Nevládzem, neviem už, čo s dcérou

aschkimka
14. aug 2021

Ahojte, neviem prečo mi zmazali prispevok, ale nemyslím si, že porušujem pravidlá. takže ahojte, aj keď mi niektora poradíte, budem vďačná a aj keď si to len niekto prečíta budem vďačná tiež. Dcere sa zhoršilo zaspávanie v noci (už som to tu písala) ale už je to aj cez deň (má 2 spanky - ukončila 6sty mesiac), ale čo začala tak cca mesiac robiť je neskutočný hnev. Cez deň musím okolo nej doslova lietat, keď je 2 min sama, začne hucat, musím hneď k nej utekať lebo len na rukách sa ukľudní,áno skúšali sme aj nechať tak,ale potom to ukludnenie trvá ešte dlhšie. Už mi ani nevydrží len tak v kocari pozerať, stále sa jej musím prihovarat a najnovšie mi chce zaspať len v kocari vonku. Nemám čas ani jesť, ani variť, keďže spi len vonku a desím sa dňa, keď začne prsat. Pcha si stále prst do úst, ale nevidím žeby mala ďasná navrete.je neskutočne nervózna a stále hučí a hučí, prišlo sme k mojej mame nech sa aspoň vyspím, ale už aj mama je z nej hotovosti a to ma bezodne dno trpezlivosti...môj manžel k nej v noci sem tam vstane ale tiež mám pocit že je rád keď ju nevidí, lebo už to trvá vážne dlho.....inak mi nemá kto pomôcť aby som si aspoň pár minút odpočinúť. cez deň skúšam všetko,ale vzdialiť sa a za 2-3minutky sa začne nudiť a hučí ...bola som aj u psychológa, lebo začínam mať divné stavy, myšlienky že má nemá rada, lebo hučí len pri mne najviac...a mne už to začína prerastať cez hlavu...psychológ povedal že mám normálny stav, keďže som frustrovaná a nemám sa pretvarovat, že mám úžasné dieťa, lebo to ešte viac berie energiu...ale ja už vážne nevládzem....ja už vážne neviem čo viac s ňou robit...prosím vás, môžu to byť zuby? stále ma prst v ústach, , slinta je nervózna,hučí....ale aby toto v podstate robila už 3m a ani náznak zubu? ďakujem

lucka_ke
14. aug 2021

môj bol taký od narodenia, stále reval keď som ho niekam položila... neexistovalo dať do lehátka a ísť niečo robiť rev na celý barák
spal len v idúcom kočiari vonku, ja som chodila každý deň na dlhé prechádzky, inak by som skončila na psychiatrii
čo pomohlo? vydržať, potom keď už lozil a chodil to bolo lepšie a lepšie, ale asi do 2 rokov mi visel na nohe a väčšinu času prereval 🙂

lucilaines
14. aug 2021

Mas normalne 6 mesacne babo. Mam doma presne take iste. Uz druhe. Prvy bol taky od narodenia, neexistovalo, ze by si lezal na deke a hral sa. Druhy bol doteraz fajn, kludne vydrzal aj sam sa chvilku pohrat, pokukat v lehatku. No posledne dni koniec, prisiel na to, ze zrazu zostane sam a revy hned jak vytiahnem paty z izby. Uisti sa, ci nie je hladna, smadna alebo ci nema nejaky problem, ale s najvacsou pravdepodobnostou proste len normalne babo so separacnou uzkostou a svojimi maniermi. To prejde nebij sa je to len faza. Potom pride nova, tiez budes na nervy, ale zase inak 😃

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majah212
14. aug 2021

Ťažko takto na diaľku radiť (nevieme ako vyzerá vás režim deň či kojis ako spíte a pod)ale skus možno zmeniť svoje očakávania .napr. Nebudem čakať že dieťa bude zaspávať doma v postieľke pretože keď to tak nebude tak budeš frustrovaná nahnevaná že sa nesplnili tvoje očakávania (úplne vidím seba keď som mala 1 dieťa 😏) proste tie veci čo sa deju ber tak ako sú ,dieťa spi v kocari ok ,dieťa chce byt na rukách ok. Deti nenapĺňajú očakávania rodičov,ale svoje ,reagujú na svoje potreby ,ktoré chcú hneď uspokojiť a je im jedno že rodicia chcú aby bolo ticho spalo a pod. Pokial si unavená frustrovaná nevyspata tak tvoja tolerancia je nízka na akékoľvek “problémy” a nedokážeš im lepšie čeliť ako keď si oddýchnutá. Skus aspoň manžela na chvíľu zaukolovat, nech je s malou a ty sa zavri v izbe, chod do obchodu a pod. Zároveň dcérka je ešte mala a ty si jej stred vesmíru , zatiaľ ;), takze ak sa cíti nepohodlne po fyzickej či emocionálnej stránke tak potrebuje ísť k tebe, byt s tebou a po. Proste naplniť svoju potrebu byt s mamou, ak tato potreba bude naplnená tak začne byt samostatnejšia, (dcéra keď som bola tehotná skoro mesiac nešla von s nikým bola so mnou doma, pretože potrebovala by so mnou, až raz jedného dňa sa obliekla a išla s manželom a synom von 🙂
Čiže skus menej očakávať a byt tu v prítomnosti a nemyslieť na to čo keď začne pršať, čo keď toto a tamto (deti sa menia rýchlo, to čo platilo jeden týždeň nemusí platiť ten druhý) Ak sa ti dcérka nezdá chod s nou k doktorke aby si mala istotu že je ozaj Ok a nič jej nie je. Určite je super že si vyhľadala psychológa 🍀dcéra ta má rada to že nerváci plače je jej forma jazyka keďže ešte nevie inak rozprávať

kubkovamama
14. aug 2021

@lucilaines moja má 6 a to isté čo opisujes.Plus v noci asi 6x kojenie na upokojenie.Musi to len prejsť.Ona je moja tretia,inak máme 4 deti tak si vieš predstaviť aká som rozžiarená,veselá,plná energie a elánu.😂Beriem to s humorom,volám je jedovatá buchta a vrešťan,lebo už som natrénovana z prvých deti.Zubky sa môžu prerezavat dlho,tak aj tie to môžu byť aj keď ešte nevidno.My sme aspoň na dome,tak šupneme.kocik na terasu, inak tiež nespí,ani to to žiadna výhra,spí tak 30min a celý deň mi tam pečie slnko.Proste vydrz.Za pár týždňov to prejde

janka_266
14. aug 2021

@aschkimka náš toto robil, keď mu šli zuby, takze od 3. Mesiaca do 6. A teraz od 6. Sem-tam zas 🤣ak sú to fakt zuby, ja by som jej skúsila dať keď bude najhoršie, alebo aspoň na noc 1,5ml nurofenu pre deti. Samozrejme nedávať jej to každú hodinu, ale hovorím, aj nášho trápili zuby od 3. Mesiaca a naraz 2 vyšli 2 dni pred ukončením 6teho, bol 2 dni pokoj a zas mu idu ďalšie 2 🙈

aschkimka
autor
14. aug 2021

@majah212 ale ja už mám pocit že má nemá rada, už reve aj keď ju mám na rukách,alebo ju niekde položím a idem len na wc a hučí a prídem a hučí ešte viac a neviem ju upokojiť a toto je tak 15h denne, keďže mi vôbec nechce spať...ja už keď počujem ten jej hukot a jedy tak mi len stekajú slzy po tvári...alebo ich držím v sebe, nech to nevidí ale už nemám síl, sa pretvarovat aká je úžasná :( vlastne som tak rozmýšľala a už to trvá skoro 3m....

lius
14. aug 2021

ja by som skusila nosic, dcerka ta evidentne potrebuje a citi z teba nervozitu.

lucka_ke
14. aug 2021

choďte na neurológiu, ak nespí môže mať bolesti hlavičky

aschkimka
autor
14. aug 2021

@lius nosič nechce ;) nepáči sa jej a keď si sadnem tak dovi dopo a mám ak nejaké zdravotné problémy takže nosiť ju 8,5kg nedávam na celý den

aschkimka
autor
14. aug 2021

@lucka_ke ona spí len v kocari, niekedy 30min ak ju niekto nezobudí, niekedy 1,5h... v noci i v postieľke spí najskôr 3h a potom je furt hore (hladná nie je, dám jej vodičku a potom zaspí), inokedy je aj 2h hore keď sa zobudí a potom už jej dám UM a po polhodine, ale hlad má tak okolo 4 a zaspí....boli sme u mojej mami a spala tu lepšie, nie nejako mega ale lepšie,ale aj tak som vyflusnuta...

aschkimka
autor
14. aug 2021

@aschkimka a podotýkam skúšala som ten cal gel, camiliu, homeopatiká a nemám pocit žeby niečo zabralo,aj viburcol... čipky

lius
14. aug 2021

@aschkimka podla mna mas uplne normalne dieta, skusila by som iny nosic alebo satku a aspon kym uvarim, by som ju ponosila aspon tu pol hodinu, ty budes tiez spokojnesia, ze mas navarene a mala by sa ukludnila

aschkimka
autor
14. aug 2021

@lius je to normálne že celý deň hučí? fakt celý deň? aj keď je v kocari na prechádzke a po polhodine začne štartovať? už je v športiaku že sa jej nič nepáči? že jej ukazujes hračky a hnevá sa? že jej čítaš a spievas si s ňou a ona na teba Kuka akoze ty kto si a čo chces? ...veľmi demotivujuce

aschkimka
autor
14. aug 2021

@aschkimka a separacnu úzkosť nemá, lebo ona hučí či je na mne,či po polhodine ju prestane aj babka baviť, teraz ju baví chvíľku dedko, lebo prišiel po týždni z práce...teraz som momentálne ja tá najhoršia, dnes mi ju otec doniesol, keď sa zobudila a bavila som ju asi 2min a začala zase hucat...tak som jej ukazovala kvetinky, to ju bavilo a položila som ju do Perín,lebo už ma bolel chrbát a začala hucat...takže asi tak k mojej motivácii stále niečo s ňou robit, keď to trvá už toľko dlho...

cawes
14. aug 2021

@aschkimka je to 6 mesacne dieta ktore nema sajnu co robis. Mozno vela podnetov a preto place este viacej. Moj maly bol dieta ktore od narodenia plakalo a nespal. Plakal nonstop. Cez den spal 20-30minut 2x od roka a pol nespal cez den vobec. V noci prvy krat prespal celu noc ked mal 5rokov. Viem ako sa citis. Ja ked teraz pocujem placuce babätko tak mam husiu kozu a je mi tazko. Kto nezazil nepochopi. Absolvovala spm vsetky mozne vysetrenia neurologiu, osteopata, chiropraktika nikde nic zdravy ako buk len urevany. Problem bol ze to nebol plac ako ked je dieta nespokojne ale rev ako keby som ho rezala. Teraz mal 9 konecne nereve😂 ale nenaspi toho vela

majah212
14. aug 2021

@aschkimka každý si pod “úžasným “ dieťaťom predstaví niečo iné, možno nejaký motivačný spisovateľ by dokázal opísať ale je to s deťmi úžasne a potom príde matka s dieťaťom a očakáva že to bude úžasne 🤔hm v čom je ta uzasnost? Prečo sa chceš tváriť že je to úžasne, jasne že to neni úžasne a nemusíš sa tváriť že je to super, ak pomenujes veci tak ako sú, povieš to niekomu tak sa ti dostane pomocí, myslím že prvý rok je s dieťaťom najnáročnejší kým sa naučíš všetko, otukate sa apod. Tak to trvá. Deti ľúbia bezpodmienečne tzn. Že aj tvoja dcéra ta lubi. Skús ísť za lekárom s malou poradiť sa, nech sa vylúčia nejake zdravotné problemy ktoré by jej mohli spôsobovať ťažkosti. Ty si dospela a teraz sa vyrozprávas, vypises z toho čo ta trápi, male dieťa nemá takú možnosť tak plače, nerváci je to forma komunikácie (príšerná forma 😬). Raz darmo keď matka nie je v pohode tak to dieťa cíti (klišé ale je to tak). Rozpravaj sa doma aj s malou, vyrozprávaj sa z toho keď si s ňou.
Je to tazke hlavne keď aj ty máš zdravotné problemy, mala to cíti tiež. Prajem veľa zdravia a síl 🔆

aschkimka
autor
14. aug 2021

@majah212 ja sa s ňou stále pekne rozprávať,aj jej vravím že som unavená, nech toľko nekrici,že sa snažím najviac ako viem, že už jej neviem viac momentálne zo seba dať a že sme v podstate na to sami, lebo muž s ňou dlho nevydrží a keď tak ju nechá hrať sa v hopsadle a kuka na ňu...proste ja som niekedy mala také stavy že odídem,samozrejme nikdy by som to nespravila ale dlho som nad tým premýšľala, lebo som myslela že už to nezvládnem a čosi sa mi stane tak mi srdce busilo aj hlava,žalúdok v prdeli lebo nemám kedy jesť...ale vždy som ostala...vždy aj ostanem,až pokiaľ sa mi nieco nestane

aschkimka
autor
14. aug 2021

@cawes presne rev! napapana je, smädná není, firt by len pila, zuby nevidim aj keď tam stále ma prsty ..doktorka ma odbila takže neviem čo ďalej...

majah212
14. aug 2021

Potrebuješ mat čas pre seba aby si načerpala energiu a sily, manžel by to mal pochopiť ak ti chce pomôcť, skus sa s ním porozprávať. Chápem že nemá predstavu ako sa hrať s tak malým dieťaťom tak m u skus ukázať že čo s nou robiť a odíď (obchod, pred barák a pod). Keď prídeš a mala bude urevana a on v koncoch tak možno pochopí ako sa cítis, aké to máš ťažké.
Neviem čo myslíš pod pojmom hopsadlo (to je to čo tam dáš babo a odo dosiahne nohami na zem a skacka?)
Skus preformulovať vety mama je unavená, veľmi sme sa nevyspali, vidím že aj teba niečo trápi, (skus sa vyhnúť vycitkam, možno je to na prvý pohľad blbosť ale už aj takto vznikajú nezdravé vzorce u deti že keď plačem = mama je unavená, nervózna =nebudem plakať a budem to dusiť v sebe…)

lucka_ke
14. aug 2021

od nás tiež všetci utekali, lebo malý vkuse reval, boli sme na neurológii dr. povedala, že nemá zrelú nervovú sústavu a časom sa to upraví, cvičili sme aj Vojtovku (mal skrátené šijové svaly) pritom reval ako keby som ho týrala... no upravilo sa ako som písala vyššie okolo 2 rokov
ale určite choďte na neurológiu, vyšetria ti malú a uvidíš čo ju trápi
a že často pije - vyšetriť moč, cukor, či nemá nejaké zdravotné problémy, nenechaj sa odbiť doktorkou
ja ani neviem ako som prežila prvý rok, popravde si veľa nepamätám, bola som ako zombie

victoriab
14. aug 2021

@aschkimka desis sa toho, keď bude pršať? Keby sa mi chchelo, najdem v galerii moje fotky v prsiplasti, bola som s malym vonku nonstop, áno, aj v dazdi, naučila som ho spať v kociku a som za to šťastná, lebo tym padom som mohla byt aj ja stale vonku a nie zavreta v byte. A moj chcel byt vonku furt. Prisli sme domov, najedol sa vykakal a sli sme zas. Zastavila som sa v restike na menu alebo som si kupila pizzu do ruky. Idu mu/jej zuby, take stavy budu, hlavne nedavaj dieta na piedestál a zakladne veci ako hygiena a jedenie neodkladaj, lebo reve. Nebude revat furt 🙂 treba sa upokojit a bude dobre. Vzdy vsetko prejde.

aschkimka
autor
14. aug 2021

@lucka_ke ona odjakživa pila veľa vodičky a čajov lebo je na UM a teraz keď sú tieto tepla tak keď ma 8,5kg musí vodu pit lebo sa aj vypoti a obličky mala ok, cika dosť...aj sa jej brala krv pred necelými 2m a mala všetko ok...môže ťa nervový sústava nedovyvinuta sa objaviť tie príznaky až v 5m???? že dovtedy nemala problém s týmito hučakmi?

simona92101
14. aug 2021

@aschkimka nema tichy reflux?nasa dcerka bola takato od narodenia,az neskor sme zistili ze sa jej mlieko vracia do hrdla ale nevygrcia,bolelo ju brusko a bola z toho nervozna placliva.

jana_eyre_2
14. aug 2021

Mám takého tretieho syna, teraz má coskoro 5 a iba v 4roch rokoch začal spavat normálne a menej reve.. veľmi náročné dieťa.. mne osobne z toho dlhého obdobia ostala porucha spánku.. po zdr.stranke je nastastie vporiadku s výnimkou nábehu na astmu a alergie (riešila sa aj cukrovka, lebo keď mal takmer 2r, v noci vedel vypiť aj 2l vody) veľa pomohol nosič a ulitka, v tom spával trosicka dlhšie a lepšie.. držím palce..

lucka_ke
14. aug 2021

@aschkimka píšeš, že už 3 mesiace plače... pre kľud duše choď s ňou na neurológiu, môj reval už v pôrodnici ale zrejme mal bolesti šije, len mi to vtedy nikto nepovedal ani žiadny lekár ma neupozornil (ani pediatrička, na vlastnú žiadosť sme išli na neurológiu keď mal 3 mesiace)

lucka_ke
14. aug 2021

a teda teraz má 13,5 roka a je Ok aby som ťa ukľudnila, všetko sa na dobré obráti (síce je stále náročný na rozhovory, argumentáciu, od malička vždy potrebuje všetko dopodrobna vedieť prečo musí toto a hento, neuspokojí sa s príkazom 🙂 ale to je taká povaha, chodí do triedy pre nadané deti kde sa im venujú a čím je starší tým je to lepšie)

majulino
14. aug 2021

@aschkimka Ked sa ty ukludnis ukludni sa aj dieťa 🙈 toto je normálne zdrave diéta ako kazde ine. Nic na neh nie je zle a hučí lebo nechce byt sama, lebo ta potrebuje citit, koudnu, usmiatu mamu (ano, chapem, ze si unavena, nevyspata atd... Mam 3 deti a vsetky boli take a teraz mam dokonca rocneho a stale je taky)

sherynkamalinka
14. aug 2021

@aschkimka mala by si trochu zvoľniť.je to len dieta,nie tiger pri ktorom by si mala byt nonstop v pozore.ak sa chces najest,zabezpec dieta aby si neublizilo,a jedz,ak sa chces osprchovat,osprchuj sa.ze bude revat? A?zavri sa do izby na par minut,lahni si,daj si aj stuple do usi ak ti ten rev vadi,a chvilu zrelaxuj.mam dve deti,prve ako tvoje az som si povedala ze hadam nebudem skakat ako bude nejaky desatkilovy prcek piskat.trvalo to dva tyzdne az mu tej malej hlavicke doslo ze par minut samoty ho nezabije.cim viac bude vnimat,tym skor sa zabavi sam.obmienaj mu hracky,podnety a hlavne sa ukludni

aschkimka
autor
14. aug 2021

@sherynkamalinka obmienam, má hopsadlo, hrazdicku, už aj posúvadlo, chodím do záhrady,ukazujem listy, knižky ...síce ich okusuje..
ale stále fakt hučí keď ju to prestane baviť,alebo len tak hučí, podotýkam neplače, hučí a hnevá sa ...a keď ju nechám na päť minút samu tak potom 15min ju ukludnujem a ja cítim ako sa na mňa horšie a horsie pozerá, za tento deň sa na mňa usmiala až raz,ale taký nútený úsmev to bol...