Nočná nespavosť ročného dieťaťa. Poradíte niečo?

juliett7
8. sep 2011

Ahojte mame doma 13 mesacneho drobca a strasne zle spi v noci. Kazde dve hodky je hore a strasne place, niekedy sa ani utisit neda. Ak mate nejake rady, sem s nimi. 🙂

marcovka1
8. sep 2011

@juliett7 Ahoj no ja mam 14mes.dcerku a presne to iste 😝 do roka spala krasne v podstate od narodenia,len na papanie sa zobudila a spala dalej a teraz je to hruza,ale pricina idu nam stolicky tak ja si myslim ze je to zo zubov uz nech vyjdu lebo ja osivejem 😀 ja jej dam niekedy panadol na noc a spinka lepsie ..taka kludnejsia 😉

juliett7
autor
8. sep 2011

No moj sa tiez budil len na papanie a hned zaspal, ale teraz je to strasne. Neviem, ci je to zubkami, ale nezda sa mi, zeby tak zle spal uz dva mesiace. Tak co to bude

anieli_1
8. sep 2011

@juliett7 no moj ma 18 mes. a je hore kazdu hodinu plac rev a potom sa trosku utisi a spi dalej kym zaspim je hore zas.......ale tiez zuby to su aj dr mi to povedala .............my uz mame 15 zubov a este sa tlaci 16ty a 5ky este nema ani naliate tak uvidime ako dalej

boise
8. sep 2011

Tak u nás to bolo kojením. Akonáhle som ho v 19. mesiaci odstavila, spí nádherne celú noc. Ale predchádzal tomu asi týždňový boj 😅

anjelicek26
8. sep 2011

Nas uz ma dlho flasu a je to rovnake, ako ked sme sa kojili 1-2x za noc je hore... nam sa tiez teraz tlacia zuby, c. 15 a c.16 su paradne naliate, cakaju nas zasa "vtipne" uvrestane noci... no co uz...

juliett7
autor
8. sep 2011

No ja ho tiez kojim, ale ked vresti v noci malokedy chce mliecko, vsetko odmieta, len vresti

nikuska4
9. sep 2011

@juliett7 ahoj,ja už mam sice trojročnu,ale ked mala tak ako asi tvoj teraz,prevrieskala cele noci.To som vždy musela ist zo spalne dole do obyvačky,tam som aj kolisala v kočiku,aj všeliako,proste ako zbadala,že je v spalni,len vresk a vrsek.Tiež som vtedy myslela,že to je zubkami,ale niesom si tym ista,lebo toto ju držalo asi pol roka a dost.no vtedy som bola z toho na nervy,lebo som chcela aby sa ostatni vyspali,tak sme spavali od polnoci do rana na rozloženej sedačke.Myslim,že to proste musiš vydržat,kym toto obdobie prejde,vela trpezlivosti ti želam...... 😒

juliett7
autor
9. sep 2011

Diky nikuska 4 no presne tak, aj ja si mysim, ze len zubkami to tak asi nebude. Tiez odchadzam do obyvky. Snad sa to coskoro upravi, uz aby som sa vyspala.

aliza
19. sep 2011

@juliett7 ahojcek, tak ako? uz spinka drobec lepsie? my mame prave za sebou takuto noc, prereval ju uplne celu, nezabral ani panadol, ani flasa mlieka, ani homeopatikum, nic. On zle spava od narodenia, celu noc sa prevaluje a mrvi a niekedy mrnci. Ale tato noc bola peklo a mne sa nechce verit, ze je to len zubkami.

juliett7
autor
19. sep 2011

Ahoj @aliza no dobre sa to u nas ani nahodou neda nazvat. My tiez mame noci, kedy cele prevrestime. A my sa tiez od narodenia budime v noci, no od cca 6 mesiaca sa to este zhorsilo a strasne nepokojne spi. A podobne ako u vas, nic nam nezabera ☹

aliza
19. sep 2011

@juliett7 fuuuha, to si ma velmi nepotesila. Maly je inak cez den uplne v pohode, ziadna nervozita alebo ze by bol umrncany, uplne spokojne, stastne dieta, ale tie noci, no ja fakt uz neviem, co to moze byt. uz sme aj mysleli, ze je to polohou postielky, ze mu nesedi nasa izba, ale rovnako zle spi aj vo vedlajsej izbe, aj u mojich rodicov, aj na dovolenke...proste stale ten isty scenar, mrvi sa, budi, sadne si a toto dokola celu noc. A dnes uz teda aj ten rev, od 9 vecera do 5 rana!

ootaznik
19. sep 2011

drobec ma 1,5r, stle dojcim a presne viem, kedy zacinaju pracovat dalsie zubky, lebo okamzite sa zhorsi spinkanie, dojcim vtedy aj kazde dve hodiny, zobudzanie s placom, nepokojny spanok.....pokial nevyjde zub, potom bude cca tyzden parada - aj sa vyspim a zase, az ked nebude 20tka.....a to este potrva :(

juliett7
autor
19. sep 2011

@aliza tak ako tak citam, tak mame presne rovnake deticky. Nas je cez den tiez zlatulinky, len tiez nechce ani cez den velmi spinkat, no inaksie je v pohode, ale noci su podobe scenare ako u vas. Manze vstava rano do prace a je strasne unaveny, je to des
@ootaznik no ja som si myslela tiez ze je to zubkami. ale je tostale rovnake, ci nejake idu alebo nie. A posledny zubok nam vysiel cca pre 2 mesiacmi. Mame ich este len 7.

juliett7
autor
19. sep 2011

@ootaznik a ja tiez dojci, no ten moj huncut ked sa v noci zobudza s vreskotom mi aj prso dmieta, nic ho nedokaze ukludnit

ootaznik
19. sep 2011

@juliett7 no aj u nas to bolo aj dlhe obdobie, vraj si zub zbiera material. ale dr mi povedala, ze to moze byt aj dennymi zazitkami, tak ako sa nam sniva, tak aj drobcom - to som sa pytala tusim neurologicky. my mame 11 zubkov a len o prvych 2 som "nevedela", ostatne je neustale utrpenie a ked vyjde jeden, niekde sa uz tlaci druhy, tak je to aj o mesiacoch.............pokial je tvoj drobec zdravy, papa, prospieva, tak len pretrpiet.......s dr si o tom nehovorila?

juliett7
autor
19. sep 2011

@ootaznik spominala som to dr. len ona povedala, ze to zatial nebude riesit, lebo on je inac v pohode, prospieva, je sikovny. No uvidime, ako to bude dalej, ked to bude neznesitelne, tak ked pojdem do poradne v 15 m tak sa budem pytat k neurologicke

aliza
19. sep 2011

@ootaznik no my sme prave tych prvych 8 zubov mali v pohode, ziadne velke trapenie a kedze takto zle spi od narodenia, tak som to nepripisovala zubkom. Mozno mu idu stolicky, ale ja tam nic nevidim. A tiez je maly az prilis sikovny, takze mozu to byt aj tie podnety, ale zeby kazdu, kazducicku noc?

aliza
19. sep 2011

@juliett7 no dnes uz aj moj muz chytil nervy z unavy...v piatok ma dolezite skusky, musi sa ucit a kvoli malemu to nejde.

anjelicek26
19. sep 2011

@aliza - deti vraj prezivaju sny v noci, niektore velmi intenzivne snivaju, hybu sa pri tom a nedokazu tak prejst do hlbsej fazy spanku a stale sa budia. Ale toto by ti vysetrili az v spankovom labaku. A teda neviem, ci by rocne dieta spolupracovalo a nepostrhalo si to ;( Viem, ze sa odporuca obmedzit dieta co najviac v pohybe, zavinut ho, ci spat s nim v naruci, ale neviem, ci by to zabralo...

aliza
19. sep 2011

@anjelicek26 ved to, ze ani neviem, kde to tu nahanat a za kym vlastne ist a ci vobec sa s tym da nieco robit. A maly dlho spal v tej swaddling blanket, hadam vyse 4 mesiacov, inak sa budil rukami, ked ho mam v naruci, tak sa vzpiera a aj ked si ho zoberiem k sebe do postele, vkuse sa budi, posadi sa, dam ho lahnut a za polhodinu zase.

ootaznik
19. sep 2011

@juliett7 ano, chodte aj k neurologicke, aby si bola spokojna, snad to nic ine nebude 🙂
@aliza ja som o stolickach nevedela, ze idu, lebo mam pocit, ze dasienka ma stale a komplet zdurene a zrazu boli postupne vonku, tie prve stolicky. nam idu zubky mimo tej vseobecnej osnovy, dvojky este nemame komplet vonku, ale stolicky uz ano, takze tak
@anjelicek26 ano to je pravda, ved moja mala vykrikuje zo sna, ako keby to prezivala realne 🙂
mne spociatku spinkala v postielke a tak sa budila - zrazu s revom, z nicoho nic......dala som jej mlieko, uz mi to brnkalo aj na nervy, lebo spanok totalne ziadny......potom som pochopila, chcela byt pri mne, ako nahle som si ju vzala k sebe, s kludom spinkala a tak spi so mnou dodnes, teraz je to na zubkoch

juliett7
autor
19. sep 2011

@aliza uplne jak moj aj ten sa vzpiera strasne a sadne si a tak stale dookola.Uz teraz mam nacone mory, aka bude dnesna noc. maly prave zaspal

aliza
19. sep 2011

@juliett7 tak tak, podobne, normalne sa zacinam bat noci. maly tiez uz spi, tak uvidime. Dcera mala zase problem zaspat, to boli normalne galeje, do jej 4 rokov sme sa trapili a vyskusali uplne vsetko. Ona proste nedokazala zaspat a chytala potom amok, hyperaktivitu a niekedy tahala aj do 3 rano! cez den nespala doma ani raz, musela som chodit kocikovat alebo vozit v aute a niekedy to trvalo aj hodinu a pol, kym zaspala. No strasne. Ale zase ked uz raz zaspala, tak spala az do rana, nikdy sa v noci nebudila. A maly nema problem zaspat, cez den zaspi aj sam v postielke, vecer lezim pri nom, ale do 5 minut spi a v postielke a aj tak mi je to naprt, kedze do hodiny je hore a potom zacne cely ten kolotoc. Dcera z toho vyrastla, teraz pekne sama chodi spinkat o 8, nie je s nou ziaden problem. takze zostava asi len verit, ze to prejde, ale 4 roky je dost 😖

juliett7
autor
19. sep 2011

no veru, to je dost. Dufajme, ze to prejde skorej 😝

juliett7
autor
19. sep 2011

@ootaznik urcite sa k tej neurologicke budeme pytat, uvidime, co a ako. Mne sa nechce verit, zeby to vkuse vrieskal len zo zubkov. lebo on priserne, ale priserne vresti, az mi je ho luto chudatka, ze nemoze spinkat. ☹

aliza
19. sep 2011

@juliett7 ozaj a homeopatikum sedalia si neskusala? ja to mam doma, ale bojim sa mu to dat, kedze je to pre deti od roka do 30 mesiacov len na zaklade odporucania lekara a to mi tu, v UK, nikto neodporuci lebo ani nevedia, ze nieco take existuje.

juliett7
autor
19. sep 2011

@aliza davala, ale nezabera, to jak keby vodu pil, nic mu to nerobi. Kludne skus, dava sa to len po 5 ml rano a vecer ale max 10 dni, tak mi v lekarni poradila.

juliett7
autor
19. sep 2011

idem si uz lahnut dievcata, mam strasne deficity spanku, pri tom mojom malom bojovnikovi 😒

aliza
19. sep 2011

@juliett7 hej, tak je to napisane aj na krabicke, len som nevedela, ze preco len na odporucanie lekara. uvidime, ako dnesna noc a asi mu to zacnem davat. Ja uz skusim asi vselico, dokonca som mu teraz aj sviecku zapalila v izbe, vraj to cisti priestor, no fakt uz skusam vselico, aj mimo zdravy rozum 😀. AAAA, uz placeme, utekam...

aliza
19. sep 2011

@juliett7 dobru noc