Nočné budenie

lu_ss_
7. feb 2021

Prosim vam o pomoc, ak ma niekto skusenosti. Nas maly nikdy nebol dobry spac, teraz ma 5 mesiacov a pred troma tyzdnami prvykrat soal do 3:30. A od vtedy sa budi kazdu jednu noc od ulozenia (19:00) o 23:00-23:30. Vrieska, neplace, vyslovene vrieska akoby ho tyrali, je to na nevydrzanie. Je mu jedno ze ho nosime po rukach, trva to aj hodinu kludne, neda sa uspat, musime mu dat umele mlieko a az tak zaspi, aj to len na hodinu-dve. Zuby este nema ani nevyzera ze by mu nejake sli. Skusali sme uz vsetko, vratane spankoveho poradenstva, prosim poradte.

deti95060810
7. feb 2021

separačná úzkosť... mali sme .... skončila krátko pred prvým rokom - trvala celú zimu
t. j. 5 mesiacov

mabenn
7. feb 2021

Zmierit sa s tym faktom, ze sa dieta v noci budi a moze to trvat aj dost dlho. Moze to byt hocico, potreba kontaktu, vyvoj mozgu, zuby - najhorsie to byva este predtym ako vobec vidno ze idu, spankova regresia...utisit pritomnostou, dat mlieko ked treba a vydrzat. Ono sa to bude menit, raz bude lepsie, raz horie, syn za par mesiacov bude mat 3 roky a stale sa v noci budi - podla obdobi raz viac, inokedy menej.

ankiki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
7. feb 2021

Hmm, už to trvá 3 týždne, ktovie, čo to je. Akože prečo mu musíte dať mlieko? Však mu to mlieko daj, keď vidíš, že sa už preberá, možno ho to hneď uspi. To čakáte až na rev a mlieko je posledné riešenie? 🤷 Zuby to nie sú, 3t je veľa... Spánkový refresh býva troška neskôr v tých 6m... Možno predsa len s anieco deje, nezačína loziť či čosi také? Niečo nové sa neučí? 🤷 Ale ber to tak, že je to fakt len obdobie, moja sa bude 8x a teraz má 11m a budí sa 3x. 😉

mabenn
7. feb 2021

Este skusim mozno trochu obsirnejsie, lebo si cerstvo pamatam, ako som ja bola zufala z nekonciacej unavy a dostala som len odpoved, ze to je normalne... ono, babatko rastie, prejavy mozu byt ine, lebo preziva inak. Ak ho ukludnuje mlieko, tam mu ho davajte skor, ako pisala baba vyssie. Ale uvedom si, ze to uz nie je 2-mesacne babatko co zamrkna a hotovo. Moze byt realne aj hladny, alebo smadny. Alebo moze reagovat na to, ze sa boji, ze nie si pri nom, nepisala si, ci spite pri sebe. Casom bude v noci pri motorickom vyvoji robit presne to co cez den. Prevalovat sa, davat sa na styri, stavat sa...Nebol dobry spac? Asi praveze bol, lebo ked pises ze spi od 19.00 do 23.00 tak to je az az v takom veku. Mne sa dieta asi do roka budilo po ulozeni po 40min asi prve 3-4hodiny a potom spalo 2-3hodiny nonstop co bol najdlhsi usek ktoreho bol schopny. A stale to je "normalne". Napriek tomu, ak mas podozrenie, ze ten "vreskot" znaci nieco nedobre, tak sa porad s pediatrickou, ona sa ta spyta na suvislosti alebo urobi nejake testy. Ale na spankove poradenstvo sa prosim ta vykasli pri 5mesacnom. Za mna naozaj - a dlho som s tym bojovala - prijat to a oddychovat ako sa da, kedy sa da. Ale ja som kojila, tak aspon som nemusela zarabat mlieko. Napriek tomu, boli obdobia, kedy som na rukach musela x-krat v noci v chodzi hojdat a uspavat a bolo to dlho predlho....dobra sprava je, ze raz to prejde.

lu_ss_
autor
8. feb 2021

@ivangeline mne nevadi ze sa v noci budi, ale to ze sttasne krici. Neda sa ho utisit, aj ked sme pri nom, aj ked si ho vezmem do postele, aj ked mu spievam, pomojkam, nic nepomaha. Dat mu mlieko hned? Akoze aby mi v noci vypil liter mlieka v 2 hodinovych intervalovch nepovazujem za riesenie. Necakam na rev, kym mu dat mlieko, len sa ho snazim utisit inak, nie mu hned zapchavat usta mliekom.
Zatial sa len naucil otocit, no v postielke sa neotaca este nastastie tak to nevidim ako dovod budenia.

ivangeline
8. feb 2021

@lu_ss_ davaj ovela menej mlieka. Preco tak vela? Len trocha na upokojenie. 100ml napr. Ak nereaguje vobec na upokojovanie tak nemusi byt uplne prebudeny. Starsiemu sa to tak raz za mesiac stavalo ze sa nevedel prebudit a hrozne plakal az pokym sa nezobudil a zas zaspal uz spokojne. V tom stave nechcel mlieko.

weja55
23. feb 2021

@lu_ss_ ahoj. Akurát tu čítam nejaké fóra, a snažím sa dopátrať k nejakej odpovedí.. Mne malý do 2 mesiacov spal pekne. Odvtedy je to dosť zle. Už ma 13 mesiacov a keď máme takú dobrú noc tak je cca 5x za noc hore. Keď máme zlú, čo je dosť často je hore v noci aj 10-12x 🤷‍♀️ vyskúšala som už všetko možné, aj nemožné. On v noci strašne cestuje po celej postieľke, stále sa budi, začne plakať, vecsinou ho utíšim hneď ale je to strašne vyčerpávajúce. Koľkokrát už je zas hore kým ja stihnem zaspať 🤷‍♀️ Neviem co viac by som mohla spraviť preto aby lepšie spal. Ci to sú proste take deti? Nespáčkovia? 😁😁🤷‍♀️🤷‍♀️