Nočné budenie 18 mesačného dieťaťa

simonetka67
19. okt 2021

Ahojte maminky , prosím o Vaše rady a skúsenosti. Dcéra má 18 mes. Posledné 2 týždne nás trápi zlý nočný spánok. Zaspávanie nie je problém. Cez deň má 1 spánok cca 2 hodinky a večer chodí spávať okolo 20.00. Problém nastáva až medzi 12.00-3.00 v noci. Dcérka má nepokojný spánok, “mrnčí “, stále sa prehadzuje , je nepokojná občas spustí aj veľký plač ktorý nejde utíšiť. Občas to robí akoby zo sna. Mám pocit že keď ju chcem zobrat na ruky , utíšiť tak to je ešte horšie ako napríklad túto noc . Niekedy pomôže pohladenie ale dnes nezaberalo nič . Mám pocit že bola viac hore ako spala. Teraz jej vyšli 4 stoličky takze zuby to asi nebudú. Predtým sa tiež budila asi 1-2x za noc ale vypila mliečko a potom sa pekne uložila . TV u nás ide minimálne , chodíme plávať, cvičiť snazime sa byt veľa času vonku. Premýšľala som nad nočným desom. Máte na toto nejaké rady ? Manžel ráno vstávala do práce a ja už tiež meliem z posledného .

nikpa
19. okt 2021

@simonetka67 nočný des sme mali aj my a veru muselo to len prejsť, trvalo to asi pol roka

denda007
19. okt 2021

V 18 mesiacoch majú deti spánkový regres. Čiže musíte len vydržať.navyse po 4 hodinách prechádza človek z hlbokého do plytkého spánku.preto sa aj častejšie budí vtedy. Potom opäť príde hlboký spánok, a opäť spí

simonetka67
autor
19. okt 2021

Ďakujem za reakcie . Tak asi nezostáva nič len vydržať a dúfať že sa to rýchlo vráti do starých koľají 🙂

silviazlat
19. okt 2021

18 mesačná spánková regresia. Prečítajte si o tom