Nezhody na detskom ihrisku

monita12345
28. jún 2024

Dnes som bola so synom,ktorý má rok a 3 mes. na detskom ihrisku. Bola tam ešte jedná mamička so synom cca 4ročným. Hádzali si loptu a keď sa im odkotúľala smerom k nám tak môj syn k nej šiel a ten druhý chlapček mu dal facku. Jeho mama na to nič..poraďte ako reagovať v takýchto prípadoch?..nechcela som okričat chlapca,predsa je malý ale podľa mňa na vine sú rodičia ,keď mu dali takúto výchovu.

doriiis
28. jún 2024

A ty si len stala a pozerala sa? Tak by som nahukala na to decko,že by utekalo od nas veľmi rychlo

viestta
28. jún 2024

Ty si mala branit svoje dieta. Nemusela si hned hukat, stacilo vysvetlit, ze toto sa nerobi. Nikdy sa nespoliehaj na to, ze zakrocia rodicia deti. Vydim, riesim.

mamamasama
28. jún 2024

@monita12345 ty si obhajca svojho dietata, az do momentu, kym sa nenauci obhajit sam. Ale ako sa to ma naucit, ked ho niekto prefacka a ty nijako nezareagujes?

pribinak
28. jún 2024

@monita12345 fakt si nijako nereagovala? Však nemusíš zhukat dieťa že sa z toho pokadi, ale minimálne sa mal synovi ospravedlniť , pohladiť ho, povedať prepáč

Veď takto si ukázala synovi, že má držať ako hluchý dvere a byt ticho, proste nijako sa nebrániť

dzulli1980
28. jún 2024

Prepánajána fakt si nič neurobila? ... "nechcela som okričať chlapca, predsa je malý" ... a Tvoje dieťa nie je malé? Veď nič zlé neurobilo ... a dostalo facku ... ja teda nie som nejaká útlocitná mama, no toto by som len tak nenechala ... by som si to vyjasnila na mieste, aj s deckom aj s jeho materou.

monita12345
autor
28. jún 2024

Síce áno povedala som ,že čo to má znamenať..zobrala chlapca a odišla....čakala som od jeho mami nejakú odpoveď ale ona akoby to nevidela

lienka.7
28. jún 2024

@monita12345 na chlapca ako takého by som nekricala, ale upozornila ho, ze toto sa nerobí, aby sa ospravedlnil.
"Vybavila" by som si to s jeho matkou, lebo takéto kravy co si nevedia vychovať dieťa bytostne neznasam

monita12345
autor
28. jún 2024

@lienka.7 áno aj by som si to vyriešila s jeho mamou ale ona sama je hnusný človek,každý deň je na tom ihrisku so synom a vidím ako nenávistne sa správa voči ostatným,takže sa ani nečudujem aký je jej syn

olimuc
28. jún 2024

Nie chlapca nemas okricat, ten je obraz svojich rodicov. Idem za matkou a vysvetlim to jej … myslim, ze len raz by jej niekto poriadne vynadal, tak sa prebere a mozno nie … chlapec to ma asi z domu, asi ze tatko dojde domov … drapne staru za vlasy, jedna z prava jedna z Lava … v podstate je chudera a chlapec je buduca generacia naruseneho druhu

andrea_82
28. jún 2024

Ja take deti, ktore by toto urobili, vychovavam, akoby tam rodicov ani nemali. Nespolieham sa na to, ze rodicia nieco urobia. Normalne mu povedat, ze toto sa nerobi a ze sa ti to nepaci. Naucis tym aj svojho syna slusne sa raz branit sam.

dadka1997
29. jún 2024

@monita12345 tvoje ročne dieta prefacka 4rocny rozmazlanec a ty to len tak necháš? Hmmm.. 🤔🤔🤔

fairyy
29. jún 2024

@monita12345 asi to pozna maly z domu, ak by sa to opakovalo vetou dostatocne hlasnou aby matka pocula - to ta mama, ci ocko tak doma biju, ze toto robis? ...a mas postarane o pozornost matky, ale pozor tato pani bude pravdepodobne generator ustipacnych a neprijemnych odpovedi, takze ak onemies uz pri facke, tak v tvojom pripade by som si pripravila plny zasobnik trefnych reakcii pred konfliktom s touto zenou

monita12345
autor
29. jún 2024

Áno máte pravdu, celý deň som nad tým rozmýšľala,že som niečo viac nepovedala alebo nešla rovno za ňou... určite ak by sa nedajbože nabudúce niečo podobné stalo, vysvetlím jej synovi ja čo je správne a čo nie,keď to nevedia jeho rodičia...Ďakujem za každú reakciu🙏🙂

andreatytler
29. jún 2024

@monita12345 Ak nereaguje rodic, vychovavam ja. Tym ze jeho rodic nerobi nic, dava pravo vychovy do mojich ruk.

andreatytler
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aliaray1
29. jún 2024

@monita12345 ahoj, toto su take tie prve strety s debilmi, neboj otrasies sa z toho, poucis a na buduce zareagujes uz tak ako mas.
Ostat ticho a len jemne odrazit utok tu skor nepomoze vzhladom na to, ze chalan kopiruje spravanie prostredia a matky, s ktorymi bude vysrastat.

Ja osobne som riesila podobnu situaciu na cviceni matiek s detmi, kde precvicujuca mala tam malu asi 4+ a moja 1 rok a cosi sedkala, usmievala sa a hrala s hrackou.
Tamta dobehla a sotila malu a chcela jej robit fyzicky zle. Bola som asi 3 metre od nich, no tak som na hentu malu zrevala s pohladom nasrdenej pumy, ze ju az hodilo dozadu od mojej malej a ukazala som na nu so slovami a ostrym tonom, ze este raz to uvidim, dojdem a budu tu chlpy lietat. Zhacila sa, no nedalo jej to a spekulovala akoby len zle spravila. Na to jej matka ze to mam nechat tak, nech si to medzi sebou vyriesia...Na to som upratala aj tu...ci je normalna, ze si mysli, ze dovolim jej 4r dcere otlkat svoje pokojne 1 a cosi rocne babo! Ostala jak obarena. Otocila som sa na tu malu so slovami, ze ju mam na ociach a este raz len skusi, bude tu cirkus bengal. Mala cumela na mna jak puk do gauca a sla za nami sa hrat do inej miestnosti a ten respekt a pokoj co sme mali som necakala ani vo sne. Normalne ze som tu 4r zacala chvalit, ze sa chova pekne a ze sa mi to paci a ta cela stastna vdacna okolo nas a hrkutala a co ma nove a hrala sa s nami a bola ako vymenena...ako najlepsia kamoska ci sestra. Este ma aj objimala.

Moje ponaucenie...proste tiez som na toto nebola pripravena a uznavam, reagovala som spontanne...vychovala som tazku povahu, sibirsku husky a odvtedy viem aj zrevat aj zhucat.
V tomto aj ostatnych podobnych pripadoch stacilo zastavit to sokom, ukazat, ze som tu ja, sefka bandy a ked bude dobra, mozme sa bavit, ze ju ("neposlusne dieta") vezmeme medzi seba do partie len ak bude dobra. Hranice. Vyplaca sa mi to...zatial.

No stalo sa mi to max 3 razy, deti citia respekt a aj moj respekt a pochopenie k nim a hlavne, ze su tu hranice.

kristinka92
29. jún 2024

@aliaray1 ja som za. tiež zhuknem po cudzích deťoch, ak sú takto fyzicky agresívne voči mojmu. argument “nech si to sami vyriešia” u mna neprejde, maximálne keby bol rovestnik a bola to nejaka banalita že si zobrali hračku, ale aby fyzicky sácal moje dieta nehrozí. a tobôž nie keď je to 4rocne verzus ročne, to sa ma ako samo obraniť? to je ako keby sa voči žene postavil 100kilovy chlap a niekto jej povie nech si to sama vyrieši, pritom je to od začiatku nefér

aliaray1
29. jún 2024

@kristinka92 ano proste matke to bolo jedno, ako v pripade autorky. Su aj takito ludia...zial. Potom sa ani nedivim, ze niektore mamky su dietatu do urcitej doby za zadkom, lebo nechcu aby bolo stlcene so zlymi zazitkami.

ahhola
29. jún 2024

22.09.

To meni situaciu, ze matku poznas a je to blbka. V tom pripade by som chalana nesetrila, lebo atakoval mensie dieta a bezdvovodne. Co jej tak zaujimave islo v mobile, ze jej uteka realny zivot... 💥

monita12345
autor
29. jún 2024

Dnes som bola svedkom keď sa stal pravý opak a jej synovi nejaký chlapec robil zle...to ste mali vidieť čo dokázala, ako tam kričala ako zmyslov zbavená...tak nabudúce sa ani ja nezdržím, ale už synovi ani nedovolím aby k nemu šiel

haanovajana
29. jún 2024

@monita12345 určite chlapcovi aj matke by som povedala.Aby ročnému dieťaťu dal facku,niečo otrasne.

ysseba
29. jún 2024

@monita12345 ja by som sa jej spytala, ze ci taketo spravanie ma maly z domu, ci u nich doma lietaju facky.

princezna_bosorka
8. júl 2024

@doriiis jj, to je presne sposob, ako to nerobit. Tvoja mama to zrejme robila rovnako a preto nevies riesit konflikty ani ty. Good luck do zivota.

princezna_bosorka
8. júl 2024

@ysseba ale prosim ta, male deti take veci robia bezne... udriet, uhryznut.. je to prejav toho, ze nevedia komunikovat efektivne. Je to samozrejme blbe, ze to matka toho chlapca neriesila, no mozno len nevedela ako.

doriiis
8. júl 2024

@princezna_bosorka ....dakujem za tvoj názor,ktorý ma ale vôbec nezaujíma.Ty si nechaj dieťa fackat kým chces kludne