postavi a pyta sa ku nam...niekedy ho zoberiem a ako som pisala stucha do nas, aby sme ani my nespali a bud ho to do pol hodiny prestane bavit a zaspi, alebo to presatne bavit nas a dame ho naspat do postielky a po chvili zaspi tam, alebo jednoducho vstane a zacne behat okolo nas a hrat sa...co na tom, ze je este noc 🙂 a to od narodenia problem so spankom nemal...samozrejme mimo toho, ked mu sli zuby, to sme boli hore stale, stale bol uplakany, ale ok, to som brala, boli ho to, je nervozny, potrbuje pomojkat a hlavne bol malicke babo, ktore potrebuje mamu...ale teraz to fakt nechapem
@zivika tak moj ma taketo nocne dlhe prebudenia od cca 18m -najskor to bolo raz za cas ,potom od 20m pravidelne kazdu noc na 2-3h,od 2 a pol roka sa to znizilo na cca 3 krat do tyzdna tiez tie 2-3 h zakazdym.
Pomerne casto je hore 1 hodinu-to skoro kazdu noc ☹ -on spi samostatne od 15m,v noci nepije mlieko ani caj, moc ma k sebe ani nevola,ale je ozaj hlucny a spat nevieme-on si rozprava,spieva a ked to uz dlho trva-tak ma zavola-cca po 1 a pol hodine co je hore ma zacne volat ze je chce vodu,ze chce cikat....a potom je hore este dalsiu hodinu-ja som z toho uz tiez na nervy-ved ma cez 3 roky a stale nespi normalne.
V noci spi max 8h cisteho casu a cez den cca 90 minut.
Uz som ho skusala tyzden nedavat spat cez den-prve dni to vyzeralo, ze to zafungovalo-prespal celu noc 3 kra po sebe,ale potom to bolo este horsie-budil sa aj 3-4 krat za noc z toho jedno zobudnie bolo viac hodinove a aj cez den nervacil uz po 17h od unavy,takze som ho zas zacala davat spat aj cez den.
Ja som uz odskuslala vselico-rozne doby ukladania na spanok,rozne druhy vecere,uplne kludne dni za sebou bez dakych aktivit,homeopatiu na spanok........a aj tak nic nezabralo na viac ako par dni 😝
@zivika spomenula som Dr,ze zle spava,ale tym to haslo-co poriesi lekar?-nadopuju ti dieta akurat liekmi-a to nechcem v ziadnom pripade.
Inak aj starsieho-dnes 14r- som mala takeho isteho-a vyrastol z toho -on sice nebol tak dlho v noci vkuse hore,ale aj do 5 rokov sa budil 3-4 krat a od roku do 2r to bolo aj 10-15 krat za noc-takze verim ze aj tento z toho proste vyrastie.
So starsim sme to riesili,behali po Dr a zaver -drazdiva nervova sustava-a bolo-lieky som mu nikdy nedala na spanok.
@zivika moja mladšia dcerka bude mať dva roky teraz a robí to isté, zobudí sa v noci strašne hladná ako keby nikdy nejedla a potom sa chce hrať v posteli zo starkou, ona spáva v izbe zo starkými a ja v druhej izbe zo staršou dcerou. Mladšia mi spáva v postielke ale starka ju naučila tak že ekd sa zobudí tak ju vezme do postele a ja sa zato hnevam. ked spíme u krstnej povieme vonku je tma, príde buchať teta, teta spí a lahne si a spí,..ale pri mojej mame je to horor doslova, a staršia dcéra má 3 roky a tiež sa budí v noci, a ked som ešte na pc, tak dojde za mnou a len mi povie že mama háá že si mam ísť s nou lahnuť,... ale najprv plače ako o život. Takže neviem či sa s tým dá niečo urobiť aby dieťa spalo v noci.
@kaja73 v tomto som s tebou za jedno, fakt to radsej vydrzim, ako by som mala maleho dopovat liekmi na spanie a celkovo sa liekom snazime vyhybat aj ja aj mm, tak ich nebudem pchat do maleho dietata... 🙂 takze to vyzera tak, ze z toho jednoducho musi vyrast a ja zacnem pit redbull 😀
@bubu98765432 ja som aj cakala, ze zaver je standartny, ako vo vacsine pripadov s malymi detmi a to, ze treba vydrzat 🙂
@zivika Moja to nerob, ze by si ho nedala spat ked sa pyta. Ja mam s malym od 4 mesiacov problemy so spanim. Do 4 mesiacov my prespal aj 4 hodiny v noci v kuse. A ked bol 2 tyzdnovy vydrzal mi cez den 6 hodin hore. Vela som preto o spani citala aj sa radila s lekarkou. Cim menej ti dietatko spinka cez den tym horsie v noci, teda ak potrebuje denny spanok. Mne malinky spinkaval od 12 do 15 cez den. Teraz uz asi 2 tyzdne sa trapime s tym, ze spi kazdy den inak. A uz sa mi par krat stalo, ze ked mi napr. zaspinkal o 9 rano a spal do 12 a potom sme hlavne cez vikend chceli niekde poobede ist a on si nemohol pospinkat zase okolo 16 a dali sme ho spat az vecer o 19 tak sa v noci okolo 1 zobudil a bol hore vyspinkany aj zo 3 hodiny a potom znova zaspinkal a to len preto, lebo bol o 19 uz tak moc unaveny, ze zaspinkal strasne rychlo a rychlo sa aj vyspinkal 🙂. Aj ked my mame 16 mesiacov a u nas je bezne, ze sme hore tak 5 krat za noc. Ale taketo dlhohodinove salenie 🙂 mava ked ho dam spinkat moc unaveneho. A kamaratka ma vysse 3,5 rocneho syna a ten sa jej prestal budit v noci asi pred mesiacom. A tiez bola nestastna,lebo druheho ma 6 mesacneho a nebudil 6 mesacny skoro 4 rocneho, ale opacne. Takze podla mna musime mat pri detoch len pevne nervy a cakat kedy z toho vyrastu 🙂 Inak ja ti poviem pravdu, ze moj manzel by chcel druhe a ja odmietam prave kvoli tomu, ze maly mi v noci nespava. Takze ta uplne chapem, ze si z toho zufala.
este som vam zabudla spomenut, ze najvacsia zabavka je, ze dookola vyhadzuje z postielky macka, bez ktoreho nezaspi a straaasne sa bavi na tom, ze mu ho furt podavam a ked mu poviem, ze mu ho uz nepodam tak spusti krik na cely byt 🙂
@spuntikmathiasko ale ved to nerobim, maly spi vtedy, kedy chce 😉 od narodenia bol uzasny, co sa tyka zapavania, dala som ho do postielky aj s jeho mojakom a pekne zaspal sam, vytvoril si krasny rezim, do roka spaval dva krat cez den, po roku jeden krat, ako som uz pisala cca od tej 11.30 do 13.30, vecer ide spinkat medzi 20.00-20.30 vstava vacsinou okolo 6.30-7.00...takze tu problem podla mna nie je...no ved co uz, vydrzime 🙂
@zivika S nádejou som čítala tému, že nájdem nejakú radu 🙂 . Mne moja malá prespala prvé štyri mesiace svojho života celú noc (myslím od večera do pol piatej ráno.) Do roka zaspávala sama a od roka sa to začalo. MUsím ju uspať pri mlieku (to mi vôbec nevadí, aj keď občas je to o život, keď ju uspávam pol hodinu), horšie je tiež toto nočné budenie. Najprv to bolo len raz za týždeň, bola hore tak hodinu a pol. Teraz je to pomaly každá druhá noc. Je hore aj dve hodiny. Minule som už bola úplne zúfalá, zobudila sa o jednej a bola hore do pol piatej. Ja som tiež na druhý deň úplne zničená a nervózna na deti. To že sa zobudí aj 5x za noc, aby si "pocickovala" mi už ani nevadí. Asi fakt len vydržať a dúfať, že to čoskoro prejde.
@dadica nas prespi celu noc v kuse tak maximalne dva krat do tyzdna a ja som uz nastavena tak, ze ked nas v noci nezobudi, tak sa zobudim sama od seba, ze co sa deje 😀 no co, musime teda vydrzat 🙂 som zvedava, ake to bude, ked sa nam druhe narodi, ale uz teraz tusim, ze vesele 😝
@dadica inac u teba by som to este mozno spojila so zubkami, teda, ak je aj nervozna alebo place...lebo okolo roka sme aj my mali take, ze hore aj od jednej do piatej, to som s malym chodila do obyvacky, nech sa aspon mm vyspi do prace, lebo vtedy si maly doslova ziadal byt pri mne...lenze teraz ma ma v podstate na haku, pokeca si aj sam, skoda len, ze tak nahlas 😀
Ou, no mas to tazke, ja u mojej budenie pripisujem zubkom, no je este mala, ale tiez mava stavy, ze pobudne hodinu hore, vtedy pridem, lahnem k nej do kresla, to mame take, ze sa da na nom lezat, dam stuple a spime, lebo tiez je len hore a pozera, no hrat sa s nou nemienim, v noci sa ma spat, kym sa malej neupravi normalne spanok, ani 2. dieta neplanujem, teda u teba klobuk dolu a drzim palce! 😉
A kolko spi poobede? Dokedy? Ak spi 3 hodinky a vstava o pol 4 tak je malo unaveny a v noci sa mu nechce spat.