Nočné budenie sa 2,5 ročného chlapca

lyenocka
30. sep 2016

Ahojte, moj syn nikdy nemal problem so spankom ani zaspavanim, ale asi tyzden trva, ze sa pravidelne v noci budi aj 2-3krat a hned pyta mlieko(pije este z flase)...Svokra mi tvrdi, ze je hladny, ale ved take dieta uz davno ma vydrzat a prespat celu noc. Hladny byt nemoze, normalne sa naveceria. Moze to byt tym, ze este tazko spracuvava to, ze ma surodenca? Mladsi bude mat o chvilu pol roka. Viete mi nejak poradit? Dakujem

iwka1992
30. sep 2016

My mame 2 roky a tiez sa este bude na mlieko. Tiez si myslim ze by uz mal prespat celu noc. Ja cez den nedavam vobec mlieko a vecer mu dam plnu flasku a v noci ked sa prebudi tak ho skusam oklamat ze idem pren hned pridem a lahnem potichucky naspat do postele a on zaspi....takze mi to pride ze je to len o ,,zvyku'' alebo namiesto cumlika lebo ten uz nemame.

jahodka11
30. sep 2016

Jaaaj a nas mladsi sa tiez vie este zobudiť a pytat mliecko....a mozno to je aj reakcia na súrodenca, tazko povedat....ja malému vzdy dam mliecko,ked si vypýta....je to málokedy,ale stane sa...este su podla mna maličkí....

diablikovci
30. sep 2016

Moj do 2,5r. pravidelne píl mlieko a potom to postupne klesalo, ale úplne prestal piť keď mal 34 mesiacov. Ale on sám vypije za 24 hod liter mlieka 🙂.

sardinka336
30. sep 2016

To nočné krmenie je podla mna blbý zvyk....nielenze to travenie stale pracuje a neoddychuje a telo je tak naprogramovane ze sa proste na to mlieko budi. A uz tie deti maju aj zuby...proste nemalo by sa v noci krmit. To hovorí ta prava, čo v noci dava 2 flašky po 120ml. čo nie je zase vela, ALE!!!! Uz chcem spat celu noc!! 😀 😀 😀 😀 Stale dufam, ze to samé prejde ale neprechadza. No uvidime...

jahodka11
30. sep 2016

@sardinka336 ale prejde to, neboj nic.....musime len vydrzat...

bosoriak
30. sep 2016

@lyenocka 2.5 rocny nema co pit mlieko v noci a uz vobec nie z flase. Moze mat blok zo surodenca, to je jasne, ale vracat sa vo vyvoji mu vobec nepomoze. Odporucam zatat zuby, vopred oznamit, ze mlieko nebude a dostane len vodu z pohara v noci a AJ TO DODRZAT. Mozno bude chvilu mrncat, mozno bude plakat a mozno nebude vobec nic.

Ale davat mu mlieko z flase je zle aj kvoli traveniu aj kvoli zubom aj kvoli zvyku. 2.5 rocny nemoze byt hladny v noci a ak je, treba aby sa viac najedol cez den, nie si to dobiehat v noci z flase.

timea7
1. okt 2016

@lyenocka vyhodiť fľašu a problém je vyriešený. V jeho veku už jesť v noci dávno nepotrebuje, iba si vytvára zlozvyk, ktorý sa ťažko odstraňuje. Počas dňa mu daj piť z hrnčeka a svokrine reči jedným uchom dnu, druhým von bez medzipristátia.

laurika1517
1. okt 2016

@sardinka336 dieta ktore ma zuby sa nema v noci krmit? a ked dieta ma prve zuby v 4m uz ma byt v noci bez jedla?

natalushka
1. okt 2016

Nas maly ma sice 2,ale to iste🙂nema ale surodenca..mozno to s tym ma nejaky suvis,ale ked takto papa mlieko od narodenia..myslim skor,ze je to proste pre nich zvyk..nas maly ci sa v noci zobudil o 22(isiel spat o pol9) alebo o 2,vzdy hned automaticky mliecko maminka..dala som a spal az do rana..tiez som uz pred par mesiacmi zacala rozmyslat,c ije to este ok..ale vravela son si,ze nejde do skolkyja nevstavam do prace..ze proste tych 39sekund co zamiesam mlieko a krpec vypije,odlozi a spi ma fakt nezabiju,naproti hodinovemu revu,ze on chce..alebo budenie sa kazdu pol hodku,az dokial som mu ho nedala..proste som si povedala ze asi je este maly,pockam este,az to sam zacne obmedzovat..ale stala sa super vec🙂uz nema plienky..a asi pred mesiacom sa mi v noci dva dni po sebe pocvrkal do nasej postele..ja uz nervy,tak som mu povedala,ze konecc,nech zabudne na mlieko v noci,lebo potom sa pocurava,mama musi stale prat,stoji to oeniazky...bla,bla,bla..v priebehu dna som sa ukludnila🙂a akosi som to vypustila z hlavy..no v noci samozrejme zasa pytal..tak som si povedala,ze zo seba nebudem robot debila,ze to skusim..tak som mu zasa povedala,ze nebude mlieko,lebo sa zasa pocura..povedal som to dost razne..pomrcal asi 5minut a spal az do rana🙂potom asi este 2noci sa zobudil a pytal,ale uz menej pomrnkal a odvtedy mame pokoj🙂ale byt tebou,este by som pockala,az sa toho vzda sam..prip.az pojde napr.do skolky,tak by som to aj ja riesila..ja som toez chcela pockat este,az sam s tym prestane..

timea7
1. okt 2016

@sardinka336 môj mal dva zuby ako trojmesačný....takže by som to zase tak zúrivo podľa zubov nebrala. Na druhej strane vtedy už dávno prespal celú noc, teda od pol desiatej do piatej, šiestej, aby si zase niekto nemyslel, že mi spal od ôsmej večera do deviatej do rána. Ale súhlasím s tým, že dieťa vo veku vyše dvoch rokov nemá už dávno v noci jesť. Zbytočne mu je vytváraný zlozvyk, ktorý sa odstraňuje ťažko a jeho tráviaca sústava si neoddýchne. Ani spánok nie je taký kvalitný, ako u detí,ktoré v noci nejedia.

timea7
1. okt 2016

@natalushka niektoré deti sa fľaše len tak ľahko nevzdajú, je tu takých tém more, mamičky majú potom zbytočné problémy, zlozvyk je už veľmi zafixovaný a dieťa berie ako trest to, že nedostane mlieko, škôlka s tým nemá nič spoločné, tam deti v noci nespia.

natalushka
1. okt 2016

@timea7 ja viem..len ja som to myslela tak,ze momentalne nebola potreba to riesit..lebo mechodim do prace,nevstavam rano,maly tiez ne..ze to budenie v noci tolko neva..ja viem,ze to je na figu zlozvyk..len mne sa u maleho vzdy osvedcili na vsetkom nechat tomu cas a ono to pride..bez stresu mojho alebo jeho🙂sama som bola prekvapena,ze sme sa flase zbavili vlastne zo dna na den..ani som to nechcela riesit a zasa sa to vyriesilo samo🙂chcela som len tolko,ze zakial mamicku nic nesuri,len ten pocit,ze uz by mal maly v noci spat..tak byt na jej mieste to este neriesim..maly uz je sice velky,ale este stale maly na iste veci..kazfrho rozhodnutie..