Ahojte. Moja dcéra (11m) sa budí v noci kazdu hodinu, uz asi mesiac. S hlasným plačom. Dovtedy spala dobre, zobudila sa 2x za noc na kojenie. Teraz je to tak 6-8x. Naje sa za 5-10min a spi dalej. Skusala som iny denný režim spánku, viac jedla jej davat cez den, ale nepomáha nic. Nestalo sa to uz niekomu z vas? Viem, je to len obdobie...ale niečo asi nie je v poriadku, ci? No kde hladat príčinu 🤷♀️...ď
@andreatytler aj aj, ale to uz asi pred mesiacom a pol. Moze to byt tym teda? 🤔
@lllperko U nas bol najhorsi spanok odkedy zacal syn stvornozkovat ked mal 6 mesiacov a zlepsilo sa to az ked uz vedel sam chodit v 11 mesiacoch. Citala som tuvela prispevkov od mamiciek co sa stazuju na zhorsenyspanok prave okolo 9 mesiaca a prave vtedy zacali ich deti stvornozkovat. Ono je to pre tie deti obrovska zmena a velmi vzrusujuce. U nas sa zhorsilo hlavne zaspavanie, ale aj v noci sa casto budil. Presne 6-8x za noc.
@andreatytler Tak to pravdepodobne bude z toho štvornožkovania. Ja som sa len bála, či ju niečo nebolí, keď sa jej zrazu zle spí. Ešte bojujeme aj so zápchou, tak som myslela, či to nebude aj kvolí tomu. Ale tak cez deň sa správa ako vždy, aj spánok je celkom fajn, len tá noc...
@lllperko Mozu to byt aj zuby, alebo aj to travenie... do tych 2 rokov prejdu deticky strasne vela zmenami a vsetko im to narusa dobry spanok.Nas syn prvy krat prespal celu noz az ked mal 2 roky. Ak sa ti da, nech muz vstava aspon par krat k nemu v noci... napriklad muz bude stavat od 20:00 do pol noci a ty sa chod vtedy vyspat a potom od polnoci budes vstavat ty.
Ked sa pocas tej noci zobudi tak je vzdy das najest?
@andreatytler 2 roky? 😮🤭
Tak moj muž k nej napríklad nevstava vobec, kedze ju kojim, tak on spi a nerieši 🤷♀️🙃a ano, vzdy jej dam papat..sup sup sa naje a zase spi
@lllperko Ja som kojila len do 6 mesiacov a umele mliecko sme davali len 2x za noc medzi 6-12 mesiacom a potom uz len 1x za noc. Kazdy radil zacat davat vodu aby sme ho oducili a aj sme o tom uvazovali ale ked mal tie 2 roky prestal sa budit uplne a asi 2 tyzdne prespal celu noc a odvtedy nedavame nic, aj ked sa niekedy teraz zobudi, tak len cumel.
Viem ze zeny radia nekrmit pri kazdom zobudeni, lebo ju naucis sa budit koli tomu aby si cucla. Ale ak to tebe vyhovuje, kludne tak rob.
@lllperko Nezacala nahodou chodit, stvornozkovat? Vela deti ma pokazeny spanok ked ziskaju mobilitu.