Nezaočkované deti a ich zdravie

mon173
5. apr 2012

Milé mamičky, ktoré ste nedali zaočkovať svoje detičky, ako vnímate zdravie vašich detí v porovnaní so zaočkovanými deťmi? Práve riešime očkovanie dcérky, a máme o očkovaní veľké pochybnosti..čo sa týka dalšieho vývoja, imunity, atď. )Ďakujem za vaše postrehy a názory.

desmodka
5. apr 2012

jaaaaj zase tema, kde sa bude len hadat 😀 skus pozriet uz otvorene temy o ockovani

raffaella
5. apr 2012

@mon173 o (ne)ockovani je tu uz skutocne vela tem, skus si ich vyhladat. Riesi sa tam skutocne vsetko od vyhod aj prip. nevyhod ockovania, o imunite a podobne 😉

zuzana76
5. apr 2012

myslim si, ze urobit nejaky zaver je dost skoro, kedze uplne neockovanych deti je este zatial dost malo a vsetko aj imunita je uplne individualna vec. Moj starsi syncek - kompletne ockovany, chorobnost - prva choroba ,ked mal 2 roky - crevna viroza, prve ATb, ked nastupil do skolky v 4 rokoch a 2 mesiacoch, bude mat 5 rokov , mladsi ockovany ciastocne, mava sopliky uz od narodenia, prve ATB v mesiaci, kedze si z porodnice priniesol zlateho stafylokoka, odvtedy bral ATb este raz - ked mal rok aj 7 mesiacov, teraz ma rok aj 9 mesiacov. Moj synovec necokovany- prvy soplik teraz ako 7-mesacny.

li_la
5. apr 2012

@desmodka A existuje téma, kde sa neháda? 🙂

@mon173 Ja som z toho očkovania taká zmagorená... Všetky, ktoré sme mali a museli absolvovať, sme absolvovali. Navyše ani za svet. Teraz váham, či ho dám alebo nedám zaočkovať v 15m... Alebo to aspoň odložím alebo čo s tým spravím...

kaja73
5. apr 2012

http://www.efi-online.de/PDF/UngeimpfteGesuende... zial je to v nemcine,ale mozno ju ovladas.
Podla tohot vyskumu su nezaockovane deti zdravsie,su tam aj tabulky a porovnava sa tam vyskyt roznych chorob u tychto dvoch skupin deti.

zabka8423
5. apr 2012

davam ockovat zasadne len to, co je povinne a statom dane, ostatne nepovinne nedavam ani jedno a dve deti mam uplne zdrave, sem tam nachladenie, soplik, ale ziadne teploty, zapaly, infekcie. moje deti su nachladene asi raz do roka. len neviem posudit, ci je to tym ockovanim len niecoho alebo tym, ze deti nechovam v sterilite a nedavam im jest len bio veci a hyper super zdrave. jedia vsetko, chodia von za kazdeho pocasia a ked je teplo, nedavam im pancuchy. myslism si, ze je to ciastocne aj tym, ze nie su ockovane na kazdu moznu diagnozu a ciastocne aj tym, ze maju priestor na vytvaranie imunity odmalicka. jedno ma 3 a druhe 9.
ale neockovat vobec, to by som nemala odvahu.

kbeata
5. apr 2012

@mon173 mozme sa stretnut,moj ma iba bcg-vakcinu 🙂

sotia
5. apr 2012

@zabka8423 presne zdieľam tvoj názor, do bodky

mon173
autor
6. apr 2012

@kbeata no to asi mozme. ale bud. stredu mame ist na poradnu a stale neviem ci tu Hexu mam dat alebo nie, tak aby sme to stihli 🙂 prevenar nedavam urcite. ide mi o tu Hexu - nad tym stale vaham, aj ked moj mm je aspon za tuto vakcinu..

sammmy19
7. apr 2012

Ahojte, tu bol celkom zaujimavy clanok na tuto temu: http://www.cez-okno.net/clanok/ing-marian-fillo...

mbori
11. sep 2012

Ahojte! Tí, ktorí ste nedali zaockovat dieta, mali ste platit pokutu? Alebo ako sa to riesilo?

erikasadek
11. sep 2012

@mon173 zijem v krajine kde nie je povinen ockovanie kao na slovensku len jedno DTP/// starsieho som dal zaockovat co doteraz lutujem ma nasledky po , mladsieho uz nie..... rozdiel je neskutocny a kedze poznam vela deti v okoli ktore nie su zaockovane tak vidim stale to iste ich imunita je ovela lepsia; ako tych zaockovanych... odpoved ku teme... 😉

mbori
11. sep 2012

@bubelko dakujem 🙂

mbori
11. sep 2012

@bubelko dakujem 🙂
@erikasadek nic ine, iba DTP trikrat?

erikasadek
12. sep 2012

@mbori ak myslis dtp ako povinne ano j eto jedine povinne ockovanie dtp,.. t znemena bez zltacky len obrna , tetanus dipteria.. zvysok je nepovinne;. 😉
moje tretie dieta bude v tom nasledovat .. bez ockovanai.. 😉 vyhoda francuzska... velka. faramceuticka krajina a sloboda velka;. 🙂

zdenka7887
8. apr 2017

mam ockovane a nezaockovane dieta a vidim rozdiel v imunite... ockovane je casto chore a neockovane aj ked je ockovane chore nechorlavie...

evittam
9. apr 2017

@zdenka7887 Dovolim si tvrdit,ze ockovanie nema nic spolocne s imunitou. Nemozes na zaklade tvojixh deti nieco take povedat. Ja mam dve deti, jedno ma zakladne ockovania, druhe nie je ockovane vobec. Starsi syn bol naposledy chory ked mal pol roka a dcerka este chora nebola. Teda az na kiahne pred pomaly dvoma rokmi,ktore syn doniesol az zo skoly. Obaja ich prekonali perfektne.

zdenka7887
9. apr 2017

@evittam ockovanim sa nabura imunita... to aj lekari tvrdia,ci sa naozaj v tej oblasti mylim?

hanata
9. apr 2017

Prve dieta ockovane 6 vakcinami, tyzden po ockovani astmaticke dychanie. Tretim rokom inhaluje kortikoidy, uz neockujem, ale navsteva skolky vyzera treti rok tak, ze 2-5 dni v skolke, 2-3 tyzdne doma. Druhe dieta neockovane, par dni sopliky, kasel bez navstevy lekarky a to chyta skolkarske svinstva od starsieho dietata. Tretie dieta este nema vek na ockovanie, ale nebudem ockovat, zatial iba sopliky od starsich deti.

hanata
9. apr 2017

@zdenka7887 Samozrejme, ze ockovanie suvisi s imunitou. Kto povie, ze nie, je smiesny. Ved na akom principe pracuju vakciny, "na zaklade stimulantov si vybuduju imunitu proti blabla".

evittam
9. apr 2017

@zdenka7887 Moze a nemusi. Ty pises vlastny nazor ja vlastny a na zaklade vzorky tvojich deti nemozes tvrdit co tvrdis. Ako vies, ci by tvoje zaockovane dieta nebolo chorlave aj keby si ho neockovala a opacne? Poznam ockovane deti uplne zdrave a taktiez neockovane co su na choroby haklivejsie. Imunita nie je zavisla len od ockovania. To je vsetko.

alexandraalexandrova
9. apr 2017

ockovanie s imunitou sice suvisi, ale ockovanie je iba jedno z mnoho faktorov co imnunitu ovplyvnuju, preto sa neda vyhlasit ze neockovane deti su alebo nie su zdravsie ako tie ockovane. Uz len to ci sa narodi dieta prirodzene alebo sekciou ma na imunitu vplyv, zalezi velmi od toho ako sa u dietata vybuduje crevna mikroflora, lebo tam je zaklad imnunity - v crevach. Dalej zalezi od zivotospravy matky ako aj samotneho dietata, strava, pohyb, kolko zbytocnej chemie sa dostava do tela v podobe jedla, kozmetiky cistiacich prostriedkov, vypar z farieb, nabytku, kobercov, aka je voda ktoru pijeme, ci je zdraviu nezavadna, aky vzduch dychame. Tiez je velmi silyn faktor psychika Ak dieta vyrasta v prostredi kde vnima napatie, neciti sa bezpecne, kde sa rodicia hadaju, alebo sa inak trapia a nie su psychicky v pohode, dieta toto napatie zrkadluje tym ze samo ochorie, proste psychosomatika nie je ziaden vymysel. Takze ockovanie je ozaj iba jeden z faktorov, treba sa zamysliet aj nad tym zvyskom...

zdenka7887
9. apr 2017

@evittam na Imunologii mi lekarka vravela,ze neockovane deti maju lepsiu imunitu,ale aj napriek tomu sa ma dieta zaockovat...

zdenka7887
9. apr 2017

@mbori v Presove Mamicky platia pokuty 20 eurove,ked nedali zaockovat dieta..

soldi
9. apr 2017

@mon173 z mojich pozorovani, cim neskor das ockovat, tym to dieta lepsie znasa. Tak ak mas obavy, len si to posun o par mesiacov. A pred ocko nechaj pre istotu urobit ko ci je vsetko ok, potom by to malo byt v poriadku. Vahala by som este v pripade ze mate v rodine ae ci cukrovku ci neuro ochorenia.

soldi
9. apr 2017

A ja mam neocko deti a su najzdravsie v sirom okoli. Ale podla mna v tom zohrava velku rolu aj strava, genetika, zivotny styl a x dalsich faktorov

evittam
9. apr 2017

@zdenka7887 Uz som sa vyjadrila a opakovat sa nebudem. Moje deti su obe zdrave rovnako. A suhlasim s
@alexandraalexandrova
@soldi

gabona1
12. apr 2017

Ja by som to neriskovala a deti mám zaočkované, pretože nechcem, aby mali raz problém. Nič im nie je, očkovania prebehli v pohode. Myslím, že to nie je len biznis, ale to ľudí aj chráni, pretože na tie choroby sa kedysi umieralo.